Jump to content

Levente Szekely - prefect în Vaslui


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Levente Szekely - prefect în Vaslui

După câteva runde la sânge, negocierile dintre UDMR şi PDL pentru împărţirea posturilor de prefecţi şi subprefecţi s-au încheiat, marţi, cu un veritabil record pentru udemerişti, care şi-au adjudecat nu mai puţin de cinci posturi de prefect şi alte 10 de subprefect. Astfel, în portofoliul Uniunii au ajuns prefecturile Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj şi Vaslui, precum şi câte un post de subprefect în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Timiş, Argeş şi Teleorman. Postul de prefect de Vaslui va fi ocupat de Szekely Levente, fost deputat UDMR de Galaţi în legislatura 2004-2008 şi acum director adjunct al DSVSA Galaţi.

http://www.gandul.info/politica/udmr-si ... an-5267653

Link to comment
Share on other sites

Şeful CJ Vaslui afirmă că ar fi fost mai potrivit un prefect de etnie romă la Vaslui decât unul UDMR

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat, miercuri, că numirea unui prefect susţinut de UDMR este nejustificată, în condiţiile în care în judeţ sunt foarte puţini maghiari, transmite corespondentul NewsIn. Mihalachi a afirmat, miercuri, că ar fi fost mai potrivit un prefect de etnie romă, dat fiind numărul mare de cetăţeni romi din judeţ. "În judeţul Vaslui, unde datele de la ultimul recensământ al populaţiei arată clar că majoritari sunt românii şi îi numeri pe degete pe cei câţiva cetăţeni maghiari, nici măcar o sută nu sunt, numirea unui prefect UDMR chiar nu se justifică. Dacă ar fi numit prefect un cetăţean rom ar fi fost mai nimerit, având în vedere că în judeţ sunt localităţi întregi de romi”, a spus preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Acesta a precizat, însă, că, indiferent de naţionalitatea prefectului, cele două instituţii vor colabora. “Între Consiliul Judeţean şi Prefectură vor exista relaţii normale, de ordin istituţional şi sper ca viitorul prefect să fie o persoană serioasă şi responsabilă”, a precizat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. La ultimul recensământ, din anul 2002 au fost înregistraţi la nivelul judeţului Vaslui 86 de cetăţeni maghiari.

Levente Szekely vrea la Galaţi

Conform informaţiilor vehiculate în presă, UDMR va avea prefecţi în cinci judeţe - Covasna, Harghita, Sălaj, Hunedoara şi Vaslui. Pentru judeţul Vaslui a fost nominalizat Szekely Levente, fost deputat UDMR de Galaţi în legislatura 2004-2008 şi director adjunct al DSVSA Galaţi. Fostul deputat Csaba Levente Szekely, propus de UDMR pentru funcţia de prefect al judeţului Vaslui, a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, că hotărârea nu este definitivă. El s-a arătat reticent faţă de nominalizarea pentru postul de prefect de Vaslui, afirmând că l-ar prefera pe cel de la Galaţi. "Poate au fost zvonuri, încă nu este sigur. Eu zic să discutăm săptămâna viitoare, că atunci o să ştiu mai multe. (...) Judeţul Galaţi ar fi cea mai bună variantă pentru mine, că sunt gălăţean, nu?”, a declarat, miercuri, Csaba Levente Szekely. Pentru ca Szekely să poată ocupa Cabinetul 1 al Prefecturii judeţului Galaţi ar trebui ca PDL să renunţe la acest post, deţinut de unul dintre membrii săi, Cosmin Păun.

Link to comment
Share on other sites

N-are (aproape :d ) nicio legătură cu subiectul de faţă, da' mi-am adus aminte de chestia asta care a circulat pe net în urmă cu mai mulţi ani...

Jurnal de prefect maghiar peste olteni

Ziua 1. Cred ca azi fost zi liber la ei. Nu venit nici una din angajat. Plimbat prin birou meu lung si lat. Deschis fiset acte oficial dar plin de o bautur tulbure. Oare unde tinut la ei dosare?

Ziua 2. Nu fost ieri zi liber. Verificat in calendar fost miercur. Poate nu lucreaza miercur la ei? Dar nici azi nu venit. Am vrut dau telefon dar nu gasit agenda. Toate sertarele plin cu bautur acela tulbur (...)

Ziua 10. Azi fost un secretara care zis ceva care nu inteles la mine si plecat nervos. Oi, oi! Gustat o pahar din acel bautur gasit la seif. Putin acrisor (...)

Ziua 20. Aici nimeni nu vorbesc ungureste. Toti nervos ca nu pricepe la ei. Oare e politic corect sa invat eu romanesc? Hm, bauturul acela tulbur nu e chiar rea (...)

Ziua 30. Descoperit intamplare un caset cu muzica folcloric si prinde bine sa invat vorbeste. Azi putut spune unei director apa-canal-investitii europene "Dunare daca n-aveam / Jiul Dunare-l faceam la noi". Simpatica baiat. Am baut cu el putin din acel bautur tulbur exceptional (...)

Ziua 100. La ce dreacu sa muncesti in fiecare zi? M-am dat lovit si am drojdit niste zaibar cu nea Stelica, subprefectu' (...)

Ziua 200. Fatalica, treba merge unsa. Fura toti in prefectura. Puseram un CD cu Ciobanca si ne facuram muci. L-am trimis pe Stelica la Segarcea, dupa doua vedre de molan, sa nu ramanem pa uscat (...)

Ziua 300. Nenica, astia din UDMR chiar ma enerveaza. M-au sunat de la partid, sa ma-ntrebe cum stam cu nu's ce investitie. O sa-l intreb pa Stelica, cand s-o intoarce cu cisterna de la Panciu.

Ziua 350. Mimisor, secretara, zice ca ma tot cauta unii din UDMR. Am pus-o sa le zica ca-s intr-o sedinta. Sanchi, batuse Craiova acasa si ne facusem pulbere. Ce treba au ungurii cu Mehedintiu'?

Link to comment
Share on other sites

Descălecatul udemeristului Levente: Cum a ajuns ungurul prefect de Vaslui, judeţ cu 85 de maghiari

La ultimul recensământ, în judeţul Vaslui au fost adunaţi 85 de maghiari. Săptămâna aceasta, prin misterioasele căi ale negocierilor politice, UDMR s-a ales cu un post de prefect de Vaslui. Şi a pornit aventura căutării candidatului potrivit. Pe viitorul prefect al Vasluiului, Levente Csaba, UDMR l-a găsit dincolo de "hotare"... la Galaţi. Îl cheamă Szekely Levente Csaba, are 55 de ani, e medic veterinar "măritat" la Galaţi, cu o româncă, după terminarea facultăţii, în 1981, şi "unul dintre oamenii noştri de bază din afara hotarelor Ţinutului Secuiesc", după aprecierea unanimă a liderilor UDMR. "Unionist fondator" din 1990, din '94 încoace e şi şeful Organizaţiei Teritoriale UDMR Galaţi-Brăila, funcţie care, la alegerile parlamentare din 2004, i-a adus un neaşteptat fotoliu de deputat, prins în ultimul moment la loteria redistribuirilor. Cu menţiunea "autorul Legii calului" pe cartea de vizită, şi-a încercat norocul şi în 2008, când a candidat "la două capete" - adică împreună cu soţia sa Ana Cezarina, avocată şi membră UDMR - dar fără succes, uninominalul i-a retezat brutal orice speranţă. După câteva luni pe tuşă, vara trecută a reuşit să-şi rostuiască un post de director adjunct la Direcţia Sanitar-Veterinară Galaţi. "Bineînţeles că prin concurs, cu proiect de management, interviu şi tot tacâmul, ştiţi cum se face, nostim e că nu m-a propus nici PD-L-ul, nici PSD-ul, ci UDMR-ul, cu PSD-ul şi PD-L-ul s-a aranjat doar să nu bage strâmbe". Acum se pregăteşte de zor pentru promovare, adică pentru instalarea în cel mai scurt timp în funcţia de prefect de Vaslui.

La Vaslui, Tokes a scos 1.100 de voturi

"Sarcină de partid!", a venit prompt răspunsul la întrebarea cum poate ajunge udemeristul Secuiu Levente prefectul unui judeţ în care maghiarii sunt "doar vreo 85 declaraţi la ultimul recensământ, dar la europarlamentare episcopul Tokes a scos în Vaslui 1.100 de voturi". Zice că a început deja şi cursurile de la INA (Institutul Naţional de Administraţie) pentru înalţii funcţionari publici, "deşi în cazul meu n-ar fi fost nevoie, pentru că legea spune că un mandat complet de parlamentar echivalează cu absolvirea INA". N-a fost inclus în prima tură de numiri, anunţată miercuri seară, la finalul şedinţei de Guvern - la care premierul Boc a "bătut în cuie" trei dintre cei cinci prefecţi ai UDMR-ului şi trei din cei 10 subprefecţi - dar nu-şi face griji, "o să fie probabil săptămâna viitoare". Ar fi preferat, fireşte, să fie prefect acasă, la Galaţi, "dar dacă aşa s-a negociat la Bucureşti, o să mă duc şi la Vaslui, unde mă trimite partidul, că eu sunt un om disciplinat". Va face naveta "probabil săptămânal, dacă am fi avut o autostradă pe-aici aş fi putut s-o fac şi zilnic, 120 de kilometri îi faci într-o oră pe autostradă, dar aşa..." După care, înainte de "mulţumesc mult şi o zi bună", scapă şi un avertisment pe ton de glumă: "Sper că o să scrieţi exact aşa cum v-am spus, că altfel mă sui pe cal şi vin să vă caut, vă treziţi cu hunul peste dumneavoastră! Sau cu secuiul, dacă vreţi, că Szekely aşa se traduce, Secuiu, iar eu cred că secui mă consider"!

http://www.gandul.info/politica/descale ... ri-5285183

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Negocierile pentru funcţia de prefect de Vaslui nu s-au încheiat încă

Preşedintele interimar al PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, a afirmat, miercuri, că există şanse ca actualul prefect Ciprian Iftimoaei să rămână în funcţie, iar celor de la UDMR să le revină un alt post de prefect sau subprefect în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Întotdeauna după formarea unui guvern se duc negocieri politice cu partenerii din coaliţie privind atribuirea unor posturi atât la nivel central, cât şi local. Din aceste negocieri, câştigi sau pierzi. Asta e viaţa. Sper ca Vasluiul să nu piardă. Ceea ce vă pot spune acum este că negocierile pentru funcţia de prefect nu s-au încheiat încă", a declarat Dan Marian, într-o conferinţă de presă. În urma discuţiilor purtate de PDL cu UDMR la începutul lunii ianuarie, funcţia de prefect de Vaslui ar fi urmat să revină Uniunii, alături de alte patru prefecturi din ţară. În plus, UDMR ar fi trebuit să mai primească şi 10 posturi de subprefect. Pentru judeţul Vaslui, liderii maghiari l-au nominalizat pe Levente Csaba Szekely, fost deputat UDMR de Galaţi în perioada 2004 - 2008, însă Guvernul nu a emis până acum o hotărâre prin care să-l şi numească în funcţie.

Link to comment
Share on other sites

UDMR ar putea să nu mai aibă prefect de Vaslui

Deşi în urma negocierilor purtate în coaliţia guvernamentală, judeţul Vaslui ar fi urmat să aibă un prefect UDMR, în persoana fostului deputat de Galaţi, Csaba Levente Szekely, este foarte posibil ca acest lucru să nu se întâmple. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Dan Marian, preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PD-L Vaslui, a declarat că numirea unui prefect UDMR nu este bătută în cuie. „Ca la orice negocieri lucrurile se pot schimba. Şi în acest caz totul este posibil. Încă se mai poartă discuţii. Eu tot timpul am spus că nu este normal ca judeţul Vaslui să aibă un prefect maghiar, ţinând cont de numărul foarte mic al cetăţenilor de etnie maghiară", a declarat Dan Marian. Se pare că UDMR va avea prefect la Bacău, iar la Vaslui să fie păstrat actualul prefect, Ciprian Iftimoaie, sprijinit de PD-L şi, în special, de deputatul Dan Marian. Cu exactitate, acest lucru se va şti, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare.

http://www.evenimentul.ro/articol/udmr-ar-putea-sa-nu-mai-aiba-prefect-de-vaslui.html

Link to comment
Share on other sites

Premierul Emil Boc a semnat, vineri, numirea lui Levente Szekely, fost deputat UDMR, în funcţia de prefect al judeţului Vaslui, conform unui comunicat transmis de Uniune.

Judeţul Vaslui are prefect nou

Levente Szekely s-a născut la Toldal, judeţul Mureş şi are 55 de ani. El este medic veterinar şi, începând din 2005, este vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Galaţi. Acesta a urmat, în 2000, cursuri postuniversitare la Universitatea Ecvestra Kaposvar din Ungaria, iar, în 2009, cursuri postuniversitare de management veterinar în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti. Din 2009 este masterand în cadrul Universităţii de Şiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj.

Noul prefect de Vaslui a fost deputat UDMR în legislatura 2004-2008.

În perioada 1998-2004, Levente Szekely a fost director, şef herghelie, medic veterinar la Herghelia Tuluceşti, judeţul Galaţi, iar din 2009 până în prezent director coordonator adjunct pentru siguranţa alimentelor DSVSA Galaţi.

Susţinut de UDMR, Szekely îl va înlocui pe actualul prefect al judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaie.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=7047&Itemid=0

Curriculum Vitae Levente Szekely

Date biografice

Nume, prenume: SZÉKELY LEVENTE CSABA

Data si locul nasterii: 21.05.1955; Toldal, jud. Mureş

Stare civila: căsătorit, un copil major

Studii si specializări

1981 – Diplomă de doctor medic veterinar

2000 – Cursuri postuniversitare – Universitatea Ecvestra Kaposvar, Ungaria

2005 - prezent – Vicepreşedinte Colegiul Medicilor Veterinari Galati

2009 – Cursuri postuniversitare ”Management Veterinar” în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti

2009 – Masterand ”Reproducţie si obstetrică” in cadrul Universităţii de Şiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj

Functii, locuri de muncă

1981-1986 - Şef fermă vaci lapte – IAS Galaţi;

1986-1992 – Şef fermă selecţie şi reproducţie – Trustul IAS Galaţi;

1992-1993 – Director S.C. Suinprod S.A. Cosmesti;

1993-1998 – Inspector specialitate S.C. Agrisop-Holding S.A;

1998-2004 – Director, şef herghelie, medic veterinar – Herghelia Tulucesti, jud. Galaţi

2004-2008 – Deputat – Parlamentul României

2009(mai) – prezent – Director coordonator adjunct pentru siguranta alimentelor DSVSA Galaţi

Aptitudini si competenţe personale

Limbi străine: engleză - nivel mediu, franceză - nivel mediu

Abilităţi in utilizarea computerului

Abilităţi organizatorice

Competenţă in gestionarea situaţiilor de criză

Rezistenţă la muncă in conditii de stres

Mentalitate de învingător

http://www.amosnews.ro/Levente_Szekely_a_fost_numit_in_functia_de_prefect_al_judetului_Vaslui-299484

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

E normal să pună unguri la conducere ?

Mie nu prea mi se pare ok :huh:

Total gresita exprimarea. Din cate stiu, Levante Szekely este roman ca nationalitate, la fel ca mine si ca tine si astfel nu exista nicio prevedere legala care sa-l impiedice sa ocupe orice post in administratia publica. Restul comentariilor din articolele alea tipic romanesti sunt, dupa parerea mea, de prisos..

Link to comment
Share on other sites

E galatean, de-al nostru... a avut timp sa se "aclimatizeze".

In plus, activitatea profesionala din domeniul agricol il recomanda unui judet... agricol.

O sa faca casa buna cu Porumboiu, ca intre moldoveni. :-)

PS

Ca o paranteza...

Inainte de a fi "nationalist" stau si ma intreb daca nu ar fi fost mai bine sa fim ocupati de catre vest decat sa fim sub turci cu ceva influiente rusesti.

Ca exemplu moldav: Bucovina a fost ocupata doar 144 de ani de catre habsburgi insa influenta in bine se simte si acum.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cât de bogat este prefectul Szekely?

Prefectul Csaba Szekely are cam tot ce-i trebuie unui om de carierã pentru un trai perfect: o casã de locuit în Galati extrem de spatioasã cumpãratã în anul 2006, un teren intravilan cumpãrat în acelasi an si trei masini. Acestea se adaugã sumelor consistente strânse de prefect si din postura de deputat ori din cea de director coordonator adjunct al DSVSA Galati: 39.400 lei în ultimii doi ani. Cu toate acestea, banii adusi în casã de prefect nu se comparã cu salariul încasat de sotia sa, un avocat de succes din Galati, numai în ultimul an aceasta câstigând 60.415 lei!

Noul prefect are destule bunuri ca sã se considere un om bogat. În declaratia sa de avere, prefectul Csaba Szekely, a trecut tot ce detine el si sotia sa. Nu sunt multe bunuri, dar nici putine, prefectul având cam tot ce-i trebui unui om pentru a trãi bine: o casã, un teren bun, câteva masini si un salariu mai mult decât satisfãcãtor. Astfel, reprezentantul Guvernului în judetul Vaslui detine din 2006 împreunã cu sotia sa, Ana Szekely, o casã de locuit în municipiul Galati, situatã pe strada Ioan Bohociu nr.13, cu o valoare impozabilã de 300.000 lei. Tot aici cei doi soti detin un teren de 470 de metri pãtrati intravilan. La capitorul autovehicule, prefectul Vasluiului stã cel mai bine: are trei masini. Se mândreste cu un Volkswagen Pasat din 2002, un Renault Twingo din 1998, dar si cu o autoutilitarã ARO cam veche, din 1992. În 2006, Szekely a contractat un împrumut bancar de 20.000 de euro care este scadent în 2016. În privinta venitului realizat, prefectul nu stã rãu nici aici, indemnizatia de deputat aducându-i acestuia 15.000 lei în anul 2008. Ca director coordonator adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si de Siguranta Alimentelor Galati, Szekely a încasat, în anul 2009, un venit de 22.400 lei. Cu toate acestea, sotia sa, de profesie avocat, a câstigat numai în anul 2009 nu mai putin de 60.415 lei.

http://www.vremeanoua.ro/index.php?mod=articole&id_news=4756

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ştirea zilei =)) =)) =)) =))

Szekely: "Vasluienii se uită la filme porno, fac copii şi trãiesc din alocaţii!"

Ajuns în judet dintr-o imensã gresealã politicã, ungurul (de la Galati) Levente Csaba Szekely nu scapã niciun prilej în a se da în spectacol. A fãcut-o si în urmã cu trei zile, când, de fatã cu directori de deconcentrate si lideri de sindicat, a aruncat cu noroi în cei 450.000 de locuitori ai judetului. Supãrarea lui Szekely porneste de la faptul cã primarii sunt niste mincinosi, care îsi bat joc de banii statului. Nimic nou sub soare, doar cã, la grãmadã, prefectul i-a catalogat pe toti vasluienii ca asistati social. “Din aceastã lege (legea 416, legea venitului minim garantat, n.r.) s-a creat o caricaturã. Eu nu zic sã nu îi ajutãm pe cei necãjiti, dar numai pe cei care meritã. La câte santuri raporteazã primarii cã s-au sãpat, ocoleam tara. Sã fim seriosi. Cei de la 416 reprezintã masa de manevrã a primarilor. Sunt o grãmadã de oameni care nu muncesc sau mimeazã cã muncesc si sunt plãtiti pentru asta“, a afirmat prefectul. “Vizionar“ din cale afarã, Szekely a continuat: “De când am venit în judet am tot auzit cã oamenii sunt sãraci. Am fost prin mai multe sate si am vãzut cum cade casa pe ei, cade gardul, dar existã antenã satelit. Ei se uitã la filme porno, fac copii si trãiesc din alocatie si din 416. Nu am vãzut niciunul care, din acesti bani, sã cumpere niste folie, seminte si sã facã un solar sã munceascã“.

http://www.vremeanoua.ro/index.php?mod=articole&id_news=5317

Culmea este că aproape toţi cei care au comentat pe site-ul ziarului vasluian îi dau dreptate lui Szekely!

Link to comment
Share on other sites

Prea tare faza! Si prea adevarata. Daca ar fi alegeri parlamentare acum, dupa comentariile cititorilor, cred ca UDMR ar castiga linistit alegerile in Vaslui!

Pai si eu inclin sa-i dau dreptate!

Tare faza!!! 24.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Levente Szezekly - "Prefectul nesimţirii"

Locuitorii Vasluiului s-au arătat revoltaţi faţă de uşurinţa cu care prefectul de Vaslui, Levente Csaba Szekely, îşi permite să le arunce „epitete“ halucinante, portretizându-i ca pe nişte oameni îndărătnici, leneşi şi, mai mult, nespălaţi. Reamintim că, la finele săptămânii trecute, reporterii ziarului „Curentul“ l-au contactat pe domnul prefect Szekely în legătură cu abuzul privind tăierea conductei de termoficare. La solicitarea noastră, am primit un răspuns halucinant: „Mai toată lumea are centrală de apartament. Poate dacă mai au şi un săpun se mai spală şi ei (vasluienii - n.r.)“, ne-a declarat Szekely.

Prefectul Vasluiului nu este la prima ieşire de acest gen. Acesta a recidivat şi în 29 martie 2010, atunci când a declarat următoarele: „Casa cade, gardul cade, toţi se uită la filme porno la televizor, fac copii pe care îi cresc cu alocaţiile de la stat. Aceşti oameni nu mai au un obiectiv, trăiesc de pe azi pe mâine. Foarte uşor ar putea să facă un solar, să planteze seminţe şi în primăvară să vândă ridichi şi ceapă pentru a câştiga bani. S-au învăţat să ceară ani la rând, însă capitalismul este dur şi trebuie să facem ceva. De când sunt prefect, am umblat prin Vaslui şi am văzut că prima grijă a majorităţii beneficiarilor Legii 416/2001 este să onoreze caieţelul de la crâşme şi să-şi instaleze antene parabolice“, afirma atunci Szekely.

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010092149078/Actualitate/Prefectul-nesimtirii-Levente-Szezekly-de-la-Vaslui-pus-la-zid-de-nespalati.html

Link to comment
Share on other sites

Exprimarile nu-s tocmai "politically corect", dar sunt acoperite de realitate. Din pacate nu numai de cea din Vaslui, ci din toata tara.

Asta lasand la o parte si gandirea de genul "ungurul e sef la Vaslui". Pana una, alta, e cetatean roman, nu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.