dcp100168 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Senatorul Chirvăsuţă a plecat din PSDSenatorul de Tecuci, Laurenţiu Chirvăsuţă, a demisionat din PSD şi a fost cooptat în Grupul Independenţilor din Parlament. "Consider că am încheiat un proiect politic, am câştigat alegerile pentru Mircea Geoană în colegiul meu. Doresc să încep un nou proiect politic alături de grupul independenţilor condus de Gabriel Oprea, care a fost şi el social-democrat. Ne gândim la o nouă construcţie politică. Să sperăm că vom reuşi să intrăm la guvernare şi vom reuşi să ajutăm şi acele colegii care nu au şanse la finanţare”, a spus Laurenţiu Chirvăsuţă. Senatorul a mai spus că a fost dezamăgit şi de unele lucruri care s-au întâmplat în PSD, atât la nivel local cât şi la nivel naţional. "Sunt dezamăgit pentru că am constatat că noi am muncit, iar alţii au greşit, atât la nivel central cât şi la nivel local. M-a deranjat şi modul de comunicare al PSD cu celelalte partide politice. Am constatat că cei care muncesc sunt marginalizaţi şi alţii se aleg cu laurii”, a mai afirmat parlamentarul. Laurenţiu Chirvăsuţă a precizat că îşi va da demisia şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PSD Tecuci. La alegerile prezidenţiale, în municipiul Tecuci, considerat un fief al PD-L, Mircea Geoană a obţinut 9.626 de voturi-50,28%, iar Traian Băsescu, 9.518 voturi-49,7%.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4
dcp100168 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Independenţii, dependenţi de dosare şi de slăbiciuni personale...7. LAURENŢIU CHIRVASUŢAA candidat în judeţul Galaţi. A ocupat prima poziţie în colegiul său, a fost vicepreşedinte la PSD Galaţi, anterior, preşedinte la Tecuci. Între 2004 şi 2007 a fost consilier judeţean la Galaţi, unde a fost implicat în mai multe scandaluri de corupţie. Firma la care este acţionar, SC Mistral, a avut de-a lungul timpului zeci de contracte cu instituţii publice. A fost descoperit în stare de incompatibilitate. Concret, SC Mistral, contrar legii, avea angajate lucrări cu Consiliul Judeţean Galaţi. În urma scandalului, actualul senator şi-a dat demisia din funcţia publică ocupată....http://www.jurnalul.ro/?section=articol&screen=print&id=540437
dcp100168 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Chirvasuta stinge CV-uri pentru progresistiUniunea Nationala pentru Progresul Romaniei cauta oameni de incredere pentru infiintarea unei organizatii si la Vrancea. Cel desemnat sa poarte discutiile este senatorul independent de Galati, Laurentiu Chirvasuta, care a demisionat din PSD. Acesta ne-a recunoscut ca vorbe s-au facut, chiar daca “numai de principiu” cu “oameni din afara PSD si PDL, dar care au mai facut politica” din Vrancea. “Vom discuta oficial dupa data de 1 mai, cind partidul va primi toate documentele. Inca nu am fost mandatat oficial sa port discutii la Vrancea, dar am vorbit de principiu cu anumite persoane. Deocamdata nu pot oferi nici un nume”, ne-a declarat senatorul Laurentiu Chirvasuta. Sursele noastre spun ca unii dintre cei cu care a discutat Laurentiu Chirvasuta l-au si refuzat intrucit senatorul PSD Miron Mitrea si liderul PSD de la Vrancea, Marian Oprisan, ar vrea sa-si inflitreze oameni in partid, ba chiar vor sa puna umarul si la stringerea de semnaturi necesare inscrierii partidului la Tribunal. Baronul ar fi promis ajutor logistic pentru lansarea partidului. Insa, pe de alta parte, nici PDL nu este interesat sa lase mina libera lui Oprisan in formarea UNPR, drept pentru care au inceput sa circule zvonuri potrivit carora oameni de afaceri apropiati democratilor vrinceni vor sa “naseasca” Uniunea pentru Progres. Surse portocalii spun ca democrat liberalii vor ceda pentru noul partid mai multe institutii deconcentrate importante, in jur de patru, si chiar unul din cele doua posturi de subprefect ocupate acum de Sorin Hornea si Vincentiu Micheci. Asa ca exista suficienti pretendenti pentru a pune pe roate noul partid, oameni care stau in expectativa pentru a afla cine va fi “nasul cel mare”, Alin Trasculescu sau Marian Oprisan.http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=45041
Recommended Posts