AndreiM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Vreo investiţie importantă precum spitalul regional sau poate mult râvnita centură ocolitoare a Galaţiului? Un proiect major pentru noi? O alocare substanţială sau măcar o sumă pentru… ceva bun prins în bugetul anului 2010 pentru noi?Înainte de adaptarea bugetului din 2009, aleşii uninominali ai Galaţiului s-au bătut în amendamente pentru bisericile din colegiilor lor. Dar pentru 2010 ne-au pregătit ceva?Asta am încercat să aflăm de la doi dintre parlamentarii gălăţeni: deputatul PSD Viorel Ştefan şi deputatul PD-L Mihail Boldea.Amendamentele şi disciplina de partidPreşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, social-democratul Viorel Ştefan, ne-a tăiat din start orice speranţe:„Nu e nimic faţă de anii precedenţi. Amendamente sunt, dar cu siguranţă nu vor trece pentru că acest lucru îl tranşează votul plenului, unde noi vom vota pentru şi ei vor vota împotrivă, în mod cert”.„Inclusiv parlamentarii gălăţeni, dacă fac parte din arcul guvernamental, vor vota împotriva unei astfel de propuneri, pentru că aşa le dictează disciplina de partid”.„Amendamente au fost cu sutele, dar ele nu vizează chestii punctuale, ci alocări pentru toate nevoile judeţului Galaţi, începând cu serviciile descentralizate, protecţia copilului, protecţia persoanei cu handicap, învăţământul preuniversitar, camerele agricole, bursele pentru elevi, programul cu mierea care suplimentează cornul şi laptele”.„Pot da foarte multe exemple, dar dacă discutăm de chestiuni punctuale, de tipul Centura Galaţiului, nu pot să îmi asum eu personal un astfel de amendament pentru că el se regăseşte în propunerile tuturor colegilor noştri”.„Numai că votul din plen va fi aşa cum v-am spus eu, pentru că cei din arcul guvernamental au primit instrucţiuni să nu cumva să voteze aşa ceva”.„Ca să intru în logica lor, cred că nu există oraşe mari din ţară care să nu fi revendicat bani pentru centuri ocolitoare, pentru că sunt o problemă naţională congestiile din marile oraşe. Şi toată lumea vrea bani pentru centurile ocolitoare”.„Banii sunt trecuţi în poziţie globală la Ministerul Transporturilor, cu siguranţă ei nu vor ajunge pentru toată lumea şi vor fi prioritizaţi pe criterii politice”, ne-a declarat Viorel Ştefan.Depindem de PD-L, nu de nevoile noastreŞi totuşi se va alege Galaţiul cu ceva? „Dacă parlamentarii arcului guvernamental au suficientă influenţă la factori de decizie din Guvernul României în 2010, Galaţiul ar putea să aibă Centură.Spitalul regional ar fi avansat cu siguranţă dacă mai aveam un cuvânt de spus la Ministerul Sănătăţii. Înclin să cred că pierdem partida pentru că la nivelul conducerii acestui minister e clar că va fi o altă orientare.Mai poate fi făcut ceva dacă avem parlamentari PD-L suficient de influenţi în zona Galaţi-Brăila ca să sprijine acest demers”, a spus deputatul PSD.„Nu sunt bani”„Spitalul regional este o poveste, nu se va construi niciodată”, ne-a răspuns laconic viceliderul grupului PD-L din Camera Deputaţilor, Mihail Boldea. „E uşor să vorbeşti din opoziţie. Deputaţii PD-L vor să aducă bani, dar nu sunt bani”.„Toate amendamentele au fost respinse. Şi eu am făcut amendamente pentru colegiul meu, pe Învăţământ şi Spitalul de Boli Infecţioase, dar mi-au fost respinse”.„Nu e prinsă nicio investiţie pentru Galaţi. Vom face lobby pentru anumite facilităţi şi bani pentru instituţiile deconcentrate din Galaţi”, ne-a dat, totuşi, ceva speranţe deputatul Boldea.Dar speranţe, în campanie, ne dădeau toţi…http://www.viata-libera.ro/articol-Nimi ... alati.html
1964 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ce tot spuneam acum cateva luni? Ca nu vor face astia nimic. Ei se luptau intre ei pentru foarte multi bani si isi dadeau la gioale unii altora (ca si acum) prin tot felul de dezvaluiri care mai de care mai grozave si lumea vota doar ca sa-l darame pe celalalt. Foarte putini au votat din convingere ca x sau y va face ceva si totusi au votat.... din pacate.
alfons Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 De ce mai stau in arcul guvernamental,in parlament sau unde mama dracului stau daca n-au facut,nu fac si nu vor face nimic in acest Galati devenit o vale a plangerii?Am vrut de milenii Pod peste dunare la Galati,nu se poate,am vrut Spital regional,nu se poate am vrut 4 benzi spre braila ,pe dig ,nu se poate,RUSINE.Viorel Stefan ,Mihai Boldea,cine mai suteti pe acolo si noi nu va stim,voi cei care ne mancati anii din viata,RUSINE!bagati-va undeva sa nu se mai auda de voi!
Recommended Posts