Jump to content

Patru copii au fost violaţi de propriul tată, cu acordul mamei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Patru copii au fost violaţi de propriul tată, cu acordul mamei

Un bărbat de 47 de ani din Tecuci, şi-a violat vreme de cinci ani patru dintre cei nouă copii, cu acordul tacit al soţiei sale! Ion Vasilache a fost arestat după ce şi-a abuzat sexual patru dintre cei nouă copii. Soţia sa, deşi ştia despre grozăviile care se petreceau în casă, nu a făcut absolut nimic pentru a-l opri, deoarece îi era teamă să nu fie părăsită.

Două dintre victimele abuzului au scăpat din casa ororilor de-abia după ce s-au căsătorit, însă un băiat în vârstă de 13 ani şi o fetiţă de 14, ajunşi la disperare, au hotărât să se ducă la Poliţie, pentru a-şi reclama părintele.

Femeia de 43 de ani a recunoscut în faţa anchetatorilor că ştia de foarte mult timp ce se petrece. Primele două fete i-au povestit că tatăl lor le mângâie şi le cere tot felul de favoruri sexuale, dar mama a preferat să tacă. Apoi, alţi doi copii i s-au plâns de abuzurile părintelui, însă micuţii nu aveau curajul să fie puşi faţă în faţă cu cel care-i chinuia. "Prima dată a început acum cinci ani cu una dintre fete. Aia s-a căsătorit şi a început cu a doua, care acum a plecat în Italia. În ultimul timp cu băiatul şi cu fetiţa. El nega mereu, iar eu nu vroiam să-mi stric familia, pentru că l-am iubit foarte mult, aşa că nu l-am reclamat", a spus Maria Vasilache. De altfel, cele povestite de femeie sunt absolut şocante. „Cand îl puneam faţă în faţă cu copiii, ei tăceau. Ei mi-au spus după aceea că le lua mâna şi îi punea să-l masturbeze."

Soluţie extremă

Cea care şi-a luat soarta în propriile-i mâini a fost fetiţa de 14 ani. Fire sensibilă, ea şi-a spus că ultima soluţie pe care o are este să-i demonstreze mamei, fără echivoc, ce se petrece. Totuşi, chiar dacă l-a surprins pe individ cum îşi mângâia fiica, Maria Vasilache a preferat să nu-l reclame la poliţie, ci doar să-l roage să plece. Când şi-a dat seama că părintele s-ar putea întoarce şi coşmarul ar putea să reînceapă, copila de 14 ani şi fratele ei mai mic s-au dus singuri la poliţie, unde au povestit totul. „Pe la trei noaptea, fata a simţit că este mângâiată, s-a trezit şi, cu pretextul că-i este cald, a venit în cameră la mine. Eu am aşteptat să se întoarcă copilul în pat, am intrat uşor în camera şi atunci fata a zis: uite ce face tata. A dat pătura deoparte, ca să nu mai poate să mai nege. Eu i-am zis să plece. Dar copiii n-au mai suportat, eu n-am ştiut că copiii s-au dus la poliţie", a povestit Maria Vasilache, mama copiilor violaţi

Cei de la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului spun că îi vor consilia pe copii, pentru a-i ajuta să treacă peste trauma suferită. "Sperăm să nu fie atât de grav precum se vorbeşte într-o primă fază despre aceşti copii şi sperăm să-i putem aduce să fie cât mai bine din punct de vedere al sănătăţii fizice şi psihice", a declarat Manon Cristoloveanu, directorul acestei instituţii.

Ion Vasilache a fost arestat astăzi şi, dacă va fi găsit vinovat, îşi poate petrece următorii 25 de ani după gratii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Patru_copii_au_fost_violati_de_propriul_tata-cu_acordul_mamei_0_190781216.html

Link to comment
Share on other sites

Copiii abuzaţi de tatăl lor nu vor fi luaţi de acasă

Copiii nu vor fi luaţi din sânul familiei Vasilache, din Tecuci, în schimb vor fi monitorizaţi, aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Galaţi. "Nu-i vom lua din familie, ci îi vom monitoriza. Este vorba despre cei cinci copii minori, ceilalţi patru fiind majori ies din discuţie în ceea ce priveşte atribuţiile instituţiei noastre. La Tecuci au fost mai mulţi factori care au dus la situaţia relatată, de altfel, şi în presă. Din câte am aflat, părinţii au fost plecaţi la muncă în străinătate doi ani, timp în care de cei mici s-au îngrijit cei mari, mama ştia ce se întâmplă, dar a avut reţinerile ei, practic toate datele aflate în teren ne-au făcut să decidem ca minorii, în condiţiile actuale, să fie doar monitorizaţi", ne-a declarat directorul coordonator al DGASPC, Manon Cristoloveanu. După cum se ştie, în cazul copiilor de la Tecuci, tatăl care a abuzat de minori a fost arestat pentru ceea ce a făcut.

O vor lua de la început?!

Cei de la Protecţia Copilului au demarat ancheta socială după ce doi dintre copiii familiei Vasilache, o fată de 14 ani şi un băiat de 13, au mers la Poliţie şi le-au spus oamenilor legii coşmarul prin care treceau. Cei doi au ales această cale după ce i-au demonstrat mamei că tatăl lor nu se poartă ca un părinte. Mama minorilor a declarat în urmă cu ceva zile că ştia ce li se întâmplă celor mici, "dar parcă nu-i venea să creadă". Asta cu atât mai mult cu cât de fiecare dată, de faţă cu tatăl lor copiii nu recunoşteau nimic. Ion şi Maria Vasilache sunt căsătoriţi de 24 de ani şi au nouă copii împreună. Ei locuiesc într-o baracă, închiriată de la Primăria Tecuci, pentru care plătesc 100 de lei pe lună. Anul trecut, în noiembrie, cei doi s-au întors din Italia, unde lucraseră, el în agricultură, iar ea ca menajeră. Au făcut asta ca să strângă bani pentru familia lor, acum însă coordonatele existenţei lor s-au schimbat radical.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.