Jump to content

Telefon Mobil alimentat cu Coca-Cola


AndreiM

Recommended Posts

Designerul chinez Daizi Zheng a creat un concept de telefon mobil care ar putea fi alimentat cu băuturi răcoritoare.

Telefonul ar urma să funcţioneze pe baza unor baterii care folosesc enzime pentru a genera electricitate din carbohidraţi.

"Mi-am dat seama că bateriile obişnuite de telefon sunt scumpe, consumă resurse importante atunci când sunt fabricate şi reprezintă o problemă la reciclare, fiind dăunătoare mediului", declară Zheng citat de Dezeen.com. "Telefonul foloseşte o bio-baterie în locul bateriilor tradiţionale care poluează. O astfel de baterie are nevoie doar de o doză de băutură răcoritoare, urmând a genera apă şi oxigen în clipa în care se descarcă", mai spune designerul.

Bio-bateriile rezistă încărcate de trei sau patru ori mai mult decât bateriile convenţionale pe bază de litiu şi sunt totodată complet biodegradabile.

biobateriecola99926200.jpg

biobateriecola258382500.jpg

http://www.realitatea.net/nokia-prezint ... 94762.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

mai este si incarcarea bateriei prin wireless,la care se lucreaza destul de mult pt a mari randamentul acestei metode.probabil se va ajunge sa se incarce un telefon doar prin simplul efect de gravitatie sau prin simpla miscare a lui

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.