AndreiM Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Episodul cu Nicolae Guţă alergând şi bruscând câteva animale neajutorate în noaptea de Revelion, la Antena 1, nu a rămas fără urmări. Fundaţia Vier Pfoten, care se ocupă cu protecţia şi salvarea animalelor, a luat atitudine, reclamând postul de televiziune la Direcţia Sanitar Veterinară şi la Poliţie.Postul de televiziune Antena 1 s-a trezit cu o plângere la Direcţia Sanitar Veterinară şi la Poliţie pentru... rele tratamente şi cruzime faţă de animale. E vorba de un episod transmis în noaptea de Revelion, când maneliştii Adrian Minune şi Nicolae Guţă au jucat rolurile lui Romeo şi Julieta, folosind pe post de recuzită câteva animale.Postul de televiziunea fost reclamatLa un moment dat, Nicolae Guţă a luat un porc de unul dintre picioarele din spate, în speranţa că-l va urca pe scara care ajungea la balcon. În hohotele de râs ale spectatorilor, patrupedul a reuşit să scape şi să se ascundă în culise. Mai puţin norocoasă a fost o raţă, ea fiind apucată de o aripă şi aruncată câţiva metri în aer.“În cadrul acestor filmări, două animale au fost folosite pentru spectacol, încălcând normele legale în vigoare: Legea nr. 9/2008 privind protecţia animalelor, ce stipulează clar care sunt condiţiile în care se poate considera că se aplică rele tratamente animalelor. Suntem de părere că cei de la Antena 1 au întrunit cu brio aceste condiţii, după cum reiese şi din filmare. Considerăm acţiunea deliberată şi de o gravitate extremă, cu atât mai mult cu cât, rolul posturilor de televiziune este acela de a educa populaţia”, susţine Anca Tomescu, project manager al fundaţiei Vier Pfoten. Conform legii, manelistul riscă o amendă penală între 1.000 şi 10.000 de lei sau închisoare de la 6 luni la 3 ani, pentru supunerea animalelor la rele tratamente şi cruzimi.http://www.youtube.com/watch?v=A6EUPduxvP0 http://www.libertatea.ro/stire/guta-ris ... 70752.html
AndreiM Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 pe cat facem pariu ca nu o sa-i faca nimic?
toto Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Emisiuni de tot rahatul! Si Antena si ProTv-ul nu promoveaza altceva decat tiganizarea tarii!PSE tare nostima tanti de la Vier Pfoten: "... rolul posturilor de televiziune este acela de a educa populaţia” ! Simpatica... Pai cum altfel se face educatia decat... promovand nulitatile?!? Pai cu reprezentantii mancatorilor de lebede si a spargatorilor de seminte se educa Romania? Sa ne pupe Jean !
corbu Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Sunt ridicoli. Dupa lege, ar trebui sa nu mai existe biciul, hamul, botnita, potcoavele, saua, instalatiile de muls mecanic, etc., care pot dauna fizic si psihic animalelor; ar trebui sa dispara expresia ,, puneti mana pe Vasilica'', biletele de papagal...batranica de la tara care isi aduna pasarile cu o nuia rupta din gardul viu trebuie sa faca puscarie...cine detine un soim, o nurca, o broasca testoasa sau cum e acum moda, iguana, mangusta, un sarpe, la fel. s.am.d. Intrebari: daca un animal vagabond - comunitar lezeaza psihic sau fizic un om, acesta cum este protejat prin lege? Poate pretinde si obtine daune de la consiliul local, in conditiile legii? Care este organul constatator al producerii daunelor?
Gabbiano Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 pai eu zic sa maltratam animalele....asa de distractie...nu de alta,da' suntem rasa suprema....nu-i asa?....ne distreaza suferinta,ne delectam cu stirile de la ora 5, aia de la Vier Pfoten sunt ridicoli....bleahhhh...atata timp cat nu exista un ong care sa te apere de caini comunitari inseamna ca este ok sa te delectezi cu imagini cu animale chinuite...asa de dragul echilibrului...logic...nu?
AndreiM Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 O botnita este pentru binele celor din jur. Potcoavele sunt protectie pentru copite, deloc dureros. Nici eu nu sunt de acord cu atitudinea asta privind animalele ... O rata in primul rand nu o sa fie chinuita niciodata asa; porcusorul la fel. Ce trebuie inteles este ca cei de la Antena 1 au spus doar sa duca porcul sus, iar tiganul s-a cam dat in spectacol. Gabbiano are dreptate.. in America daca nu dai de mancare animalelor te baga la puscarie. In romania.. hai sa tragem purceii de picioare doar sa amuzam poporul.
gabi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 eu nu știu de ce vă mirați. avem țara pe care ni-o merităm! după chipul și asemănarea majorității . posturile tv comerciale nu fac decât să analizeze publicul și să încerce să-l mulțumească. suntem ceea ce mâncăm, suntem cea ce gândim, suntem ceea ce ne place să privim.
corbu Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 O botnita este pentru binele celor din jur. Potcoavele sunt protectie pentru copite, deloc dureros. Nici eu nu sunt de acord cu atitudinea asta privind animalele ... O rata in primul rand nu o sa fie chinuita niciodata asa; porcusorul la fel. Ce trebuie inteles este ca cei de la Antena 1 au spus doar sa duca porcul sus, iar tiganul s-a cam dat in spectacol. Gabbiano are dreptate.. in America daca nu dai de mancare animalelor te baga la puscarie. In romania.. hai sa tragem purceii de picioare doar sa amuzam poporul. Botnita, potcoavele, biciul, etc pot dauna psihic si fizic si asta contravine legii, chiar daca din punctul unora de vedere ele sunt utile sau necesare, aici e contradictia; ex: conform legii nu e voie sa tai urechile, cozile, coarnele animalelor - cine a fost sanctionat pentru astfel de mutilari? Nimeni. Legea se aplica sau se interpreteaza? pai eu zic sa maltratam animalele....asa de distractie...nu de alta,da' suntem rasa suprema....nu-i asa?....ne distreaza suferinta,ne delectam cu stirile de la ora 5, aia de la Vier Pfoten sunt ridicoli....bleahhhh...atata timp cat nu exista un ong care sa te apere de caini comunitari inseamna ca este ok sa te delectezi cu imagini cu animale chinuite...asa de dragul echilibrului...logic...nu? Ai fost la circ sau la gradina zoologica, tu sau rudele tale? Ai cumva vreun animal de companie (adica un animal pe care il tii tu fortat sa-ti tina companie si ii impui tu comportamentul pe care ti-l doresti tu, nu el - de genul sta in cusca, cos, acvariu, colivie, mananca ce vrei tu sa ii dai, cand si cat vrei tu, isi face nevoile unde si cand vrei tu, se imperecheaza cu cine vrei tu si cand vrei tu)? Asta nu inseamna sa te delectezi cu animale chinuite? DA, cei de la Vier Pfoten sunt ridicoli, in contextul in care ei fac reclamatie ca o pasare a fost tinuta de aripa - gest care se repeta zilnic in toate gospodariile din tara...
riaji Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Inca nu imi vine sa cred ca dezbatem subiectul asta..
Gabbiano Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 nu merg la circ sau la zoo niciodata.am mai dezbatut odata cu tine subiectul animalelor de companie.mie-mi place circul de la palatul victoria.ma distreaza maxim asta. mai ales clovnul de boc si acrobatii care sar de la un partid la altul....
corbu Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Zilele acestea la Balc, Tiriac & Co ucid sute de mistreti, stresandu-i cu gonaci... Nu am auzit ca vreo organizatie de protectie a animalelor sa faca vreo reclamatie sau sa blocheze intrarea pe domeniul de vanatoare... fatarnicia organizatiilor pentru protectia animalelor continua... Care e diferenta intre Tiriac si Guta?
Recommended Posts