dcp100168 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Autorităţile îi ameninţă cu amenzi pe şoferii care blochează prima bandă de circulaţieAutorităţile gălăţene nu au reuşit nici până astăzi să deblocheze traficul rutier din oraş. După aproape o săptămână, singurele străzi pe care se poate circula, cu o viteză maximă de 30-40 kilometri la oră, sunt arterele principale. În schimb, prin cartiere se pot vedea, în continuare, nămeţii de zăpadă care ating peste un metru. „Operaţiunile de deszăpezire sunt în continuare mult îngreunate de faptul că unii şoferi au ales să-şi parcheze maşinile pe prima bandă a principalelor căi de acces. Din acest motiv, începând de astăzi, echipe ale Poliţiei Comunitare vor sancţiona orice conducător auto care împiedică operaţiunile de curăţare a zăpezii pe arterele gălăţene", a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 82532.html
dcp100168 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Sageata Albastra, congelator pe roti! Zeci de calatori au dardait!O calatorie cu Sageata Albastra, intre Galati si Iasi, s-a transformat luni seara intr-un teribil botez al gerului pentru zecile de oameni aflati in tren. Nimeni nu-si mai simtea mainile si picioarele cand au ajuns in gara. Cele patru ore petrecute in tren, la -10 grade Celsius, au fost cumplite pentru calatori. Nu si-au imaginat ca intr-o garnitura moderna pot ingheta ca intr-un congelator. Cand au cerut explicatii, li s-a raspuns ca sunt defectiuni tehnice si ca instalatia de incalzire nu face fata gerului de afara. Nici macar hainele scoase de prin bagaje n-au usurat chinul pasagerilor. Abia au mai avut putere sa se bucure ca trenul nu a avut intrazieri si a ajuns la timp. Reprezentantii CFR sustin ca in tren ar fi fost totusi caldura, insa nu s-a simtit din cauza temperaturii scazute de luni noapte. "La clasa a doua, unde am mers, nu a fost caldura deloc, iar domnul conductor de tren ne-a dat voie sa mergem cu clasa intai la pretul asta. La Sageata Albastra nu m-am asteptat, avem cat de cat pretentii, zicem noi ca am intrat in UE. Banuiesc ca instalatia de incalzire este foarte, foarte proasta", a povestit o calatoare.http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... rdait.html
dcp100168 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Încă doi gălăţeni au murit din cauza geruluiIarna şi frigul năpraznic au mai făcut încă două victime omeneşti. Un bărbat şi o femeie au fost găsiţi morţi, îngheţaţi. Gerul îşi cere tributul. După ce în weekend şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi, din cazua frigului, în cursul zilei de ieri, au mai fost descoperite cadavrele a încă două persoane, îngheţate. Costică Gurău, în vârstă de 40 ani, din comuna gălăţeană Cosmeşti şi Iona Jingă, de 61 ani, din Tecuci, nu au mai putut face gerului şi au murit. „Cadavrele au fost aduse ieri la morga Spitalului Judeţean şi astăzi s-a confirmat că au murit îngheţaţi”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. „Iarna este legată de tragedii. Din păcate nu putem să-i ajutăm decât pe cei care sunt la jumătatea drumului, nu pe cei care au murit deja”, a spus Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.http://www.adevarul.ro/locale/galati/In ... 82805.html11 morţi de frig11 persoane au murit în ultima săptămână din cauza frigului, în România. Trei dintre cei 11 români care au căzut victime gerului sunt din Galaţi. Două persoane au fost găsite moarte pe stradă, iar alta în maşină.http://www.brasovultau.ro/11-morti-de-frig-27428.html
dcp100168 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Angajaţii primăriei le cer bani locuitorilor pentru deszăpezirea străzilorPrimăria Galaţi a primit mai multe sesizări, legate de activitatea celor care se ocupă de înlăturarea zăpezii de pe străzi, cum că aceştia ar cere bani locuitorilor, pentru a intra cu utilajele pe diferite străduţe. Românul a dovedit în nenumărate cazuri că poate fi extrem de inventiv când vine vorba de posibilităţi prin care să facă rost de bani. Dacă tot a venit iarna şi a luat prin surprindere autorităţile locale, angajaţii primăriei, care se ocupă de deszăpezirea străzilor, s-au gândit că nu strică nişte bani în plus, veniţi din partea locuitorilor. Zis şi făcut. Lucrătorii primăriei cer bani oamenilor, pentru a înlătura zăpada de pe anumite străzi.Reprezentanţii Primăriei sfătuiesc locuitorii oraşului să nu scoată niciun ban din buzunar, pentru deszăpezire, chiar dacă angajaţii responsabili de această activitate cer bani. “Rugăm populaţia să nu plătescă nici un ban echipajelor care înlătură zăpada. Am primit mai multe reclamaţii din diferite cartiere, în care gălăţenii sesizau faptul că şoferii utilajelor de deszăpezire condiţionau intervenţia pe străduţele din cartiere. Nu ştim dacă este vorba de echipaje aparţinând companiilor din subordinea primăriei ori a celor private, dar astfel de situaţii nu sunt normale”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Gălăţenii sunt rugaţi să semnaleze astfel de situaţii la numărul de telefon 0236/307.706.http://www.adevarul.ro/locale/galati/An ... 82871.html
cristian10oronaldo Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Unde ne putem adresa ca sa vina o masina si-n spatele Bisericii Sf Vasile ???
dcp100168 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Unde ne putem adresa ca sa vina o masina si-n spatele Bisericii Sf Vasile ???Undeva mai sus în topicul ăsta e o listă cu arondarea străzilor şi zonelor pe societăţi
dorian Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Unde ne putem adresa ca sa vina o masina si-n spatele Bisericii Sf Vasile ???Acolo unde platesti taxa de habitat.
LaurX82 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Prin orasul Galati mai bine mergi cu tranvaiul, cu maxi taxi de la un capat la altul faci o ora poate si mai mult. Nici nu mai merg cu maxi taxi daca pe ruta aia este tranvai.... E dezastru in galati se circula bara la bara km intregi
Legumix Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 . E dezastru in galati se circula bara la bara km intregi De ce? datorita marlaniei la volan si lipsei de bun-simt in trafic.o totala lipsa de responsabilitate....
dcp100168 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Atenţie! Cad ţurţuriIarna face victime în continuare, deşi temperaturile au crescut. O gălăţeancă a avut ghinionul să-i cadă în cap un bloc de gheaţă şi s-a ales cu leziuni grave ale coloanei vertebrale. Femeia în vârstă de 50 ani, a ajuns în spital, în stare gravă, după i-a căzut în cap un ţurţure voluminos, în timp ce mergea pe stradă. În urma accidentului, aceasta şi-a fracturat coloana vertebrală. Totul s-a întâmplat aseară, pe una dintre străzile principale ale oraşului, în zona Parfumul Teilor. Starea gravă în care se afla victima i-a determinat pe medicii gălăţeni să o transfere la Bucureşti. „Aseară s-a întâmplat accidentul. I-a căzut în cap un bloc de gheaţă, pe stradă. Starea ei este gravă, fiind fracturată coloana. Dimineaţă a fost dusă la Bucureşti”, a declarat Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi.http://www.adevarul.ro/locale/galati/At ... 82469.html
Legumix Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 de unde a cazut blocul de gheata...de pe o cladire, sau de pe stalp ?!? ca sa aflam pe cine sa aruncam motanul
dcp100168 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 „Ţâţele”? Da, zvârlite pe marginea drumuluiFaimoasele „opritori din cauciuc pentru limitarea vitezei” (popular numite „ţâţe”), montate în tot Galaţiul, au fost tăiate şi aruncate pe marginea carosabilului, în operaţiunea de deszăpezire. Lama le-a retezat fără milă. Nu-i nimic, bani de la plătitorii de taxe şi impozite să fie, că pune Primăria altele. Şi pe Bălcescu, şi la Elice, şi la Pastilă, şi la banci…Uite trecerea! Cea desfiinţată, desigurCum, tot noi, gălăţenii, suntem leneşi? Adică am plătit municipalitatea – prin taxe şi impozite luate lunar din veniturile noastre – ca nici măcar să nu fie în stare să acopere cu o vopsea rezistentă trecerea de pietoni desfiinţată, de la Potcoava? Zebră care, timp de două zile de la anulare, a fost „însoţită” de un poliţist comunitar explicativ, de „pe aici nu se mai trece”? Da, fix fosta-trecere este din nou vizibilă, că… s-a dus vopseaua neagră de pe ea!http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... astru.html
katman Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Culmea nesimtirii ar fi sa te opreasca politia in afara localitatii sa iti ceara rovigneta...
Legumix Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 1.te opreste politia, ca sa-ti verifice arr rovinieta. 2.nu ar fi deloc culmea nesimtirii...pentru ca interurbanul este curatat de prefectura, iar probleme urbane, de primarie
katman Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tinind cont de starea drumurilor (de conditiile de iarna si mai putin de modul in care au fost sau nu curatate) mi-am cumparat ieri anvelope de iarna.Desi ma asteptam sa simt o diferenta fata de cele de vara, nu mi-am inchipuit ca poate fi ca de la cer la pamint.Acolo unde cu o zi inainte intra ABSul numai cit piscam frina, acum masina frineaza fara probleme, accelerez brusc fara sa patineze rotile(am facut teste pe Cosbuc la ora 7 seara, cind era bocna pe sosea)Gradul de siguranta in plus este incomparabil. Am intrat cu masina prin troienele din fata blocului, unde nu s-a vazut lama sau lopata si parca eram pe tractor.Incredibil...Toata investitia, caucioace si jante plus montaj, echilibrat etc m-a costat fix 10 mil 500. Dar acum merg ca vara, fara stress ca il pup pe cel din fata, ca nu pot scoate masina din parcare sau ca incep sa fac stinga-dreapta pe sosea.Bineinteles, prudenta in trafic si aprecierea corecta a conditiilor ramin esentiale.
Legumix Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Toata investitia, caucioace si jante plus montaj, echilibrat etc m-a costat fix 10 mil 500. Dar acum merg ca vara, fara stress ca il pup pe cel din fata, ca nu pot scoate masina din parcare sau ca incep sa fac stinga-dreapta pe sosea. Bineinteles, prudenta in trafic si aprecierea corecta a conditiilor ramin esentiale. adicatelea...pe toate rotile? gume noi sau second hand? ce marime la roti, si de la ce dealer?? detaliaza neica, sa stie si alt nefericit
katman Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 adicatelea...pe toate rotile? gume noi sau second hand? ce marime la roti, si de la ce dealer?? detaliaza neica, sa stie si alt nefericit Set complet, 4 bucati Kormoran Snowpro pentru Logan (15'), noi, de la Doru si Mircea (pe Cosbuc linga Berin). 180 bucata la care se adauga 28 lei montat pe jante, echilibrat si pus pe masina. Jantele le-am luat SH, am gasit un anunt pe net (300 lei 4 buc) daca le iei noi te costa in jur de 550 de lei tot la Doru si Mircea. Sincer, nu as recomanda anvelope SH, pentru ca cine le-a vindut nu de bune a facut-o...si nu stii ce probleme pot avea decit cind e prea tirziu. Parerea mea... In afara de Doru si Mircea nu am gasit anvelope de iarna pentru Logan nicaieri in oras. Si am umblat cred ca peste tot. Mai au la Nalba Continental all-season iar la Apan aduc doar pe comanda la 285 de lei bucata.
AndreiM Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Am pe C1 caucioace Sh de vreun an și ceva. 50 de lei bucata fără montaj și echilibrat. Nicio pană, nicio bubă nimic. Firestone.. 185 x 55 x 14. Singura problemă este ca la dimensiunea 55 nu am găsit nimic cu protecția jantei dar... asta e. Am foarte mare grijă cu bordurile .. urcat / coborât / parcat . Acum că e iarnă am jantele originale 155 x 60 x 14.. dar când le schimb o să-i cumper niște cauciuri noi.
toto Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Gropile de-abia incep...IARNA PE ULITA 2010 A-nceput de ieri s-aparaCate-o groapa de rahat.Vremea s-a mai imbunat,Strazile-au ramas prin tara,Ca la sat.Sunt transee, nu soseleNu poti circula delocCaci sunt gropi din loc in locMari, cat sa-l ascunzi in eleSi pe Boc.Si cand ploua toate-au apaNu se vede, dar precisCa se-ascunde un abisCam in ori-si-ce baltoaca.E de vis.... !Nu soferii sunt miopiCand conduc, ci trebui spus,C-au o mare vina-n plus,Ca sunt "prosti de dau in gropi"..Cei de sus!Zici ca mergi pe-alta planetaAvem gropi ca-n cimitirNu le treci nici dac-ai TIR.Si voi vreti rovinieta?HAI SICTIR !
bosorogu' Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Gropile de-abia incep...IARNA PE ULITA 2010 A-nceput de ieri s-aparaCate-o groapa de rahat.Vremea s-a mai imbunat,Strazile-au ramas prin tara,Ca la sat.Sunt transee, nu soseleNu poti circula delocCaci sunt gropi din loc in locMari, cat sa-l ascunzi in eleSi pe Boc.Si cand ploua toate-au apaNu se vede, dar precisCa se-ascunde un abisCam in ori-si-ce baltoaca.E de vis.... !Nu soferii sunt miopiCand conduc, ci trebui spus,C-au o mare vina-n plus,Ca sunt "prosti de dau in gropi"..Cei de sus!Zici ca mergi pe-alta planetaAvem gropi ca-n cimitirNu le treci nici dac-ai TIR.Si voi vreti rovinieta?HAI SICTIR !Pe la TURCI se scria "AI SIKTIR"!
Recommended Posts