Jump to content

Cum va fi afectată România de schimbările climatice


dcp100168

Recommended Posts

Cum va fi Romania influentata de schimbarile climatice

Rezultatul negocierilor care se poarta in aceste zile la Copenhaga cu privire la actiunile de lupta impotriva schimbarilor climatice va influenta si politicile de mediu ce vor fi adoptate de autoritatile romane. Agentia Europeana pentru Mediu si Grupul interguvernamental de experti ONU pentru schimbari climatice au publicat recent mai multe modele care incearca sa preconizeze cum vor arata diferite zone de pe planeta in urmatoarea suta de ani, daca fenomenul incalzirii globale nu va fi stopat. Zone de coasta sub ape, suprafete intinse afectate desertificare si imposibil de folosit pentru agricultura, furtuni foarte dese, uragane foarte puternice, rauri si fluvii revarsate, seceta prelungita.

Pentru Romania, materialele arata ca zona costiera, de la Vama Veche pana la Sulina, va fi afectata de cresterea nivelului oceanului planetar. Tot sub ape ar putea ajunge intreaga Delta a Dunarii, iar zona de lunca dintre Tulcea si Galati (situata de o parte si de alta a fluviului) ar urma sa devina o imensa mlastina, Dunarea urmand sa devina mult mai lata. In restul Dobrogei, insa, fenomenul de desertificare ar putea lua amploare, mii de hectare urmand a fi lovite de ariditate. Lovite de acest fenomen ar urma sa fie si teritorii din judetele Olt, Dolj, Gorj, dar si din Banat, regiuni care deja se confrunta cu acest fenomen. Zona de nord a tarii, atat Moldova, cat si Transilvania sunt amenintate de furtuni si viituri, potrivit simularilor realizate de cele doua grupuri de experti mai sus citate.

http://www.ziare.com/actual/eveniment/1 ... ice-974762

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.