dcp100168 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Zebra-fantomă de la Potcoava de Aur* Directorul Direcţiei Tehnice promite că va desfiinţa în cel mai scurt timp orice urmă a trecerii de pietoni *Potcoava de Aur. Este sau nu trecere de pietoni? „Pedestraşii” spun că da, după zebra desenată, frumos, pe asfalt. Şoferii spun că nu, în lipsa semnelor de circulaţie care să indice aşa ceva.Ambele tabere au dreptate! Mai grav este că, în lipsa unei intervenţii serioase, se pot petrece accidente în care vinovat va fi … administratorul drumurilor, adică Primăria.Pentru cei care nu ştiu povestea „trecerii-fantomă” de la Potcoava de Aur, trebuie spus că aceasta a fost desfiinţată anul trecut, ocazie cu care Primăria a decis vopsirea în negru a benzilor albe, de pe asfalt. Puterea obişnuinţei, în special a pensionarilor, a fost mai puternică decât vopseaua neagră de pe asfalt şi chiar decât patrulele de poliţişti comunitari puşi special acolo pentru a-i dezvăţa pe pietoni să traverseze.După ceva timp, când gălăţenii se mai obişnuiseră să traverseze corect, pe la semafor, a apărut altă belea: iarna. Întâi a plouat, apoi a nins şi, în final, toate aceste ape au spălat vopseaua neagră, lăsând la iveală dunguţele albe ale „zebrei”. Moment în care pensionarii, voioşi şi sprinteni, cum îi ştim, au început din nou să traverseze pe acolo, spre exasperarea şoferilor!„Într-adevăr, trecerea de pietoni a fost desfiinţată. Pentru a nu se mai vedea dungile albe, nu ai ca variante decât fie să razi vopseaua, caz în care se strică asfaltul, fie să vopseşti dungile, fie să … aştepţi să se şteargă, datorită traficului”. „Noi am decis iniţial să folosim vopsea neagră, dar aceasta s-a şters din cauza apei de pe şosea. Aceleaşi probleme sunt şi pe strada Aurel Vlaicu şi pe Coşbuc, la intersecţie cu Basarabiei”. „Acum am decis să ştergem vopseaua albă de pe asfalt, folosind o maşină cu perie. Chiar astăzi am discutat această problemă”, ne-a răspuns directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei municipiului Galaţi, Laurenţiu Jalbă. Dacă nu va funcţiona nici varianta cu periile, mai rămâne cea cu aşteptatul, adică, la un moment dat, din cauza traficului rutier, dungile albe vor dispărea de la sine.Deşi dunguţele puteau fi „scoase” din asfalt şi prin găurirea carosabilului; mai contau câteva şanţuri în plus, la câte gropi sunt în oraş?…http://www.viata-libera.ro/articol-Zebr ... ____2.html
toto Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Am observat mereu "fenomenul" asta... Mai mult, pietonii traverseaza si nici nu se uita in stanga - in dreapta! Cu capul in pamant ... tot inainte! E foarte periculos!Imi pun insa intrebare... In lumea asta mare, super tehnologizata... Chiar nu exista o substanta chimica, o alta metoda sa dizolve vopseaua alba de pe asfalt ??????Pai vopseaua neagra n-a facut decat sa protejeze vopseaua alba! Cat creier le mai trebuie ca sa realizeze acest lucru!???In plus, daca nu se poate altfel ii dau eu solutia: - Sa se monteze (provizoriu) pe fiecare parte a strazii un gard de protectie, nu mare... cativa metri in dreptul trecerii de pietoni! Astfel, pensionarii vazand gardul, eventual avand si un anunt de desfintare a trecerii... mai mult ca sigur ca nu-l vor sari !!!
katman Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 aceste ape au spălat vopseaua neagră,Pentru a nu se mai vedea dungile albe, nu ai ca variante decât fie să razi vopseaua,Mai nene... daca vopseaua aia alba e asa de buna comparativ cu aia neagra, pune dracu' colorant negru in ea si vopseste peste dungile albe!
AndreiM Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Toto te contrazic. Anul trecut parcă, stăteam la semafor la Mașniță. În zonă este gardul ăla albastru de separă liniile de tramvai. O mamaie nu a vrut să treacă pe la zebră că.. deh! A traversat pe unde a vrut, și apoi a încercat să sară gardul albastru. Având niște sacoșe mari de rafie în mână a cam căzut... M-am dat jos din mașină și m-am dus la ea.. între timp se făcuse verde și evident claxoane peste claxoane. Când ajung la ea ( fiind la 2 pași ) să o ajut se uită la mine și zice: nu am nevoie de ajutorul vostru că sunteți o generație tâmpită. Apăi mamaie tot noi suntem generație tâmpită? Așa că ar merge un gard, dar băgat în el și curent.. cum se procedează cu țarcurile de animale afară . Că noi suntem tot niște animale numai că ne place să ne lăudăm că suntem mai inteligenți.
toto Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 ... Mai nene... daca vopseaua aia alba e asa de buna comparativ cu aia neagra, pune dracu' colorant negru in ea si vopseste peste dungile albe! Vere!!! Se vede ca esti inginer!!!
Legumix Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 1.gardul - este inestetic2.politistul - nu are cum sa stea 24/24 sa vegheze intersectia (ca tot sta degeaba in statia de autobuz, ca sa nu parcheze oamenii in statia de autobuz, pe care NU o folosesc nici autobuzele nici maxi taxi, si opresc tot pe banda I)3.metoda agresiva - care zgarie asfaltul....au dreptate oamenii primariei - acolo esate singura suprafata de 10-20 mp pe care asfaltul a ramas intact - fara gropi, umflaturi sau crapaturi - trebuie prezervata pentru copiii copiilor nostri.4.diluant? a se vedea raspunsul de mai sus sa stea un lunetist pe complexul Potcoava - cand vede un pietont ca vrea sa traverseze, sa-l impuste inainte de a-l calca masina...macar nu se mai chinue
dcp100168 Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Oamenii Ecosalului au început să cureţe dungile cu flexul
Relu Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 asta trebuiau s-o facă de la bun început ... nu mai erau acuma gazda miștourilor
Relu Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 era de preferat picamărul? n-am văzut ce fac băieții, dar bănuiesc că decupează zonele vopsite cu alb, urmând apoi să umple spațiul cu asfalt...
AndreiM Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 România . Vă spun eu: cred că zebra aia a fost scoasă pentru fluidizare traficului dar ghiciți! O să spargă acolo, o să toarne asfalt și în loc să fie traficul fluid o să ne oprim în gropile alea. Marfă !
dcp100168 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Zebra de la Potcoava a îngheţat. Lucrătorii Ecosalului nu pot lucra în frig!Să nu ne impacientăm! Da, zebra de la Potcoava nu mai este, deşi, în caz că suntem pietoni, avem ocazia să călcăm încă pe ea. A vopsit anul trecut Primăria dungile albe cu soluţie neagră? Adios! A venit viscolul şi a spălat vopseaua? Iată zebra! Şi ar putea continua la infinit.Săptămâna trecută, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei a luat taurul de coarne şi a stabilit că nu va mai vopsi trecerea, o va şterge cu perii. „Dar este foarte greu, temperaturile sunt foarte joase, iar lucrătorii Ecosalului nu pot lucra în aceste condiţii”. „Aşteptăm să se mai încălzească vremea – săptămâna viitoare s-au anunţat valori pozitive – şi reluăm acţiunea de ştergere. Între timp, am văzut că se poate. Merge greu, dar se poate”, explică Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice.http://www.viata-libera.ro/articol-Eterna_zebra_de_la_Potcoava_a_inghetat_2.html
FlorinB Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Da, asa este, dar daca ati observat mai este problema la Nespalata , in fata Agentiei CEC BANK, si pana la intersectia strazilor Domneasca cu Brailei , acolo unde cei de la Primarie au schimbat marcajele ,pentru ca o banda era ocupata inutil cu masini parcate in fata la fostul Romarta si la Ghiseul de plati impozite, si au decis sa largeasca banda, o initiativa buna, dar ca si la Potcoava,au acoperit cu vopsea neagra, si cu timpul s-a luat, si acum e un amalgam de marcaje de nu mai intelegi nimic, nu ca riveran, ci poate un om care n-a mai fost niciodata acolo . Si daca ati observat , tot in zona, in fata la Hotel Galati, e o banda pentru a te incadra direct pe partea stanga, in fata hotelului Dunarea, ca sa nu mai ocolesti pe Balcescu , acolo iar nu intelegi nimic cu noul marcaj . Ar trebui luate niste masuri in acest sens
Recommended Posts