Jump to content

"Saw IV", interzis în România


dcp100168
 Share

Recommended Posts

"Saw IV", interzis în România

Distribuitorii filmului "Saw IV", de Darren Lynn Bousman, au contestat, joi, la Centrul Naţional al Cinematografiei, interzicearea difuzării filmului în cinematografele româneşti, urmând ca în 12 martie să fie primiţi în audienţă de directorul instituţiei, Eugen Şerbănescu. Diana Gheorghiş, Marketing&Advertising Manager New Films România, a declarat că filmul a fost interzis miercuri, în urma vizionării comisiei de rating, care i-a dat producţiei calificativul I.M.-18-XXX - filme interzise minorilor şi proiecţiei cu public. Filmul a fost clasificat de comisia de rating ca având "scene cu un conţinut excesiv de cruzime sau sadism". În urma deciziei comisiei de rating, distribuitorii filmului speră să aibă loc o nouă vizionare. "Din câte am aflat noi, filmul nu a mai fost interzis în nicio ţară şi «Saw I, II, III» nu au fos interzise", a mai spus Gheorghiş.

Thrriler-ul "Puzzle mortal IV/ Saw IV", cu Tobin Bell şi Costas Mandylor în rolurile principale, ar fi trebuit să aibă premiera în cineamtografele româneşti în 14 martie. În această a patra parte a seriei regizate de Darren Lynn Bousman, după moartea inspectorului Kerry, doi experimentaţi agenţi FBI, Strahm şi Perez, vin să îl ajute pe detectivul Hoffman să reunească piesele ultimului puzzle macabru lăsat de Jigsaw pentru a încerca, în fine, să înţeleagă. În acel moment, comandantul SWAT, Rigg, este răpit… Forţat să ia parte la jocul mortal, el nu are decât 90 de minute pentru a triumfa dintr-o serie de capcane machiavelice şi a-şi salva viaţa. Căutându-l pe Rigg prin oraş, detectivul Hoffman şi cei doi inspectori vor descoperi cadavere şi indicii care îi vor conduce la fosta soţie a lui Jigsaw, Jill. Povestea şi adevăratele intenţii ale lui Jigsaw vor fi, rând pe rând, dezvăluite, ca şi planurile sale sinistre pentru victime trecute, prezente şi viitoare.

În Franţa, această a patra parte a filmului este interzisă tinerilor sub 16 ani, spre deosebire de partea a treia, care a fost interzisă persoanelor sub 18 ani.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am 14 ani si am vazut Saw 4. Prin comparatie cu 3...da, mai mult "gore", cum s-ar zice, da' nu e de interzis vizionarea :| Partea cu "The Twisted Crucifix" din 3 e mai rau decat toate la un loc din Saw 4, deci...nu mi se pare corecta interzicerea lui. Oricum, interzis sau nu, pun pariu ca deja 3/4 din cei care ar fi vrut sa il vada la cinematograf l-au download-at in calculator ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.