Jump to content

Şi-a omorât fratele pentru că a vrut să-şi violeze mama


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şi-a omorât fratele pentru că a vrut să-şi violeze mama

Certurile, bătăile şi actele de incest din familie au dus până la urmă la un final tragic de poveste. Unul dintre fraţi, poreclit Dolănescu încă din copilărie, a ajus în închisoare, altul în mormânt, iar mama lor este bătută măr. Acesta este cazul unei familii gălăţene lovite de blestem.

Trăiesc într-o sărăcie lucie, muncesc cu ziua pentru o bucată de pâine şi se bat între ei pentru „avere”. Membrii familiei Hurduc, din comuna gălăţeană Rădeşti, duc o viaţă deloc de invidiat şi pe deasupra, au şi patima băuturii. Totul a pornit de la dorinţa fiului cel mare, Ion Hurduc, în vârstă de 38 ani, de a-şi satisface poftele trupeşti, chiar cu mama sa, în vârstă de 60 ani. Îngrozitor este faptul că acesta a mai abuzat sexual de cea care i-a dat viaţă, în urmă cu peste 15 ani. Refuzul femeii l-a determinat pe fiul acesteia, să o bată crunt, după care ea a plecat la spital, plină de vânătăi, în stare de şoc. „M-a violat acum vreo 18 de ani şi acum a vrut să ma violeze iar. Nu am vrut să stau şi m-a bătut. Am plecat la spital şi în urma mea, ei s-au bătut”, a spus Ioana Hurduc, mama celor doi.

După tentativa de viol asupra mamei sale, bărbatul a început scandalul cu unul dintre fraţii mai mici, Ionel Hurduc, zis Dolănescu, în vârstă de 24 ani. Acesta din urma a reuşit să-l doboare pe fratele mai mare, după ce l-a lovit în cap de mai multe ori cu pumnii, picioarele, dar şi cu o coadă de topor.

Vecinii au rămas înmărmuriţi la auzul celor întâmplate şi spun despre cel care a ajuns din fiul cel bun în criminal, că este un băiat la locul lui, care nu a creat probleme şi care munceşte pentru a face rost de ceva de mâncare. „Sunt o familie numeroasă, care trăieşte în doar două cămăruţe. Ionel-„Dolănescu” este un băiat bun, muncea cu ziua”, a spus una dintre vecine, Tincuţa Păvălaşc. În schimb, despre celălalt frate, vecinii şi rudele au o părere foarte proastă. Aceştia spun că se îmbăta mereu, îşi bătea mama şi tatăl şi dorea să pună stăpânire pe casă. „M-a bătut şi pe mine de câteva ori. Dorea să fie el stăpânul aici în gospodărie. Îşi teroriza mama, tatăl şi restul familiei”, povesteşte Liviu Nistor, cumnatul celor doi fraţi.

Ionel „Dolănescu” a fost arestat pentru omor calificat

După ce şi-a omorât fratele mai mare, „Dolănescu” s-a dus la postul de poliţie pentru a se preda şi le-a povestit oamenilor legii tot ce a făcut. Acesta a fost reţinut şi a primit mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile. „În noaptea de luni spre marţi, Ionel Hurduc, de 24 ani, l-a omorât pe fratele mai mare, Ionel Hurdul, în vârstă de 38 ani. Victima a fost lovită în cap cu coada unui topor. Totul s-a întâmplat pe forndul consumului de alcool. Autorul a fost arestat, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EX ... 81551.html

Link to comment
Share on other sites

Mama despre fiul ei: „M-a violat o singură dată!”

* „Ionel, de unul singur, nu l-ar fi putut omorî niciodată pe Ioan” *

Trecând pragul casei în care săptămâna trecută Ionel Hurduc şi-a ucis fratele, pe Nelu, am dat peste tatăl şi mama lor. Tănase Hurduc, 66 de ani şi Ioana, soţia sa, 59. Pe masă, recipiente pline cu băutură, de trei litri, rămase de la înmormântarea lui Ioan (ca să nu întrebăm ce este cu ele, mama celui intrat în pământ, iute de mână, le-a dosit). În antreul-bucătărie, întins pe pat, cu plapuma trasă până peste cap, Tănase Hurduc. Se cunoştea că dusese bine paharul la gură, fără să ajungă însă la faza „limbă împleticită”. Soţia sa: „El ştie tot ce s-a întâmplat atunci între Ioan şi Ionel, dar nu vrea să spună!”.

Vorbindu-i frumos, l-am determinat să iasă de sub plapumă. De la bun început, deşi dispus la dialog, nu ne-a răspuns decât la întrebările care i-au convenit. Venit, în ziua comiterii omorului, seara târziu, de la Bursucani, pe la orele 20.30-21.00 s-a băgat sub plapumă, dar nu înainte de a se uita, prin geamul de la uşa despărţitoare, în odaia alăturată, unde sunt două paturi. Pe unul dormea Ioan – oaia neagră a casei. Sursa de căldură, o sobă pentru ambele încăperi, cu gura şi plita în antreul-bucătărie, iar spatele, din lut, în dormitor, să verse căldură şi aici. Fiind linişte în casă, dar şi pentru că se temea de pumnii lui Ioan, nu l-a deranjat. Ionel, cel care peste două-trei ore avea să intre în rândul criminalilor, se întinsese la spatele tatălui său. Ce s-a întâmplat în continuare rămâne „în ceaţă”. Tănase Hurduc: „Băuse şi unul, băuse şi celălalt”.

Către miezul nopţii, capul familiei, prin somn, distinge câte lovituri înfundate – „Buf, buf!, de vreo patru-cinci ori”. Nu se duce să vadă ce se întâmpla dincolo de uşă, la nici doi metri de el.

Dimineaţă, Ionel nu mai era la locul lui. Dând să-şi tragă cizmele, Tănase Hurduc observă că erau desperecheate. Încălţându-le aşa, se duce la Marin Şelaru, vecin de-al său, frecventat de Ionel. Aici îşi găseşte perechea la cizmă. Când s-o ia, vede că era „înroşită”. Întrebare pentru fiul său, găsit acolo: „Ce e cu sângele de pe ea, ce s-a întâmplat?”.

Trimiţându-l acasă, află că nu-l ascultase. Ionel o luase către centrul comunei, îndreptându-se spre Poliţie: „Ce cauţi, este întrebat la post, aşa de dimineaţă la noi, ai păţit ceva?” Ionel: „Am făcut o prostie. L-am omorât pe frate-meu…”.

Mama celor doi fraţi, reîntoarsă de la Spitalul Teritorial Tg. Bujor, unde a fost internată la Chirurgie: „Ionel, de unul singur, nu l-ar fi putut omorî niciodată pe Ioan. Nu înţeleg de ce a luat toată vina asupra sa”. Pe tavan, văzute şi de mine, 17 urme ale impacturilor de la muchea toporului – plafonul fiind jos, toporul, la ridicare, l-a atins de fiecare dată.

Interesat să aflu dacă într-adevăr Ioana Hurduc a fost abuzată sexual de cel care acum are cruce la cap, ne-a declarat: „Luna trecută, în prima zi de Crăciun, în loc să-şi vadă de treaba lui, prinzându-mă singură, mi-a băgat mâna între picioare, avansând cu ea pe sub rochia mea”. Rugând-o să-şi amintească dacă între ea şi Ioan, fiindcă tot Rădeştiul „vuieşte”, s-a consuma totuşi vreun act sexual integral, a comprimat totul, cu durere în glas, într-un răspuns scurt: „Da, o singură dată!”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mama_despre_fiul_ei_%E2%80%9EM-a_violat_o_singura_data%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.