Jump to content

Şefii Combinatul anunţă un 2010 profitabil


dcp100168

Recommended Posts

Producţia ArcelorMittal Galaţi este în creştere, dar se menţine încă sub nivelul din 2008

ArcelorMittal Galaţi înregistrează o creştere uşoară a producţiei de oţel, dar este încă pe minus în comparaţie cu volumul din 2008, dinainte de izbucnirea crizei, transmite corespondentul NewsIn. "Situaţia pe care am întâmpinat-o la începutul lui 2009 se îmbunătăţeşte acum. Atunci ne aflam la minus 60% din producţia dinaintea crizei. Astăzi suntem la minus 35%, nivel atins încă din octombrie 2009", a declarat, vineri, directorul general al combinatului siderurgic gălăţean, Thierry Le Gall. Oficialul a adăugat că, din punctul său de vedere, criza nu s-a încheiat. Totuşi, "este posibil şi necesar" ca 2010 să fie un an profitabil. Le Gall a estimat livrări de 2,2 milioane de tone de oţel, în acest an.

Pentru a atinge acest obiectiv, dar şi pentru a consolida creşterea, compania alocă de două ori mai mulţi bani întreţinerii capacităţilor de producţie. "În 2010 vom cheltui 50% mai mult decât în 2009 pentru mentenanţă. Anul trecut au fost 40 de milioane de euro, anul acesta vor fi 65 de milioane de euro", a spus directorul general al combinatului gălăţean. "Toate departamentele vor avea o creştere a bugetelor lor de mentenanţă. În acelaşi timp, toate departamentele vor fi nevoite să atingă îmbunătăţiri tehnice ale echipamentelor", a afirmat Le Gall. Cele mai consistente alocaţii pentru mentenanţă vor ajunge la fluxurile unde există "strangulări" de producţie: furnalele, oţelăriile şi laminoarele. "Pentru furnale, ne aşteptăm la o stabilitate mai bună a exploatării furnalelor şi la reducerea consumurilor energetice, de exemplu a consumului de cocs. Pentru Laminorul de Benzi la Cald, obiectivul este creşterea producţiei. Astăzi suntem limitaţi la o producţie anuală de 1,6 mil tone pe LBC. Cu reparaţia cuptoarelor de reîncălzire din octombrie şi cu reparaţia altor părţi ale laminorului din decembrie, ne aşteptăm să atingem 2 milioane tone pe an. Vom creşte, de asemenea, bugetul de mentenanţă la Laminorul de Benzi la Rece, iar principala ţintă acolo va fi calitatea. Astăzi, avem o limitare a producţiei de tablă laminată la rece pentru industria auto din cauza unor chestiuni tehnice şi de calitate. Cu aceste reparaţii, ne aşteptăm să creştem volumele de tablă laminată la rece pe care le vom livra pentru industria auto. De fapt, ceea ce ne aşteptăm este diferit de la un sector la altul. De la un sector ne aşteptăm la creştere de volum, la altul la creştere de calitate, la altul la consum redus", a declarat Thierry Le Gall.

În afară de cele 65 de milioane de euro pentru mentenanţă, ArcelorMittal a alocat încă 60 de milioane combinatului de la Galaţi, dar pentru investiţii. Din volumul total, 53 de milioane de euro sunt alocate reaparaţiei capitale de la Furnalul 5. Alte 4 milioane de euro sunt destinate protecţiei mediului, unde se află pe agendă două investiţii: montarea unei instalaţii de desprăfuire la Aglomerare 4 şi îmbunătăţirea procesului de tratare a apei din combinat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.