Jump to content

O femeie a fost omorâtă de Revelion, pentru 23 de lei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O femeie a fost omorâtă de Revelion, pentru 23 de lei

Pensionara, în vârstă de 85 ani, nu a mai apucat să se bucure de venirea noului an, murind în chinuri groaznice. Autorul a omorât-o pe femeie, fără nici cea mai mică ezitare, pentru numai 23 de lei. Ca o ironie a sorţii, ziua de naştere a victimei era pe 1 ianuarie.

Totul s-a petrecut în seara de 31 decembrie, în Siliştea, Galaţi, când Fănel Serea, de 25 ani, din Podoleni, comuna Barcea, autorul crimei, s-a dus acasă la Maria Neica să-i ceară zece kilograme de vin, să aibă cu ce sărbători Revelionul. Fără nici cea mai mică bănuială că avea să-i vină sfârşitul, aceasta l-a cinstit cu un pahar de vin pe tânăr, chiar au şi stat de vorbă, dar totul s-a terminat cum nu se putea mai rău. Agresorul s-a năpustit asupra ei şi a lovit-o cu sălbăticie, cu o bucată de lemn, până când aceasta a intrat în comă. După ce a lăsat-o într-o baltă de sânge, criminalul a cotrobăit, după bani, prin toate sertarele şi dulapurile din casă. A găsit doar 23 de lei şi o drujbă, în magazie, acolo unde zăcea fără viaţă, corpul femeii. A luat banii, a băgat drujba în sac, a păşit peste cadavru şi a plecat fără să se uite în urmă.

„Victima locuia singură. Era văduvă de mai mulţi ani. Leziunile grave i-au determinat moartea. Toate sertarele erau trase, era clar că s-a umblat acolo, după bani”,a declarat Ştefan Căpătan, cel care s-a ocupat de caz.

Cumplita descoperire a făcut-o vecinul victimei, care a fost sunat de către nepoata acesteia, să-i spună că bunica sa nu răspunde la telefon. Acesta a mers la ea şi a încremenit când a găsit-o pe femeie întinsă în magazie, cu faţa plină de sânge, cu proteza dentară căzută lângă ea şi haniele îmbibate, de asemenea cu sânge. Nici nu s-a mai putut apropia de cadavru. Şocat, a închis uşa şi a fugit să sune la poliţie.

„Nepoata a sunat-o pe femeie să vadă dacă totul era în regulă. A sunat apoi la un vecin, să-l roage să meargă acasă la bunica sa, să vadă ce s-a întâmplat. Acesta a găsit-o căzută în magazie. Nu s-a putut apropia, a închis uşa şi a dat telefon la poliţie”, a mai spus Ştefan Căpătan.

Poliţia în război cu rromii

Pentru reţinerea suspectului a fost nevoie de intervenţia mascaţilor şi a jandarmilor de la Tecuci, după ce aproximativ 200 de rromi au sărit pe poliţişti, la bătaie, cu bâte, pentru a împiedica arestarea criminalului. „Toţi rromii s-au strâns acolo. Erau vreo 200. Ne-au ameninţat că ne taie gâtul. Nu am avut încotre şi am cerut ajutorul mascaţilor şi jandarmilor”, a mărturisit Căpătan. Poliţiştii au reuşit, într-un final, să-l ducă la postul de poliţie din sat, pe agresor care, la început nu a recunoscut nimic din cele întâmplate. „L-am dus la postul de poliţie, unde a început să spună numai bazaconii”, povestea Căpătan. Într-un final acesta a recunoscut că a omorât-o pe vârstnică, fără să dea vreun semn de regret. „M-am dus la bătrână să iau zece kilograme de vin, pentru Revelion. Ea m-a servit cu un pahar, dar nu a vrut să-mi dea zece kilogrameg. Nu aveam bani să-i plătesc, dar i-am zis că o să o ajut la treburile casei. Am lovit-o cu bucata aia de lemn”, le-a spus agresorul poliţiştilor. Acesta este a fost reţinut şi i-a fost dat mandat de arestare preventivă, pe 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi furt.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cu ... 81863.html

Link to comment
Share on other sites

o curiozitate: cati din tiganii care au agresat politia sunt arestati acum????daca eram in locul sefului echipei de jandarmi....pe foc automat baieti!!!!! :)):)):)):)) poate trageam si un foc de avertisment dupa daca mai ramanea munitie =))=))=))

Link to comment
Share on other sites

Coasa lux: La Galaţi, lipsa creditării s-a lăsat cu moarte de om

În comuna gălăţeană Siliştea se bea mult. Atunci cînd se bea mult, se mai şi omoară mult. Cu ocazia sărbătorilor din iarna aceasta, lucrurile s-au schimbat. Nu, oamenii nu au devenit mai buni, aşa cum scrie în SMS-urile prefabricate. Nici nu cred că au băut mai mult. Lucrurile s-au schimbat în sensul că oamenii nu omoară doar atunci cînd beau, ci au început să omoare şi fără să bea.

Un ţigan de 25 de ani din Podoleni a omorît o bătrînă de 84 de ani din Siliştea pentru că aceasta nu a vrut să-i dea 10 kile de vin pe datorie. În plus, i-a mai luat femeii şi o drujbă şi 23 de lei. Pe undeva o înţeleg pe bătrînică. A auzit sărmana de la premier că ţara nu se mai poate îndatora şi că arieratele în economie nu ne vor prinde deloc bine în acest an. Aşa că s-a hotărît să dea o mînă de ajutor deficitului bugetar măcar pînă vine tranşa de la FMI.

A refuzat să mai acorde credite neperformante, care să ia din nou minţile celor porniţi pe creşterea nesănătoasă a consumului. A consumului de vin. Odată porniţi pe calea speculaţiilor, ne permitem să analizăm acum şi moneda în care lucra femeia. Bătrînica a preferat să ia în calcul leul, deci nu euro, lira sterlină sau leul moldovenesc, ca să evite o prăbuşire a cursului, care ar fi aruncat în aer salariile bugetarilor şi nu numai. Gestul responsabil al bătrînicii merită dat ca exemplu guvernanţilor. Păcat că acest Mugur Isărescu de Siliştea a plătit cu viaţa.

Ştirile de la ora chici

http://www.catavencu.ro/coasa_lux_la_ga ... 11969.html

Haz de necaz, da' parcă-i prea...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

14 ani de închisoare

14 ani de puşcărie a primit Fănel Serea, cel care omorât în bătaie o bătrână pentru că a refuzat să-i dea zece kilograme de vin. După ce a lăsat-o într-o baltă de sânge, asasinul a cotrobăit prin casă şi a luat tot ceea ce avea femeia mai de preţ: 23 de lei şi o drujbă.

Fapta s-a petrecut chiar de Revelion, pe 31 decembrie 2009, în localitatea Siliştea, judeţul Galaţi. La reţinerea lui Serea, poliţiştii au fost nevoiţi să-i cheme pe mascaţi din cauză că rudele vinovatului au sărit în ajutorul lui.

Acum, judecătorii l-au pedepsit atât pentru omor, cât şi pentru furt. Ei l-au obligat pe vinovat să achite fiului bătrânei daune materiale în sumă de 10.000 de lei şi daune morale în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, Serea a înapoiat drujba furată şi urmează să restituie şi cei 23 de lei furaţi din casa victimei. Facem precizarea că Serea a fost judecat pe tot parcursul anului trecut, după legea veche.

http://www.viata-libera.ro/articol-A_omorat-o_pentru_23_de_lei_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.