Jump to content

Accidente de muncă, la Galaţi


Recommended Posts

50 de accidente de muncă în patru luni

* În doar patru luni de zile, Galaţiul a înregistrat peste 50 de accidente la locul de muncă. Din acest număr, 35 de cazuri au avut ca deznodământ incapacitatea temporară de muncă, 7 cu îmbolnăvirea angajaţilor şi 8 dintre cazuri s-au înregistrat cu pierderi de vieţi omeneşti. Galaţiul stă deocamdată mai bine comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat o serie de 158 cazuri, dintre care 141 soldate cu incapacitate temporară de muncă, 16 decese şi un caz de invaliditate.

De la începutul anului 2008 şi până în luna aprilie, Galaţiul a înregistrat 50 de accidente la locul de muncă. Din numărul total, 35 de cazuri s-au soldat cu incapacitatea temporară de muncă, 7 au avut ca urmare boli profesionale, iar 8 cazuri au avut ca deznodământ decesul angajaţilor. Georgeta Modiga, directorul Casei Judeţene de Pensii, a declarat că cea mai mare pondere privind numărul accidentelor de muncă o deţin companiile MittalSteel cu 17%, respectiv Şantierul Naval Damen cu 7%. „ Cele mai multe accidente de muncă s-au înregistrat la MittalSteel şi Şantierul Naval“, a explicat Georgeta Modiga. La acest capitol, Galaţiul a înregistrat o uşoară scădere, atât la nivelul cazurilor de incapacitate temporară de muncă cât şi la numărul deceselor. Astfel, în anul 2005 s-au înregistrat 174 cazuri de accidente de muncă, cele mai multe dintre ele fiind la MittalSteel (30%) şi Şantierul Naval Damen cu un procentaj de 8%, urmate de Beyler Decor cu 5%. Din cele 174 de accidente de muncă din 2005, 164 au fost soldate cu incapacitate temporară de muncă, un caz soldat cu invaliditatea angajatului şi 9 decese. În ceea ce priveşte anul trecut, s-au semnalat 158 de accidente, fiind soldate cu incapacitatea temporară de muncă 141 dintre acestea, 16 pierderi de vieţi omeneşti şi un caz de invaliditate.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

La locul de muncă

ÎNCĂ SE MOARE PE CAPETE!

Recent, într‑un documentar televizat, am văzut cu ce echipamente se lucra în mină, la începutul secolului XX: o lumânare sau un lămpaş cu carbid pe o caschetă de pânză, practic minerii de atunci mergeau, în permanenţă, cu o flacără pe frunte. Nu‑i de mirare că se murea pe capete! În România secolului XXI, în care ne aflăm, încă se moare la locul de muncă. Accidentele s‑au mai împuţinat, în ultimii ani, dar, de murit, se moare, din păcate, în continuare.

2005: nouă morţi

Conform datelor obţinute de la Casa Judeţeană de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale, în 2005, când aici s‑a înfiinţat prin lege un compartiment special, s‑au înregistrat 174 de accidente, dintre care 164 s‑au soldat cu incapacitate temporară de muncă, unul cu invaliditate, nouă persoane pierzându‑şi viaţa. Atunci, Mittal Steel (30,5 la sută dintre cazuri), Şantierul Naval DAMEN (8,3 la sută) şi Beyler Decor (5,2 la sută) conduceau în topul firmelor cu cele mai multe accidente de muncă. Tot în 2005, s‑au înregistrat 11 cazuri de boli profesionale, 45 la sută dintre acestea apărând la Şantierul Naval DAMEN. Totalul indemnizaţiilor plătite în acel an de CJPAS s‑a ridicat la 283.298 de lei.

2006: 19 morţi

În 2006, numărul accidentelor a scăzut cu două, la 172, dintre care 152 cu incapacitate temporară de muncă. Deşi accidentele au fost mai puţine, numărul persoanelor care şi‑au pierdut viaţa a crescut la 19, iar un alt gălăţean a rămas invalid. De asemenea, s‑a mărit numărul cazurilor de boli profesionale, 16 în anul ­respectiv, DAMEN dominând cu 63 la sută dintre acestea. În ceea ce priveşte accidentele, Şantierul Naval s‑a situat pe locul al doilea, cu 11 la sută, după Mittal Steel, cu 45 la sută dintre cazurile înregistrate. Cheltuielile CJPAS cu despăgubiri şi indemnizaţii au crescut, atingând 452.148 lei.

2007: 16 morţi

Anul trecut, numărul celor afectaţi de boli profesionale a crescut, îngrijorător, la 22, apărând printre angajatorii la care asemenea cazuri s‑au înregistrat şi Spitalul de Pneumoftiziologie, cu un procent de 19 la sută din total. Pe primul loc la această categorie a rămas însă Şantierul Naval DAMEN, cu 69 la sută dintre persoanele afectate. În 2007 s‑au petrecut 158 de accidente de muncă, dintre care 141 cu incapacitate temporară de muncă a victimelor. Mai puţine cazuri decât în anii anteriori, totuşi numărul deceselor a rămas îngrijorător, 16 oameni pierzându‑şi viaţa. Ponderea cea mai mare a accidentelor s‑a înregistrat în continuare în Mittal Steel şi DAMEN, dar procentele (30, respectiv 9 la sută) au scăzut la ambii angajatori, probabil datorită eforturilor depuse pe linie de protecţia muncii. Cheltuielile totale ale CJPAS s‑au ridicat anul trecut la 330.000 lei, mult mai puţin decât în 2006.

2008: opt morţi

Nici 2008 nu se anunţă însă un an foarte bun în materie de securitatea muncii. Până la 30 aprilie a.c., s‑au înregistrat 43 de accidente de muncă, soldate cu 8 decese şi 35 de cazuri de incapacitate temporară de muncă. Nici cu bolile profesionale nu stăm mai bine: în patru luni, 7 cazuri, tot la DAMEN şi Spitalul de Pneumoftiziologie. "Campioane" la accidente, din nou, combinatul siderurgic şi şantierul naval. Deja, pentru despăgubiri, indemnizaţii, cheltuileli de spitalizare etc, CJPAS a alocat 119.201 lei.

Cifrele au nume

Cifrele seci nu spun suficient despre suferinţa accidentaţilor şi tragedia familiilor care şi‑au pierdut, de cele mai multe ori, unicul sprijin într‑unul dintre accidentele enumerate mai sus. De aceea, ne‑am oprit la un singur exemplu, de luna acesta, nici cel mai grav, nici cel mai tragic. Dar suficient de serios cât să tragă încă un semnal de alarmă. Cătălin Doru Iovu, în vârstă de 29 ani, agent de pază al firmei WBC din Galaţi, s‑a accidentat, împuşcându‑se în piciorul stâng cu arma din dotare. Victima lucra de patru ani şi 11 luni la firma de pază şi protecţie, făcând parte din echipele de intervenţie. Din fericire, bărbatul a fost operat cu succes de către medicii gălăţeni.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24230

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Mai puţine accidente mortale la locul de muncă

În domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă, în anul 2008 au avut loc 2.774 de controale, în medie 17 controale pe lună pentru fiecare inspector. Cu toate acestea, în acelaşi an, s-au cercetat şi s-au înregistrat evenimente petrecute la locul de muncă, evenimente cărora le-au căzut victime un număr de 135 de persoane, considerabil mai puţine decât în anii precedenţi. Principalele cauze care au generat accidente de muncă au fost comenzile sau manevrele necorespunzătoare, căderea de la înălţime, consolidări sau fixări improprii (în cazul construcţiilor), dar şi neasigurarea condiţiilor optime pentru securitatea în muncă. "Obiectivul principal al acestor controale l-a constituit prevenirea evenimentelor cu consecinţe asupra sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, informarea angajatorilor şi a salariaţilor lor cu dispoziţiile actelor normative în domeniu. Dacă în 2006 şi în 2007, ceream angajatorilor să fie în posesia unei evaluări a riscurilor de la locurile de muncă, în 2008 am controlat calitatatea evaluărilor şi am sprijinit agenţii economici în îmbunătăţirea acestor evaluări. Concluzia noastră este că în multe unităţi s-a înregistrat o schimbare în bine a stării de securitate, dovada fiind dată şi de scăderea numărului de accidente de muncă", a precizat Ionel Petrea. În ciuda acestor verificări, anul trecut, nu mai puţin de 16 persoane au decedat în accidente de muncă. Din aceste cazuri, trei sunt rezultate ale unor accidente de circulaţie, iar 2 sunt agresiuni petrecute la locul de muncă, 7 accidente mortale s-au petrecut în alte judeţe, dar cu lucrători ai angajatorilor gălăţeni, doar patru accidente mortale la locul de muncă petrecându-se pe raza judeţului Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

16 gălăţeni au murit la locul de muncă, în 2008

* 16 gălăţeni au pierit anul trecut în urma unor evenimente petrecute la slujbă * Printre ei, cazul cel mai cunoscut a fost cel al Mirelei, Streşnă, ucisă în jaful casei de amanet la care lucra *

În cursul anului trecut, 135 de persoane au fost accidentate la locul de muncă, din care 16 persoane au decedat. Numărul, deşi îngrijorător pentru noi, este totuşi, mai mic decât înregistrat în 2007: 140 persoane accidentate la locul de muncă. Din păcate însă, accidentele de muncă au continuat să se producă şi în acest an; deşi nu ne aflăm decât la începutul lunii aprilie, deja de la începutul anului s-au înregistrat 15 persoane accidentate, din care una mortal.

Conform situaţiei înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, cele 16 persoane care şi-au pierdut viaţa anul trecut, în urma unui accident de muncă, lucrau la următoarele societăţi: Figran SRL, Arcelormittal SA (două victime), Osanocopert SRL, Top Fish Food SRL, Montajterm SRL, Cedocris SRL, Vega SRL, Romero Exchange SRL, Grestincom SRL, Navrom Centru de Afaceri SRL, Scotfish SRL, Port Agency SA, Cipsor Construct SRL, Unicom SA, Unitec Construct SA.

Lunile cu cele mai multe accidente – câte trei – au fost martie, iunie şi august, cele cu câte două accidente – ianuarie şi aprilie, iar cele cu câte un accident mortal – mai, iulie şi septembrie.

Unele dintre accidentele mortale sunt foarte cunoscute de opinia publică, ca de exemplu Mirela Streşnă, tânăra care a fost atacată după ce intrase în casa de amanet, pentru a începe lucrul (SC Romero Exchange SRL), altele însă nu sunt la fel de cunoscute. În toate cazurile însă, în urma victimelor au rămas rude îndurerate, soţi, soţii, părinţi care nu au bănuit nicio clipă că plecarea celui drag la muncă este un drum fără întoarcere…

„Numărul accidentelor de muncă din judeţul Galaţi este într-o continuă scădere, făcând precizarea că din cele 16 persoane accidentate mortal în 2008, şapte au decedat în cadrul unor evenimente produse în alte judeţe, iar din acelaşi total, trei victime au provenit din accidente de circulaţie şi două persoane au decedat la locul de muncă urmare a unor agresiuni”, se mai arată în raportul ITM Galaţi, prezentat în cadrul recentei întâlniri a Comisiei de Dialog Social.

http://www.viata-libera.ro/articol-16_g ... _2008.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

90 de accidente de muncă la Galaţi

În primele opt luni ale anului, la nivelul judeţului Galaţi, s-au înregistrat nu mai puţin de 90 de accidente de muncă, potrivit datelor prezentate de conducerea Casei Judeţene de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale. Dintre acestea, opt s-au soldat cu decese, într-un caz a fost vorba despre invaliditatea angajatului, iar 81 au dus la incapacitate temporară de muncă. Totodată, nouă angajaţi au rămas cu boli profesionale. Ponderea cea mai mare înregistrată la accidentele de muncă este deţinută până acum de Şantierul Naval ”Damen” cu 17,7 la sută din cazuri şi ”ArcelorMittal” Galaţi cu 10 la sută din cazuri, a precizat directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii, Neculai Zburlea. În total, valoarea sumelor din acest an acordate drept despăgubiri în caz de deces, cheltuieli cu spitalizarea, indemnizaţii pentru incapacitatea de muncă, a fost de peste 470.000 de lei. Anul trecut, în total, în judeţul nostru au fost înregistrate 135 de accidente de muncă, dintre care 16 s-au soldat cu decesul angajaţilor.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Numărul de accidente de muncă a crescut îngrijorător la Galaţi

* Una dintre principalele cauze este neglijenţa sau lipsa de interes a angajatorilor pentru asigurarea condiţiilor de securitate a muncii, dar şi faptul că angajatul nu-şi cunoaşte drepturile şi nu face uz de acestea.

Zilele acestea, cu ocazia desfăşurării “Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă”, inspectorii ITM din cele două judeţe organizează dezbateri cu privire la această temă. Totodată, inspectorii de teren vor vizita principalele unităţi metalurgice. Conform statisticilor, în 2008, la nivelul judeţului Galaţi, au fost înregistrate 135 de accidente de muncă, dintre care 16 soldate cu moartea victimelor. Pe primele opt luni ale acestui an, s-au produs 90 de accidente de muncă, din care 81 au provocat incapacitate temporară de muncă, opt decese, un caz de invaliditate şi nouă îmbolnăviri profesionale (dintre care 90 % s-au înregistrat la Şantierul Naval Damen Galaţi şi 10 % din cazuri au fost la ArcelorMittal).

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... multe.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

115 accidente de muncă în 2009

Pe parcursul anului 2009, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a înregistrat 115 persoane care suferiseră accidente de muncă, faţă de 135 de persoane aflate în situaţii similare, în 2008. Potrivit directorului coordonator al ITM, Ionel Petrea, pe platforma ArcelorMittal au avut loc 13 accidente: 11 în care au fost implicaţi angajaţi ai companiei metalurgice şi altele două în urma cărora au avut de suferit angajaţi ai firmelor subcontractante. Pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi au avut loc 25 de accidente de muncă. În 16 dintre acestea au fost implcaţi angajaţi ai Şantierului, iar în celelalte, oameni provenind de la firmele subcontractante.

De asemenea, 10 angajaţi ai Damen au fost diagnosticaţi cu boli profesionale (de tipul fibrozelor sau silicozelor), dar pentru care angajatorul nu poate fi tras la răspundere, dat fiind că persoanele respective au lucrat şi pentru alţi angajatori, iar condiţiile respective de muncă ar fi putut contribui la îmbolnăvire.

În 2009 s-a înregistrat, de asemenea, o scădere la jumătate a numărului de accidente de muncă mortale: 8 raportate în ultimele 12 luni, faţă de 16 în 2008.

http://www.viata-libera.ro/articol-Scad ... ca__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

276 de accidente de muncă mortale, în 2009, în România

Un număr de 3.476 persoane au suferit accidente de muncă în 2009, cu 1.595 mai puţine faţă de anul precedent, dintre acestea 276 persoane suferind accidente mortale (488 în anul 2008), conform statisticilor Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. În aceeaşi perioadă s-au produs 22 accidente de muncă colective, în care au fost implicate 97 de persoane, dintre care 30 au decedat. Cel mai mare număr de accidente de muncă s-a înregistrat în Bucureşti - 495 accidentaţi (14,2 la sută din totalul accidentaţilor), Petroşani - 296 accidentaţi (8,5 la sută din totalul accidentaţilor), Constanţa - 155 accidentaţi (4,5 la sută din total), Timiş - 142 accidentaţi (4,1 la sută din total), Prahova - 123 accidentaţi (3,5 la sută din total accidentaţilor), Braşov - 116 accidentaţi (3,3 la sută din total) şi Galaţi - 115 accidentaţi (3,3 la sută din totalul accidentaţilor).

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/3776-276-de-accidente-de-munca-mortale-in-2009.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lăcătuş mecanic - cea mai periculoasă meserie

Cu ocazia Zilei internaţionale a securităţii şi sănătăţii în muncă, care se marchează anual pe 28 aprilie, conducerea ITM Galaţi a prezentat o radiografie în ceea ce priveşte situaţia şi evoluţia accidentelor de muncă înregistrate anual în ultimii ani, respectiv în perioada 2006-2009. "În ultimii 5 ani, numărul accidentelor de muncă s-a aflat în descreştere, în anul 2009 fiind înregistrate 120 de accidente de muncă, din care 9 mortale", a spus şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea. În privinţa meseriilor cele mai expuse riscurilor, şeful ITM Galaţi a spus că primul loc este ocupat de lăcătuşii mecanici, alte ocupaţii care s-au dovedit a fi periculoase - luându-se în calcul numărul de accidente - fiind de lăcătuş construcţii metalice şi navale, sudor manual cu arc electric, lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale şi muncitor necalificat la demolarea clădirilor. Legat de vârsta celor care suferă accidente de muncă, în mod paradoxal nu este vorba de oameni tineri sau lipsiţi de experienţă în câmpul muncii. "Potrivit statisticilor, angajaţii care au suferit cele mai multe accidente de muncă aveau 47 de ani, urmaţi de angajaţi care aveau 52 de ani şi, respectiv, 39 de ani. Este vorba de oameni cu experienţă, care probabil îşi zic "lasă că merge şi aşa", a mai spus şeful ITM Galaţi.

Cele mai multe accidente au avut loc anul trecut în zona productivă, respectiv în fabrici sau ateliere, pe locul secund situându-se depozitele de descărcare şi încărcare a mărfii, poziţia a treia fiind ocupată de clădirile aflate în construcţie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Victimele accidentelor de muncă se împuţinează anual cu 12 la sută

Se apropie Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, ocazie importantă pentru "jandarmii" din acest domeniu şi pentru unităţile industriale de a face un bilanţ al greşelilor care au costat sănătatea sau chiar viaţa muncitorilor şi de a reconfirma angajamentul că le vor îndrepta.

De la 171 de victime în 2007 la 97 anul trecut

La Galaţi statisticile sunt pozitive, numărul de persoane accidentate scăzând, în medie, cu 12 la sută pe an în ultimii cinci ani. "Urmare a eforturilor constante depuse de către toţi factorii cu responsabilităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, numărul de victime ale accidentelor de muncă a scăzut considerabil în ultimii cinci ani, de la 171 de persoane accidentate în 2007 la 97 în 2011, iar trendul este descendent şi în acest an, când am înregistrat 20 de persoane accidentate în primul trimestru", a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ionel Petrea, ieri, în ajunul seminarului dedicat Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

Evenimentul se desfăşoară astăzi la sediul ITM şi are ca temă promovarea securităţii şi sănătăţii în muncă în economia verde. Este subiectul ales de către Organizaţia Internaţională a Muncii pentru a fi dezbătut în acest an, de Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, marcată pe 28 aprilie.

ArcelorMittal vrea să evite accidentele cu zece "reguli de aur"

Cu zero accidente mortale în combinat şi la contractori şi cu 12 accidente soldate cu răniţi în 2011, ArcelorMittal Galaţi decretează anul trecut drept anul cu cele mai bune rezultate din istoria sa în privinţa securităţii în muncă. Dar 2012 a început prost, pe platformă fiind înregistrate deja zece accidente soldate cu răniţi.

Compania a implementat un set de zece “reguli de aur” care, dacă sunt respectate, pot preveni 80 la sută din cauzele care generează accidentele mortale, a spus purtătorul de cuvânt, Dorian Dumitrescu. În combinat au loc astăzi ateliere de lucru, discuţii, concursuri şi exerciţii pe tema securităţii în muncă.

Clasamentele negre ale ITM

Numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut de la 19 în 2007 la cinci în 2011, cu un vârf de 21 în 2008. Anul acesta, după Paşti, un muncitor a murit pe bulevardul Oţelarilor, după ce malul şanţului în care lucra s-a surpat peste el.

Numărul răniţilor care s-au aflat în incapacitate temporară de muncă a coborât de la 152 în 2007 la 92 în 2001. În acelaşi interval, numărul victimelor care au rămas invalide a scăzut de la patru la zero.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Accidentele de munca sunt mult mai multe decat cele declarate!

Sunt accidente usoare care nu le declari pentru a nu atrage atentia si pentru a nu te ingloda in hartoage.

Chiar daca persoana desemnata pentru SSM intr-o societate vrea sa-si faca treaba, nu poate din cauza patronilor. Sunt ceva bani ce trebuiesc investiti pentru a te alinia la normele legale... Nu inteleg rostul acestei persoane in cadrul unei societati comerciale!

Inspectorii de la ITM nu-si fac treaba! Inchid ochii la nereguli cand sunt stimulati. Fac valva doar acolo unde nu iese nimic...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

11 gălăţeni au murit în accidente de muncă în 2012

Faţă de 2011, numărul accidentelor a scăzut cu 8%. Astfel, 3.686 de persoane au suferit în 2012 un accident la locul de muncă, dintre care 215 şi-au pierdut viaţa, arată statisticile Ministerului Muncii.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă sunt: construcţii de clădiri - 241 de accidentaţi, reprezentând 6,5% din totalul accidentaţilor din economia naţională; comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor - 229 de accidentaţi, reprezentând 6,2% din total, transporturi terestre şi transporturi prin conducte - 196 de accidentaţi, reprezentând 5,3% din total; extracţia cărbunelui superior/inferior - 163 de accidentaţi (4,4% din total); comerţul cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete - 155 de accidentaţi (4,2% din total) industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii - 138 de accidentaţi (3,7% din total); fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor - 133 de accidentaţi (3,6% din total) etc.
Cele mai multe persoane care şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă au fost consemnate în Bucureşti - 20, precum şi în judeţele Neamţ - 12, Galaţi - 11, Maramureş – 9.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

88 de accidentaţi în timpul lucrului, în 2012

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, în anul 2012, la nivelul judeţului Galaţi, s-a înregistrat un număr de 88 de accidentaţi, dintre care 11 accidentaţi mortal.

Principalele cauze care au condus la producerea evenimentelor au fost: efectuarea necorespunzătoare a operaţiilor de muncă, neefectuarea la timp a unor operaţii indispensabile securităţii muncii, efectuarea necorespunzătoare de poziţionări, consolidări, fixări, deplasări, staţionări în locuri sau zone cu pericol temporar, căderi de la înălţime, neutilizarea mijloacelor de protecţie din dotare.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Galaţiul - locul 3 pe ţară la accidentele de muncă mortale produse în 2012

Galaţiul se situează pe locul trei pe ţară într-un clasament al accidentelor de muncă mortale produse în 2012, fiind pe podium, cu 11 accidente mortale, după Bucureşti (20) şi judeţul Neamţ (12). În 2012, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 88 de victime ale unor accidente produse la locul de muncă, 11 dintre aceste persoane pierzându-şi viaţa.
Potrivit statisticilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, principalele cauze care au condus la producerea accidentelor de muncă au fost efectuarea necorespunzătoare a operaţiilor de muncă, neefectuarea la timp a unor operaţii indispensabile securităţii muncii, efectuarea necorespunzătoare de poziţionări, consolidări, fixări, deplasări, staţionări în locuri sau zone cu pericol temporar, căderi de la înălţime şi neutilizarea mijloacelor de protecţie din dotare.

Tendinţă de scădere a numărului accidentelor

În ultimii ani, la Galaţi a fost înregistrată totuşi o scădere constantă a numărului victimelor accidentelor produse la locul de muncă. De la 171 de victime în anul 2007, s-a ajuns la 97 în 2011 şi la 11 victime în 2012. Au fost înregistrate scăderi ale numărului accidentelor de muncă pe cele două principale platforme industriale din Galaţi, la Şantierul Naval Damen şi combinatul siderurgic ArcelorMittal. Dacă în urmă cu 10-15 ani, la şantierul naval se produceau anual câteva accidente de muncă cu urmări grave, acum producerea unui astfel de accident este o excepţie. O performanţă este şi faptul că la ArcelorMittal Galaţi nu a fost înregistrat niciun accident mortal de muncă în ultimii doi ani.

La ArcelorMittal, 300 de decese în 50 de ani

Potrivit directorului general al companiei, Bruno Ribo, această performanţă este cu atât mai notabilă cu cât în istoria de peste 50 ani a combinatului au pierit în accidente de muncă peste 300 de angajaţi. ,,Sunt fericit şi mândru că în ultimii doi ani am fost în stare să evităm accidentele mortale de muncă. Este pentru prima oară în istoria combinatului când se întâmplă acest lucru. În viaţa de 50 de ani a combinatului peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa ca să construiască ceea ce este azi. 300 înseamnă dimensiunea unui sat şi de aceea apreciem la adevărata valoare faptul că în ultimii doi ani avem zero accidente mortale”, a declarat Ribo.

Combinatul este încă vulnerabil

Directorul general al combinatului a precizat însă că unitatea este încă vulnerabilă la capitolul sănătate şi securitate în muncă (SSM), în condiţiile în care în 2011 au fost înregistrate 16 accidente cu incapacitate temporară de muncă, în 2012, 12, iar în primul trimestru al acestui an, patru. ”În ultimul trimestru am înregistrat patru accidente cu incapacitate temporară de muncă ceea ce demonstrează că suntem încă vulnerabili în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă. Mai avem mult de lucru în acest domeniu. Avem un progres, dar încă foarte fragil”, a spus Ribo.

Totuşi, se pare că ArcelorMittal Galaţi deţine o poziţie bună în cadrul trustului. Potrivit directorului general al Flat Carbon Europe (FCE) din cadrul trustului ArcelorMittal, Robrecht Himpe, începând din 2009, FCE a înregistrat 26 de accidente mortale de muncă, dintre care zece în 2012, anul acesta fiind constatate deja două accidente mortale la unităţile siderurgice de la Gent şi Aviles. ,,Dacă sănătatea şi securitatea în muncă nu sunt în regulă, atunci performanţa nu poate fi atinsă, Este nevoie să facem apel la emoţie pentru a spori nivelul de conştientizare privind sănătatea şi securitatea în muncă. Sănătatea şi securitatea în muncă reprezintă prioritatea numărul unu a Grupului nostru”, a afirmat Himpe.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Galaţiul, pe locul 3 în ţară la numărul de accidente de muncă mortale

* Dacă numărul oamenilor care au murit la locul de muncă s-a dublat într-un singur an, per total numărul accidentelor a scăzut

Numărul accidentelor aproape s-a înjumătăţit, în decurs de şase ani. Conform informaţiilor de pe site-ul Inspecţiei Muncii, la Galaţi erau înregistrate, în anul 2006, 172 de accidente de muncă. Numărul acestora a scăzut, ajungând ca în 2012 să fie doar 89. De asemenea, până în noiembrie anul acesta, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a înregistrat 72 de accidente de muncă, mai puţine cu zece decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Nu acelaşi lucru putem spune despre accidentele soldate cu decese. În 2006, 17 angajaţi gălăţeni şi-au pierdut viaţa, în urma unor incidente petrecute în timpul serviciului, în 2011 au fost cinci cazuri, iar în 2012 au fost 12 decese. Anul trecut, Galaţiul s-a situat în primele trei locuri pe ţară în ce priveşte accidentele soldate cu morţi, după Neamţ şi Bucureşti. Situaţia din primele zece luni ale lui 2013 este oarecum îmbucurătoare, având în vedere că au avut loc doar cinci accidente fatale.
Niciunul dintre accidentele de muncă soldate cu decese, petrecute în Galaţi din 2011 încoace, nu a avut loc însă la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Anul acesta, pe platforma siderurgică au avut loc şapte accidente cu victime, dar un motiv de laudă pentru companie este că nu a înregistrat niciun accident mortal.

Care sunt joburile riscante

Joburile cele mai riscante, unde se petrec majoritatea acestor incidente, rămân, în continuare, cele din construcţii şi metalurgie. „Scăderea numărului accidentelor e dată şi de faptul că s-au intensificat controalele pe aplicarea directivelor europene în domeniu. Evenimente sunt în aproape oricare domeniu de activitate, dar accidentele prevalează în construcţii şi sunt cauzate, de regulă, de manevre greşite efectuate de către lucrători”, a comentat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea.
Casetă
Accidente de muncă în judeţul Galaţi
Total                   Mortale      An
172                       17            2006
140                       12            2007
135                       17            2008
115                        8             2009
 90                        10            2010
 90                         5             2011
 89                         12           2012

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

11 angajaţi şi-au pierdut viaţa la locul de muncă în 2013

Conform datelor puse la dispoziţie de Casa Judeţeană de Pensii Galaţi (CJP), în perioada 1 ianuarie - 19 decembrie 2013 au fost înregistrate în evidenţa instituţiei 85 de accidente de muncă, cele mai multe având loc la ArcelorMittal Galaţi şi Vega 93 SRL.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul CJP Galaţi, Neculai Zburlea, la nivelul fiecăreia dintre cele două societăţi menţionate au fost înregistrate câte 9 accidente de muncă, în timp ce în cazul firmei Arabesque au fost înregistrate 7 accidente de muncă iar în cazul Şantierului Naval Damen Galaţi, 5 accidente de muncă.

Potrivit situaţiei întocmite de CJP Galaţi, câte două accidente de muncă s-au înregistrat la societăţile Gospodărire Urbană şi Eurocont Plus SRL Galaţi dar şi la Spitalul Elisabeta Doamna, în timp ce societăţi precum Apă Canal, Prutul, Almera International Galaţi, Mairon SA Galaţi, Super A plus K SRL Galaţi, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Menarom SA, Cantina de Ajutor Social, dar şi Tribunalul Galaţi au înregistrat câte un accident de muncă. În toate aceste cazuri este vorba de accidente care intră în categoria acidentelor cu incapacitate de muncă.

Potrivit statisticii realizate de către Casa de Pensii Galaţi pentru aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 11 accidente de muncă mortale, pe lista societăţilor unde a avut loc un asemenea eveniment nedorit fiind Vega 93 SRL, AFDJ Galaţi, Intertrans SA, Apofil Exim Co SRL Galaţi dar şi Centrul de Transfuzii Sanguine. În ceea ce priveşte bolile profesionale, a fost înregistrat un singur caz, la Wilmet SRL Tecuci.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Anul trecut, aproape 100 de accidente de muncă şi 6 decese

Numărul gălăţenilor care au fost implicaţi în accidente de muncă în 2013 a fost similar celor din anii trecuţi, fiind vorba de 99 de persoane.
Pe de altă parte, numărul celor care au decedat s-a diminuat, înregistrându-se doar şase pierderi de vieţi omeneşti, conform raportului ITM Galaţi prezentat marţi dimineaţă la Prefectură, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social.
În patru dintre cazuri a fost vorba despre accidente de circulaţie, în domeniul construcţiilor un bărbat a murit după ce a căzut de la înălţime, iar un accident mortal a survenit prin înec la AFDJ.
„Dintre unităţile care au înregistrat mai mulţi accidentaţi sunt: S.C. Vega 93 SRL, cu 16 accidentaţi, dintre care 11 evenimente reprezentând 68.75% au survenit pe teritoriul altor judeţe; S.C. ArcelorMittal Galaţi S.A cu 9 accidentaţi; S.C. Arabesque S.A., a înregistrat 7 accidentaţi, toţi provenind de la punctele de lucru din alte judeţe”, arată ITM.
Potrivit datelor ITM, sectoarele economice care au înregistrat cele mai multe accidente de muncă sunt: construcţii de clădiri (22); industria metalurgică (9); comerţ cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete (9); fabricarea altor mijloace de transport (8); industria alimentară (7); industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii (7), etc.
Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 35% din totalul accidentatilor.
Anul trecut, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Galaţi au efectuat 2.301 controale. „S-a urmărit modul în care agenţii economici respectă prevederile legale privind sănătatea şi securitatea lucrătorilor, supravegherea medicală a angajaţilor, instruirea personalului angajat asupra riscurilor la care sunt expuşi, modul de aplicare a reglementărilor legale la locurile de muncă, organizarea ergonomică a locurilor de muncă precum şi modul de exploatare a echipamentelor de muncă”, arată raportul ITM. De asemenea, s-au constatat abateri de la respectarea legislaţiei în vigoare pentru care s-au aplicat un număr de 1.855 sancţiuni contravenţionale, faţă de 2.455 în 2012, crescând însă în valoare, la 752.000 lei faţă de 453.500 în 2012. Totodată s-a dispus oprirea din funcţionare a 22 echipamente de muncă care nu erau în conformitate cu cerinţele legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi nu prezentau siguranţă în exploatare.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Numărul accidentelor de muncă din 2014, în scădere faţă de anii anteriori

Evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au înregistrat în anul 2014 un număr de 87 de accidente de muncă, cu 12 mai puţine decât în anii 2011, 2012 şi 2013 când au fost înregistrate câte 99 astfel de evenimente, a declarat, joi, directorul instituţiei, Ionel Petrea. Potrivit acestuia, mai mult de jumătate dintre accidente s-au produs din vina executantului, un sfert ţin de sarcina de muncă, iar diferenţa de mijloacele şi mediul de muncă. „Din cele opt accidente mortale, doar patru s-au petrecut în judeţul Galaţi, dintre care unul pe traseu. Celelalte patru, dintre care unul de circulaţie, s-au produs în alte judeţe, unde activează firme gălăţene cu puncte de lucru”, a declarat Petrea.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Numărul accidentelor de muncă este în scădere

Numărul accidentelor de muncă este în scădere. Inspectorii de muncă spun că şi frecvenţa lor este mai redusă. Acest lucru scoate în evidenţă faptul că angajatorii din Galaţi au fost preocupaţi de crearea mediului de lucru sigur şi sănătos, de crearea unei stări de bine la locul de muncă, succesul lucrătorilor fiind şi succesul patronilor.

În judeţul Galaţi, activitatea angajatorilor şi a lucrătorilor, precum şi a inspectoratului teritorial de muncă a evoluat vizibil. Datele statistice înregistrate susţin această afirmaţie. Astfel, în anul 1995 s-au înregistrat 254 persoane accidentate, în anul 2000 - 207 persoane, în anul 2005 - 173 persoane, iar în anul 2014 - 106 persoane.

„Scăderea numărului de persoane accidentate nu se explică doar prin scăderea numărului de lucrători, cum ar putea spune unii, pentru că indicele de frecvenţă (I.F.), care indică frecvenţa de accidentare, respectiv câţi accidentaţi revin la 1.000 lucrători, este în scădere. Astfel, de la un indice de frecvenţă de 1,28 înregistrat în anul 1995, în anul 2014 acesta a scăzut la 0,85. Şi chiar dacă numărul de persoane accidentate este în scădere, preocupările actorilor implicaţi nu trebuie să înregistreze scăderi în intensitate, nu trebuie să intervină automulţumirea şi să se considere ca s-a făcut tot ceea ce se putea face în acest domeniu”, spune inspectorul şef al Inspectoratului de Muncă Galaţi, Ionel Petrea.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

A murit la locul de muncă


La începutul acestui an o persoană  care lucra  la negru la confecţionarea de termopane a decedat la locul de muncă.


Potrivit informaţiilor furnizate de către inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă ( ITM) Galaţi, Ionel Petrea,  incidentul  a avut loc pe data de 4 ianuarie, persoana care a decedat fiind un muncitor care lucra la confecţionarea de termopane.


„Este vorba de un angajat care lucra în sediul Cooperativei Meşteşugăreşti Progresul, care funcţionează în fosta Casă de Modă din centrul oraşului. Din cercetări reiese că angajatul T.A., de 54 de ani, nu avea forme legale de angajare şi se continuă cercetările pentru a vedea dacă acesta avea instructajul de protecţia muncii făcut şi dacă avea echipament de protecţie a muncii.


În urma finalizării cercetărilor legate de moartea patologica a angajatului, se va stabili amenda care se va aplica firmei care nu i-a făcut forme de angajare şi probabil vor mai fi aplicate amenzi pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă, dacă va reieşi acest lucru în urma verificărilor”,  ne-a mai declarat Ionel Petrea.


stiridegalati.ro


Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Accidentele mortale de muncă, provocate şi de superficialitatea medicilor de medicina muncii?

Anul trecut, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a înregistrat 86 de acidente de muncă, din care două mortale. La acestea se adaugă alte 18 morţi patologice survenite la locul de muncă, medicii legişti apreciind că decesele au fost provocate de "cauze naturale". Afecţiunile angajaţilor, care, în timp, au condus la moartea acestora, poate că ar fi putut fi tratate sau măcar evidenţiate din timp de medicii de medicina muncii la care angajaţii au obligaţia de a merge periodic, pentru a fi declaraţi "apţi de muncă" , crede şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

Astfel, dacă angajatorii nu fac rabat de la controlul medical pertiodic al angajaţilor - în caz contrar riscând amenzi de până la 8.000 de lei -, prea puţini medici de medicina muncii îşi fac meseria cu resposnabilitatea, crede şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea. “Am rezerve în privinţa calităţii controlului medical, pentru că unii angajaţi sunt declaraţi apţi pentru muncă iar apoi, în 2-3-5 săptămâni aceştia devin victime ale accidentelor de muncă soldate chiar şi cu deces”, a spus Ionel Petrea.

Situaţii care apar şi pentru că activitatea medicilor de medicina muncii nu este verificată de nici o instituţie de stat din teritoriu, mai spune Ionel Petrea. “Acum câţiva ani am sesizat şi Colegiul Medicilor că se dau avize cu apt de muncă şi pe capota maşinii, ba chiar am făcut şi sesizări penale, dar acestea s-au soldat cu NUP, iar Colegiul Medicilor a transmis că nu sunt competenţi. Totuşi, eu trag un semnal de alarmă, trebuie făcut ceva. Este adevărat, la Ministerul Sănătăţii există un departament de medicina muncii, dar în teritoriu nu ştiu dacă e cineva abilitat să verifice medicii de medicina muncii. Nici Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu îi poate controla pe această activitate, pentru că ei lucrează în regim privat, nu prin CJAS… Legislaţia este de aşa natură… De exemplu, conform HG 355/2007, dosarul medical al angajatului nu poate fi verificat de noi sau de angajator, la dosar nu are acces decât medicul de medicina muncii şi pacientul”, mai spune şeful ITM Galaţi.

Pe de altă parte, şi angajaţii au partea lor de responsabilitate, căci uneori aceştia ştiu că sunt bolnavi dar neglijează să se trateze. “Conform legislaţiei în domeniul protecţiei muncii, toţi angajaţii trebuie să efectueze control periodic prin medicii care avizează dacă angajatul poate desfăşura activitatea în anumite condiţii de muncă. Evaluarea presupune anumite investigaţii, iar la final medicul spune că angajatul este apt sau nu sau propune schimbarea locului de muncă. Din păcate, legislaţia nu prevede o cheie de control dacă medicul de medicina muncii interpretează corect sau nu investigaţiile efectuate fiecărui angajat sau dacă solicită corect toate investigaţiile necesare. Legislaţia spune că anumite investigaţii sunt la latitudinea medicului de medicina muncii şi, conform legii, ar trebui să existe un organism căruia să i se adreseze angajatul şi angajatorul dacă sunt nemulţumiţi de rezultat. Pe de altă parte, trebuie să existe o conştientizare a angajaţilor că anumite probleme de sănătate descoperite la evaluarea periodică pot contribui la apariţia de accidente dacă nu sunt tratate. De exemplu, hipertensiunea poate duce la complicaţii precum cardiopatii ischemice, accidente vasculare cerebrale care pot avea loc la locul de muncă şi care pot duce la tragedii – accidente pentru angajatul în cauză sau chiar cu victime colective. De aceea angajatul trebuie să înţeleagă rolul examenelor profilactice, care, dacă nu sunt făcute, pot pune în pericol sănătatea şi siguranţa colegilor de muncă, îi pot predispune la accidente de muncă”, a declarat doctorul Valentin Boldea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

48 de accidente de muncă mortale, în judeţul Galaţi, în ultimii cinci ani

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați desfășoară, începând cu luna mai, o campanie națională constând în inspecţii de verificare a respectării măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor. Grupul ţintă îl reprezintă angajatorii din judeţul Galați care au înregistrat, în ultimii cinci ani, accidente de muncă.

În perioada 2012-2016, în judeţul Galaţi s-au petrecut 531 de accidente de muncă, 48 dintre acestea fiind mortale. Cele mai multe accidente de muncă mortale, în număr de 16, au avut loc în 2012. În 2013, s-au înregistrat 11 accidente de muncă mortale, iar în 2014, 12.
2015 este anul cu cele mai puţine accidente de muncă soldate cu decesul angajatului, în număr de trei. Anul trecut, în judeţul Galaţi au avut loc patru astfel de tragedii.

Prima etapă a campaniei constă în informarea unităţilor care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani, în legătură cu modul de derulare a acţiunii şi cu tematica abordată. A doua etapă va consta în verificarea angajatorilor, prin acţiuni de control, cu privire la modul de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării respectivelor accidente de muncă.

Sănătatea şi securitatea în muncă, o problemă de actualitate

"Preocuparea permanentă asupra păstrării locului de muncă, scăderea numărului de lucrători specializaţi, concomitent cu suplimentarea sarcinilor de serviciu, pentru cei rămaşi în activitate, creşterea exigenţei tehnologice, în urma apariţiei de noi echipamente şi tehnologii, precum şi îmbătrânirea forţei de muncă, toţi sunt factori de natură să producă anumite îngrijorări în ceea ce priveşte asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor la locul de muncă", a precizat ing. Ionel Petrea, inspectorul-şef al ITM Galaţi.

Din păcate, şi în anul în curs s-a înregistrat un accident de muncă mortal, în judeţul Galaţi. Un electrician în vârstă de aproximativ 40 de ani a murit, la sfârşitul lunii aprilie, electrocutat în timp ce lucra la repararea reţelei de iluminat public din comuna Slobozia Conachi, acolo unde locuitorii nu aveau electricitate de o săptămână.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mulţi gălăţeni, buni de muncă doar pe hârtie

22 de accidente de muncă, dintre care două mortale, au avut loc în judeţul Galaţi, de la începutul anului. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, numărul accidentelor petrecute la locul de muncă este în scădere, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

În schimb, numărul morţilor patologice survenite la locul de muncă este în creştere, fenomen îngrijorător, potrivit ITM Galaţi. Cu alte cuvinte, mulţi angajaţi suferinzi de boli grave trec fără probleme de controalele de medicina muncii. Ulterior, uneori doar la câteva zile după aceste controale, unii dintre ei decedează chiar la locul de muncă.

Iar acestea nu sunt situaţii izolate, ci ajung chiar să depăşească, în privinţa numărului, accidentele propriu-zise de muncă. Tocmai de aceea, ITM Galaţi insistă asupra importanţei controalelor de medicina muncii realizate în mod competent.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Accident de muncă în Şantierul Naval din Galaţi

Un bărbat de 32 de ani, angajat al Şantierului Naval Damen Galaţi, a fost rănit chiar la locul de muncă. Se pare că bărbatul a fost lovit de o bucată de platbandă desprinsă din încărcătura unei macarale. Incidentul a fost anunţat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care i-a acordat muncitorului primul ajutor. Cadrele medicale de pe SMURD l-au stabilizat şi intubat pe bărbatul care prezenta un politraumatism, iar apoi l-au transportat la spital.

Cazul a fost anunţat şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.  „Am fost anunţaţi de producerea unui incident în Şantierul Naval. Din primele informaţii se pare că muncitorul a fost lovit de o bucată de tablă sau de platbandă desprinsă din încărcătura unei macarele. Colegii mei sunt la faţa locului şi fac cercetări. I-am anunţat şi pe cei de la ISCIR”, ne-a declarat Viorel Dumitru, director interimar al ITM Galaţi.

O anchetă va fi demarată şi de conducerea Şantierului Naval Galaţi. „Importantă este starea de sănătate a muncitorului. Circumstanţele accidentului se vor clarifica în urma anchetei deschise în colaborare cu ITM-ul”, ne-a explicat Corina Pârvu, purtătorul de cuvânt al Şantierului Naval Damen Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Trei accidente de muncă mortale, la Galați

Numărul accidentelor de muncă petrecute în judeţul Galaţi, în prima jumătate a anului, a scăzut la aproape jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, potrivit Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, au fost înregistrate, în primul semestru al lui 2018, un număr total de 30 accidentaţi, din care trei decedaţi, faţă de 55 accidentaţi, în primul semestru al anului 2017, din care şase decedaţi.

Nerespectarea operaţiilor de securitate în muncă, manevrele executate necorespunzător şi lipsa echipamentelor de protecţie au cauzat cele mai multe accidente de muncă.

Conform unei statistici valabile pentru o perioadă de patru ani, întocmite de ITM Galaţi, în intervalul 2012-2016, în judeţul Galaţi s-au petrecut 531 de accidente de muncă, 48 dintre acestea fiind mortale. Cele mai multe accidente de muncă mortale, în număr de 16, au avut loc în 2012. În 2013, s-au înregistrat 11 accidente de muncă mortale, iar în 2014, 12.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.