Jump to content

Valentin Huiban şi Ioana Luculescu - "Corp cinetic"


dcp100168

Recommended Posts

Valentin Huiban şi Ioana Luculescu - "Corp cinetic"

La Galeriile de Artă “Nicolae Mantu” s-a deschis de curând expoziţia “Corp cinetic” a lui Valentin Huiban şi a Ioanei Luculescu. De-a lungul timpului, filiala Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din Galaţi a dezvoltat programe pentru valorificarea creaţiei tinerilor plasticieni prin intermediul expoziţiilor de tip “Atelier 35”, dar şi a unor expoziţii personale, actuala manifestare înscriindu-se în acest segment al acţiunilor promovate de ea.

Valentin Huiban

Absolvent al Liceului de Artă “Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi al Universităţii “George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, secţia Pictură, Valentin Huiban a participat la mai multe expoziţii de grup. Este prezent de mai multe ori la Saloanele UAP din Galaţi şi deschide şase expozitii personale (la Galeriile “N. Mantu”, la Winmarkt Art Gallery din Galaţi, la Teatrul “Maria Filotti” Brăila).

Actuala expoziţie confirmă preocupări de figurare a unui univers propriu din care nu lipsesc referinţele la lumea în care trăim şi la un mod de percepţie al ei personal. Astfel, nudul feminin revine în desenele şi picturile sale, corelat însă frecvent cu elemente ale străzii. Frecvente sunt lucrările unde violenţa străzii, intersecţia corpurilor umane cu maşinile creează ideea de simbioză dar şi de accident, de traumă. Desigur, putem interpreta acest tip de imagini şi ca o similitudine între accidentele străzii şi cele ale psihicului uman. Ideea de mişcare este mereu în atenţia lui Valentin Huiban (chiar titlul expoziţiei o arată) şi ea se leagă în mare măsură de interesul pentru designul industrial, pentru concepţia unor vehicule adaptate străbaterii spaţiului. Exista şi câteva peisaje în expoziţie (“Corp cinetic la Veneţia”, “Traversarea străzii triste”, “Nelinişte”), unde tonalităţi nebuloase ale tratării valorice permit autorului să sugereze interferenţa prezent-trecut şi fenomenul scurgerii timpului în spaţiul tabloului. Din punct de vedere plastic, actuala expoziţie pune accentul pe tehnicile mixte (desen, aerograf, ulei, uneori) şi pe tonalităţi închise, care atenuează volumele corpurilor, contopindu-le cu mediul înconjurător.

Ioana Luculescu

Cel de-al doilea expozant, Ioana Luculescu, este studentă în anul III la secţia de pictură a Universităţii “George Enescu” din Iaşi. Tânăra plasticiană a participat la expoziţii de grup la Galeria Universităţii Iaşi.

Lucrările sale au ca teme predilecte nudul feminin şi natura sub diversele ei aspecte - în acest caz, al vieţuitoarelor necuvântătoare. Tehnicile mixte şi lucrări unde domină desenul şi în special o valoraţie uşor difuză sunt dominantele plastice ale ansambului de lucrări semnate de ea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Expo ... rta_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.