dcp100168 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Un gălăţean susţine că a realizat un semi-"perpetuum mobile"Un generator electric a cărui forţă de reacţiune este redusă cu 50% şi drept urmare produce cu 50% mai multă energie şi prin a cărui folosire s-ar putea, de exemplu, reduce la jumătatea noxele de CO2 din atmosferă. Asta susţine că a inventat un gălăţean de 55 de ani care ne-a trecut ieri pragul redacţiei. Tudorel Scântei, inventatorul, are 55 de ani, e autodidact şi susţine că numai până acum are 8 brevete de invenţii din cele 38 de cereri de brevetate depuse. „Multe din invenţiile mele îşi găsesc utilizarea în domeniu energetic, dar şi cel gospodăresc. De exemplu, am inventat o sferă care transformă enegia valurilor în enegie electrică sau am găsit o cale de alimentare mai ieftină cu apă a localităţilor riverane folosind energia cinetică a cursurilor de apă. De 7 ani fac cercetări pentru a realiza un generator electric a cărui forţă de reacţiune să fie cât mai redusă. Pe 20 noiembrie 2009 am reuşit construcţia unui prototip al acestui generator, cu menţiunea că forţa de reacţiune a fost diminuată cu 50%. Dacă reuşeam să o diminuez total realizam un perpetuum mobile de speţa a doua, dar nu a fost aşa. Descoperirea mea are două aspecte. Unul tehnic, ceea ce permite obţinerea cu 50% mai multă energie, şi altul ştiinţific. Prin invenţia acestui generator am deturnat forţa de reacţiune în forţă de acţiune, lucru neacceptat de oamenii de ştiinţă. În 2007 am prezentat un model teoretic al acestui generator la Facultatea de Inginerie a Universităţii «Dunărea de Jos» şi urma să fiu inclus într-un program de cercetare din 2008, dar am înţeles că nu au mai avut finanţare. Acum aş avea nevoie de 300.000 de euro ca să îmi înregistrez invenţia la nivel internaţional şi să îmi protejez astfel drepturile”, susţine Scântei. Gălăţeanul nu a vrut cu niciun chip să ne arate prototipul, din motive de securitate, a spus dumnealui.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7
Recommended Posts