dcp100168 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 De la Durbacă la Nicolae. Povestea bordurilor de granitDacă numele fostului primar al Galaţiului, Eugen Durbacă, a fost legat de scoaterea bordurilor de granit din oraş, se pare că actualul edil al oraşului vrea ca numele său să fie asociat cu… readucerea bazaltului pe străzile municipiului. Primarul Dumitru Nicolae a declarat că a observat, prin oraş, cât de avariate sunt bordurile de ciment, în special cele din zonele intens circulate. „Vom reabilita trotuarele şi bordurile şi mă gândesc să folosim, pentru borduri, bazaltul. De unde îl vom aduce nu ştiu, poate îl întrebăm pe domnul Videanu”, a declarat, marţi, ironic, primarul Dumitru Nicolae.http://www.viata-libera.ro/articol-Pove ... it__2.html
kos Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 A!!! Da! !! Ce spirit de observatie dezvoltat! Asta am observat si eu... si ma si bucur sa observ ca domnul primar " a observat, prin oraş, cât de avariate sunt bordurile de ciment, în special cele din zonele intens circulate"! Ce reiese de aici ca domnul primar observa numai ce se afla in zonele intens circulate, nu??? Nu stiu cum sa-l abordez pe domnul primar sa-i comunic faptul ca orasul nu se afla numai in zone intens circulate; este peste tot, cum ar fi BULEVARDUL Ing. Anghel Saligny (ce nume frumos, nu? si pompos, desigur!). Il invit pe domnul primar sa observe si acest BULEVARD si sa se plimbe pe jos incepand de la numarul 1 pana la 52 si mai departe, sa observe ce oras dezastruos conduce. In putine cuvinte, va spun ca acest bulevard nu are canalizare, dar asta nu e mare lucru: ce nu mai sunt strazi fara canalizare ? Dar trebuie spun ca orice ulita din cel mai indepartat catun arata mai bine decat bulevardul cu pricina. Mai mult de atat, la intersectia strazii Caraiman cu bulevardul Anghel Saligny pamantul se surpa pur si simplu, asa incat, din cauza gropii care se casca in mod nesimtit, in curand, nici o masina si nici un om, nu va mai putea trece pe acolo. Nu vorbesc numai de autoturismele riveranilor si de riveranii insisi ci si de masinile de salvare si pompieri (nu doresc nimanui sa aiba nevoie de ele!!!)!!!Prin urmare, doresc sa-l informez pe domnul primar, ca nu e nevoie sa observe: se vede din satelit ca BULEVARDUL Anghel Saligny (si strazile din jur) arata ca in lumea a III-a !!!
AndreiM Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Bătaie de joc pe banii noștri. Oricât de mult ne-am plânge tot noi suntem proști. Până când nu o să vină al doilea 1989 nu o să se întâmple nimic. Trăiesc în continuare cu impresia că odată românul se va deștepta și o să iasă din nou în stradă. Ne-am săturat de promisiuni, că or să facă, că or să dreagă. Toți o apă și un pământ de la Nicoale până la ăi mai mari ai țării.
Gabbiano Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 da cine te-a pacalit ca in 89 romanii s-au desteptat? neamul asta doar a tresarit un picutz din somn in 89, a grohait,probabil ca a facut un gest similar cu alungatul unui tantar bazaitor,s-a intors pe partea cealalta si de atunci somnicul este neintrerupt.somnul asta al neamului romanesc seamana din ce in ce mai mult cu unul de veci.dormim asa de bine ca ma intreb cand dracu are sa vina popa si groparul.
Legumix Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 daca nu ma inseala memoria (ca eram mai copil tinerel pe atunci) bd.Republicii avea borduri din bazalt...pana a devenit str.Domneasca, si a primit borduri din ciment.corect?
Bada Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 daca nu ma inseala memoria (ca eram mai copil tinerel pe atunci) bd.Republicii avea borduri din bazalt...pana a devenit str.Domneasca, si a primit borduri din ciment.corect?Inca mai exista portiune foarte mari cu bordurile originale, de granit. Nu acelasi lucru se poate spune si despre Basarabiei, fosta 6 Martie, unde au disparut complet...ati ghicit, dupa o renovare a la durbacaOricum nu exista termen de comparatie intre bordurile astea de granit care au decenii de folosire daca nu cumva au sarit si suta de ani, si porcariile alea de ciment care la prima iarna ceva mai grea si la o utilizare putin mai intensa cedeaza de trebuie inlocuite la 2-3 ani.
Recommended Posts