Jump to content

Petrom a scumpit carburantii cu 6 bani/litru


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Petrom a majorat luni, cu sase bani pe litru, pretul de referinta al carburantilor comercializati in statiile proprii, in urma evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat compania.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm costa acum 4,04 lei/litru, pretul benzinei Top Premium fara plumb 99+ urca la 4,41 lei/ litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se comercializeaza cu 4,18 lei/litru si respectiv 4,81 lei/litru.

In cazul motorinei, sortimentul Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 3,97 lei/litru, litrul de motorina OMV Sprint Diesel ajunge la 4,01 lei, sortimentul Euro Diesel 5 se va vinde cu 3,80 lei/litru, in timp ce motorina OMV Alpin Diesel se va comercializa cu 4,3 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare a preturilor combustibililor in reteaua Petrom a avut loc pe 1 ianuarie, cand preturile de referinta ale carburantilor au fost majorate, din cauza cresterii taxelor si accizelor, cu cu 27 bani/litru in cazul benzinei, cu 22 bani/litru in cazul motorinei cu minim 4% biodiesel si cu 23 bani/litru, in cazul motorinelor de iarna, care nu contin biodiesel.

Compania Petrom este controlata de grupul austriac OMV

http://economie.hotnews.ro/stiri-energi ... -litru.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.