Jump to content

Medicii rezidenţi îşi pot schimba centrul de pregătire


dcp100168

Recommended Posts

Medicii rezidenţi, mai aproape de familie

Viitorii medici de familie pot învăţa meseria aproape de cei dragi. Rezidenţii care au ales, conform punctajului obţinut la examen, posturi în specialitatea medicină de familie în centre universitare de pregătire departe de casă vor putea beneficia de schimbarea acestora. În acest sens, ei pot depune cereri, până în 15 ianuarie, la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare care le vor efectua formele de încadrare.

De asemenea, pentru cele 1.500 de locuri suplimentate la specializarea medicină de familie pot opta şi rezidenţii care nu sunt mulţumiţi de alegerea făcută la sfârşitul lunii noiembrie 2009, transmiţând în acest sens până în 15 ianuarie, o cerere olografă şi copia actului de identitate la Ministerul Sănăţii (fax: 0213072601).

Posturile sau locurile devenite vacantate prin renunţarea unor rezidenţi la specializarea aleasă iniţial, vor fi transformate în locuri de medicină de familie şi vor fi raportate la noua repartiţie. Candidaţii care urmează să opteze pentru un loc în specialitatea medicină de familie vor fi clasificaţi după punctajul de promovare, lista întocmită urmând a fi afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii în 28 ianuarie, odată cu repartiţia locurilor de medicină de familie pe centre de pregătire.

Alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire va avea loc în 3 februarie, rezidenţii putând participa la teleconferinţă la Arad, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara, ocazie cu care vor primi o adeverinţă prin care li se va confirma opţiunea. Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la teleconferinţă pierd drepturile conferite prin promovarea concursului de rezidenţiat.

Întocmirea formelor de încadrare se va face în perioada 4 - 9 februarie, repartizarea la stagiul de pregătire şi alegerea coordonatorului având loc la nivelul direcţiilor de sănătate publică din centrele universitare alese în 10 februarie, ora 9, cu excepţia centrului universitar Bucureşti (repartiţia în 10 şi 11 februarie 2010, încadrarea şi prezentarea la stagiul de pregătire - 15 februarie).

http://www.renasterea.ro/rb/index.php?o ... &Itemid=41

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Incepe repartitia locurilor pentru rezidentiat

Miercuri, începând cu ora 8.30, are loc audioconferinţa pentru alegerea celor 1.500 de locuri de rezidenţi, specialitatea medicină de familie, suplimentate prin Hotărârea Guvernului nr. 1564/2009. Întocmirea formelor de încadrare ca rezident se face în perioada 4 - 9 februarie. Repartizarea la stagiul de pregătire şi alegerea coordonatorului de rezidenţiat are loc pe 10 februarie, începând cu ora 9.00, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, pe baza unei copii după buletinul/cartea de identitate. Încadrarea şi prezentarea la stagiul de pregătire are loc începând cu 15 februarie. Candidaţii se pot prezenta la unul din cele 12 centre universitare din Constanţa, Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu, Oradea şi Galaţi. Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixat pentru alegerea posturilor, locurilor şi a centrelor de pregătire, pierd drepturile conferite de concurs.

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/actualitate/incepe-repartitia-locurilor-pentru-rezidentiat-90183.html

Link to comment
Share on other sites

Exces de cadre la medicina de familie

Peste 3 ani există riscul ca în toată ţara, în judeţul Galaţi mai mult ca sigur, să avem mai mulţi medici specializaţi în urma rezidenţiatului pe medicina de familie, faţă de actualele posibilităţi oferite de piaţa locurilor de muncă din sistemul medical public. Cel puţin aceasta este temerea apărută după ce pentru cei 1.400 de absolvenţi fără loc a examenului de rezidenţiat din toamnă s-a decis transformarea lor în medici de familie. Nu acum, ci după trei ani când îşi vor încheia rezidenţiatul şi vor deveni medici specialişti în medicina de familie. "Acum are loc repartiţia prin audioconferinţă a celor 1.400 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină care au obţinut media necesară promovării, dar pentru care nu au mai existat locuri disponibile. Este cea de-a doua repartiţie. În urma primei, în judeţul Galaţi au fost repartizaţi pentru a-şi satisface rezidenţiatul 80 de medici. Acum cei circa 30 de absolvenţi care aşteaptă în amfiteatrul Spitalului de Urgenţă să fie repartizaţi la unităţile sanitare unde îşi vor face rezidenţiatul nu mai există decât opţiunea de a se specializa în medicină de familie. Asta poate fi o problemă peste trei ani, când aceste persoane vor fi medici de familie, specialişti, dar pentru care există temerea că nu se vor găsi locuri de muncă. Numai în Galaţi, de exemplu, acoperirea cu medici de familie e de 97%. Avem doar trei localităţi, e vorba de Bălăbăneşti, Priponeşti şi Smulţi, unde nu sunt medici de familie. În oraş poate ar mai fi loc pentru noi medici de familie, dar aici apare problema găsirii spaţiului. Sperăm că Ministerul Sănătăţii va găsi o posibilitate de a rezolva problema", a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Galaţi, dr. Valentin Boldea. Noii rezidenţi vor fi repartizaţi la Spitalul de Urgenţă, 21 dintre ei, şi la Spitalul de Copii, alţi 10, pentru a face rezidenţiatul. După trei ani, vor trebui însă să îşi găsească un loc de muncă şi nu se ştie dacă specializarea în medicina de familie îi va ajuta, existând riscul să devină şomeri de lux.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.