Jump to content

Cum se circulă în Galaţi


ultramarine
 Share

Recommended Posts

Deschid acest topic in speranta ca poate noi vom fi mai constienti iar altii vor deveni mai atenti, unii poate vor deveni mai responsabili, altii poate vor interveni, unii se vor regasi si tot asa... Candva, cei care respecta regulile de circulatie vor fi la radul lor respectati si vom avea un oras de nivel european, asa cum ne dorim.

Cum o imagine face cat o mie de cuvinte, puteti sa vedeti cum se circula si cum se parcheaza la noi in oras.

54_a4ad615ebfcefbdd2215b5fb763106ec_thum

Link to comment
Share on other sites

Dacă ar exista un sistem mai complex de parcări în oraş, poate unii nu ar mai parca maşinile aşa. O idee ar fi să se facă parcări subterane sau supraetajate. Dar... şansele sunt slăbuţe.

acum ceva vreme zicea lumea ca la tribunal se face o parcare supraetajata.

exista?

Link to comment
Share on other sites

Nu există, dar oricum ar fi construită degeaba. Românului nu-i place să-şi lase maşina în parcare, ci exact în locul unde are treabă. Ce, vrei să slăbească şoferii, dacă merg câteva zeci de metri pe jos?

Link to comment
Share on other sites

Românului nu-i place să-şi lase maşina în parcare, ci exact în locul unde are treabă. Ce, vrei să slăbească şoferii, dacă merg câteva zeci de metri pe jos?

O fi şi asta, nu zic ba, dar fiecare şofer când îşi lasă maşina ar vrea să o aibă şi "în vizor".

Link to comment
Share on other sites

Subiect mult prea bun! felicitari pentru initiativa.

Sunt de acord ca nu sunt locuri de parcare suficienta, dar macar sa le folosim pe cele care exista.

Dar este aiurea si pentru soferi sa nu aiba vizibilitate, este aiurea si pentru copii ca nu au trotuare pe unde sa circule, nu mai discutam de mamicile cu carucioare care sunt nevoite sa faca adevarate slalomuri.

Link to comment
Share on other sites

Ce mai poti face pe trotuarele galatene: sa parchezi masina, mai ales in fata unei banci si la trecerea de pietoni sau sa o lasi la vanzare, mai ales daca e rosie , sa nu se impiedice fraierii care folosesc trotuarele. Stiati ca in Galati poti sa nu respecti semnele de circulatie gen "oprirea interzisa" sau marcajul pietonal, mai ales cand parchezi?54_c6aaadf93f582d0282897c9011f0f7aa_thum

Link to comment
Share on other sites

Azi, pe lângă Tribunal, mi-a sărit inima din piept de două ori.

Mai întâi, aveam verde, traversam intersecţia; la zebră, aşteptau un grup de balauri, veseli foarte; unul dintre ei l-a împins pe un coleg, a pus ăla ambele picioare pe carosabil. @#$%^&*! :evil:

Nici 20 m mai încolo, un taximetrist face o manevră de ieşire din rând, mă face să fac manevră de evitare; dintre maşinile parcate pe dreapta se iţeşte o femeie cu un copil în căruţ, să traverseze strada ...

Link to comment
Share on other sites

daca ar fi numai problema parcarilor ,pe care v-ati cantonat,ar fi bine!

haideti sa vedem cate intersectii f importante asteapta sa fie semaforizate,sa vedem de ce o artera asa de importanta ca aurel vlaicu zace in uitare si plina de gropi!sau basarabiei intre siderurgistilor si cosbuc.

semne de circulatie lipsa sau care se contrazic,mascate de vegetatie,nu mai vorbesc!

Link to comment
Share on other sites

Daca anumite cutume au valoare unei legi si pe strada Brailei parcarea aiurea a masinilor devine o traditie. Semnele de circulatie sunt de decor si poate pentru cei cu bun simt. Mai conteaza ca e sambata, mai conteaza ca sunt locuri de parcare? Nuuuuuuu, traditia dom'le!54_54eba8e5fc5097c52bd6176518bee0ee_thum

Link to comment
Share on other sites

Si pe langa traditia parcarii aiurea, a fost reinviat obiceiul anunturilor de la răspântii. Să vază drumeţul şi călătorul oferte la maşini, să-şi clătească ochiul cu noutăţi aduse de afară şi să fie la curent cu ultimele preţuri. Mai contează că e sens giratoriu?

Pentru noi nu şi se pare ca nici pentru alţii. Tradiţia şi obiceiurile ne dă putere, chiar şi în ochii legii.54_bef357060fdef450b403c9c6b668f405_thum

Link to comment
Share on other sites

Hal de parcare, acum pe Brailei, peste strada de Banci, in statie. Stau si ma intreb: oare cati de la "rutiera" si de cate ori au trecut pe langa ele si nu au luat nicio masura? Oare chiar nu le vede nimeni? Nu mai exista amenzi? Nu mai exista reguli de circulatie? Si daca eu merg pe banda 2 pe Brailei, uite asa vreau eu, oare ce mi se intampla?54_38509e44008627e62d03a74b5d011727_thumSau daca stau cu un picior pe masinile astea? Dar daca ma urc pe ele sa-mi continui drumul pe trotuar?

Link to comment
Share on other sites

Dar daca ma urc pe ele sa-mi continui drumul pe trotuar?

Mă, ai să iei bătaie!

Dar la urma urmei, ar fi curios cum vor explica proprietarii, cum te-ai urcat cu picioarele pe maşina lor în vreme ce ei rulau liniştiţi pe carosabil :d

Acu', vorbind serios, chiar ar fi nevoie de mai mulţi poliţişti pe străzi. Multe caramboluri pornesc şi de la parcările neregulamentare.

Link to comment
Share on other sites

Legea junglei pe străzile din Galaţi

În multe dintre intersecţiile gălăţene, şoferii s-au obişnuit să îşi acorde prioritate numai lor, fie că sunt îndreptăţiţi sau nu. Pietonii nu sunt luaţi în seamă de nimeni, iar singurul lucru pe care îl pot face este să fie prudenţi şi să dea prioritate tuturor maşinilor chiar şi atunci când ei sunt îndreptăţiţi să se angajeze în traversarea străzii.

Pietonii gălăţeni s-au obişnuit să lase mai întâi maşinile să treacă, chiar dacă ei sunt cei care au prioritate de trecere. Exemplul cel mai elocvent este la semaforul din Ţiglina 1, situat în imediata apropiere a Poliţiei Municipale, unde şoferii trec cu maşinile fie că au roşu, fie că au verde. Pietonii se strecoară grijulii printre maşini, deoarece prezenţa semafoarelor se dovedeşte total inutilă pentru şoferi. Dacă cineva se găseşte să atragă atenţia vreunui şofer că nu ar fi trebuit să treacă, riscă să se aleagă fie cu nişte înjurături, fie cu o "corecţie" fizică. Cel mai grav este faptul că acest fenomen nu este de ieri, de azi şi că măsurile luate împotriva şoferilor ce nu respectă legea sunt prea puţine. Singura soluţie ar fi ca Poliţia să pună la dispoziţia oricărui cetăţean un număr de telefon prin care se pot raporta eventuale abuzuri însoţite de dovezi sau să se instaleze camere de luat vederi în intersecţiile gălăţene, aşa cum e în orice oraş civilizat din lume sau din ţară. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare dacă ţinem cont că astfel de situaţii se regăsesc chiar şi în zonele din vecinătatea unor secţii de Poliţie. De ceva mai bine de un an ne aflăm în comunitatea europeană iar regulile s-au schimbat, numai că s-au interpretat greşit. Dacă până în urmă cu câţiva ani, şoferii erau vinovaţi pentru orice accident (poate doar aşa erau ceva mai prudenţi), acum mulţi din ei îşi permit să încalce legea fără nicio remuşcare.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=32

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.