Jump to content

Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi

Garda Financiara Galati a trecut la controlul SC DEZMEMBRARI IMPEX SRL Galati, societate care, pana la data de 23 aprilie 2004, a fost administrata de Valentin Slepag, unul dintre locotenentii lui Sergiu Bahaian, informeaza Adevarul. Ulterior acestei date, administratorul firmei a fost Kertesz Istvan, din Vulcan, judetul Hunedoara.

Verificarile de la Galati au fost initiate ca urmare a unei solicitari transmise de Comisariatul Regional Constanta al Garzii Financiare. Erau vizate realitatea si legalitatea tranzactiilor dintre SC DEZMEMBRARI IMPEX SRL Galati si SC REXACTIV SRL Bucuresti, tranzactii care se refereau la livrarea de catre societatea din Galati a cantitatii de 3.000 tone de tabla laminata la cald destinata exportului, marfa in valoare totala de peste 61 miliarde lei.

Prima surpriza a fost ca firma galateana nu functiona la sediul social declarat. In urma controlului s-a demonstrat ca relatiile comerciale dintre societatea galateana si cele din Constanta si Bucuresti nu au fost deloc ortodoxe. Mai mult, s-a ajuns la concluzia ca SC DEZMEMBRARI IMPEX SRL Galati este, clar, o societate constituita si utilizata cu scopul vadit de a se sustrage si de a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat. Valentin Slepag este unul dintre locotenentii lui Sergiu Bahaian, cel care ar fi ordonat asasinarea a cel putin patru persoane cu care ar fi muncit.

http://www.zf.ro/zf-24/adevarul-clanul-mafiot-al-lui-bahaian-a-lovit-si-la-galati-5356475/

Link to comment
Share on other sites

Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

Evaziune de 92 de miliarde de lei vechi comisă de Valentin Şlepag, unul dintre locotenenţii lui Băhăian. Peste 3000 de tone de tablă, dispărută ca prin farmec. Firma folosită pentru tranzacţiile frauduloase - Dezmembrări Impex SRL - a fost apoi pasată unui anume Istvan Kertesz, din Vulcan (Hunedoara). Au fost oameni ucişi la Galaţi?

Un caz incredibil zguduie în aceste zile România. Un clan mafiot, condus de Sergiu Băhăian (patronul FC Gloria Buzău) şi locotenenţii lui, Valentin Şlepag şi Adrian Grigoraş, a devalizat zeci de firme şi i-a asasinat pe patronii acestora. Procedurile sunt incredibile. Potrivit declaraţiilor procurorului şef al DIICOT Constanţa¸ Laurenţiu Bratosin, acesta este cel mai grav caz de această natură care s-a întâmplat vreodată în România, din cauza faptului că aici persoanele erau omorâte, fiind astfel eliminate din afacere.

Organizaţi după structura Camorra

În cadrul cercetărilor efectuate a rezultat faptul că Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepag au iniţiat constituirea un grup infracţional la care au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Căptălan, Marin Piciog şi Petre Piciog. Pe numele membrilor grupului au fost înfiinţate sau preluate la iniţiativa lui Sergiu Băhaian aproximativ 40 de societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate prin intermediul cărora au desfăşurat o multitudine de operaţiuni comerciale constituite în principal de achiziţia de mărfuri, plătite cu instrumente de plată fără acoperire în bancă, în sensul obţinerii unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe moduri la diverse bănci. Aceşti au mai achiziţionat în sistem leasing şi autoturisme prin intermediul unor societăţi comerciale înfiinţate pe o identitate fictivă, cauzând un prejudiciu total de 800.000 de euro.

Îngropaţi de vii

Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan au fost omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modul ilicit în care s-au desfăşurat activităţile comerciale prin intermediul firmelor la care aceştia erau asociaţi sau administratori. Lucian Cernat a fost aruncat în Dunăre în 2006 de pe podul de la Cernavodă după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emilian Leonte a fost omorât în 2008 cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul său fiind aruncat ulterior în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost şi el omorât tot în 2008, îngropat de viu după ce a fost sedat şi el şi adus în stare de ebrietate, cadavrul acestuia fiind descoperit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu într-o groapă la aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia a fost construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008 după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat într-o groapă la aproximativ un metru adâncime deasupra fiind turnată o placă de beton şi ulterior astupată cu pământ.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca să mai existe şi alte victime

Şlepag şi Grigoraş au recunoscut comiterea omorurilor, precizând că au acţionat la iniţiativa lui Băhăianu. Cei doi au fost propuşi spre arestare în octombrie 2008 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, propunerea fiind admisă de Tribunal. Totuşi, Curtea de Apel Constanţa a admis recursurile celor doi împotriva arestării şi i-au eliberat obligându-i să nu părăsească localitatea de domiciliu. Atunci, procurorii propuseseră arestarea celor doi doar pentru infracţiune de natură economică, Grigoraş fiind acuzat de favorizarea infractorului. Procurorii DIICOT au propus Tribunalului Constanţa arestarea lui Şlepag şi Grigoraş pe o perioadă de 29 de zile, fiind acuzaţi de omor deosebit de grav, constituire de grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Şlapag mai este anchetat într-un alt dosar instrumentat de DNA Bucureşti fiind condamnat în prima instanţă de Tribunalul Constanţa într-un alt dosar privind o spălare de bani. De precizat că cei doi nu au opus rezistenţă la momentul reţinerii. Băhăian mai este de asemenea cercetat într-un alt dosar al DIICOT Ialomiţa. Procurorul şef Lurenţiu Bratosin a susţinut că nu exclude ca Marin şi Petre Piciog să mai fie în viaţă datorită desfăşurării acţiunilor anchetatorilor.

Şlepag a lovit şi la Galaţi!

În seria verificărilor făcute de comisarii Gărzii Financiare Galaţi cu privire la modul de respectare a legislaţiei fiscale de către agenţii economici, care colectează şi comercializează deşeuri metalice feroase şi neferoase, a intrat şi acţiunea (controlul) de la SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi, societate care, până la data de 23 aprilie 2004, a fost administrată de Valentin Şlepag, de loc din localitatea Cuza Vodă, judeţul Constanţa. Ulterior acestei date, administratorul firmei a fost Kertesz Istvan, din Vulcan, judeţul Hunedoara.

Verificările de la Galaţi au fost iniţiate ca urmare a unei solicitări transmise de Comisariatul Regional Constanţa al Gărzii Financiare. Erau vizate realitatea şi legalitatea tranzacţiilor dintre SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi şi SC REXACTIV SRL Bucureşti, tranzacţii care se refereau la livrarea de către societatea din Galaţi a cantităţii de 3.000 tone de tablă laminată la cald destinată exportului, marfă în valoare totală de peste 61 miliarde lei. Prima surpriză a fost că firma gălăţeană nu funcţiona la sediul social declarat.

Nici la sediul firmei bucureştene n-au putut fi identificaţi reprezentanţii legali aşa că, investigaţiile au fost extinse pe alte piste. Au fost verificate astfel alte şase firme din judeţul Constanţa cu care cei de la DEZMEMBRĂRI Galaţi au avut relaţii comerciale. Controlul a fost anevoios şi a fost făcut de comisarii Gărzii Financiare Galaţi împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa - serviciul de Investigare a fraudelor. Efortul depus n-a fost în zadar, demonstrând ceea ce era de demonstrat şi anume că relaţiile comerciale dintre societatea gălăţeană şi cele din Constanţa şi Bucureşti nu au fost deloc ortodoxe. Mai mult, s-a ajuns la concluzia că SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi este, clar, o societate constituită şi utilizată cu scopul vădit de a se sustrage şi de a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat. Pe scurt, deconturile privind TVA, declaraţiile fiscale depuse de reprezentanţii societăţii nu reflectă realitatea tranzacţiilor efectuate, iar obligaţiile calculate prin acestea nu reprezintă valoarea reală, corectă şi completă a obligaţiilor de plată către bugetul de stat. Din acest motiv s-a procedat la calcularea prin estimare a obligaţiilor fiscale sustrase de la plată. În fine, după compararea sumelor datorate (calculate de comisarii Gărzii Financiare) cu cele cuprinse în declaraţii, deconturi şi bilanţ s-a constatat că cei de la SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi s-au sustras - cel puţin în perioada supusă controlului - de la evidenţierea, declararea şi implicit plata către bugetul de stat a sumei totale de 92.076.899.369 lei vechi.

Kertesz Istvan - omul invizibil

Valentin Şlepag a fost administrator al firmei numai până la data de 23 aprilie 2004, moment din care firma a fost preluată de Kertesz Istvan, din Vulcan (Hunedoara). Tranzacţia a fost însă pur formală, pentru că Şlepag a continuat să efectueze operaţiuni comerciale în numele societăţii amintite, utilizând pentru justificarea operaţiunilor documente fiscale aparţinând societăţii în cauză şi după această dată. Organele de control nu au reuşit să-l găsească pe Kertesz Istvan, acesta fiind dispărut de la domiciliu. Nu este exclus să fi fost, la rândul lui, ucis!

http://adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-Clanul_mafiot_al_lui_Bahaianu_a_lovit_si_la_Galati_0_191381021.html

Link to comment
Share on other sites

Istvan Kertesz a fost găsit de poliţişti

Un bărbat de 30 de ani din Vulcan a fost unul dintre administratorii firmelor controlate de gruparea lui Băhăian, cel care a coordonat uciderea a patru oameni. Istvan Kertesz a condus o firmă de fier vechi din Moldova, în fruntea căreia a fost pus de clanul ucigaş. Despre Istvan Kertesz nu s-a mai ştiut nimic ani de zile până ieri, când a fost descoperit de poliţişti. „În urma sesizărilor, cum că bărbatul ar putea fi dispărut, noi ne-am autosesizat şi am reuşit să vorbim cu el”, a declarat Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan. „Bărbatul este citat într-un proces penal, aflat pe rol la Galaţi şi noi l-am informat că trebuie să se prezinte, deoarece are calitate de martor. În caz contrar, i s-a explicat că se va emite mandat de aducere şi va fi dus de către poliţişti la proces”, a mai spus oficialul amintit. De la sediul Poliţiei Vulcan, unde a fost ieri audiat, Istvan Kertesz a fost condus de poliţişti până acasă, pentru a i se asigura protecţie, ceea ce ar indica faptul că pe urmele vulcăneanului ar putea fi interlopi din grupare. Aceştia ar urmări să-l intimideze pe Kertesz, în eventualitatea că ar fi interogat de către DIICOT, în legătură cu afacerile şi membrii reţelei criminale.

http://www.mesagerulhunedorean.ro/un-vulcanean-a-facut-parte-din-clanul-mafiot-bahaian

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Dosarul locotenentului lui Sergiu Băhăian a fost amânat pentru că martorii refuză să se prezinte la proces

Judecătoria Galaţi a amânat pentru 2 august judecarea procesului în care Valentin Şlepac, mâna dreaptă a temutului lider mafiot, este acuzat de o evaziune fiscală de aproape trei milioane de euro. Amânarea dosarului a fost decisă după ce instanţa a constatat că toţi martorii citaţi în acest proces au refuzat să se prezinte pentru audieri.

Magistraţii gălăţeni suspectează că asupra martorilor au fost făcute presiuni de către membrii în libertate ai grupării interlope.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Dosarul_locotenentului_lui_Sergiu_Bahaian_a_fost_amanat_din_nou_0_301769876.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Valentin Şlepac este inculpat într-un caz de omor

Locotenentul lui Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal, fiind acuzat că ar fi implicat în uciderea unei persoane.

Conform unor surse judiciare, Valentin Şlepac trebuie să răspundă într-un alt caz de omor, dar se pare că crima nu are legătură cu asasinatele comandate de Sergiu Băhăian. Pentru acest motiv, judecătorii au decis formarea unui alt dosar penal.

Valentin Şlepac a prejudiciat bugetul de stat cu o sumă record: 121 de miliarde de lei vechi. Bărbatul este considerat locotenentul lui Sergiu Băhăian, bărbatul care folosea cărţile de identitate ale unor persoane sărace pentru a înşela diverse firme din ţară iar apoi îi îngropa de vii.

Constănţean la origine, Şlepac a înfiinţat la Galaţi firma SC Dezmembrări Impex SRL, care se ocupa cu achiziţionarea de resturi metalice reciclabile. Omul şi-a văzut de treabă, vânzând mii de tone de fie vechi, fără să plătească TVA şi impozit pe profit. Comisarii Gărzii Financiare Galaţi s-au sesizat în legătură cu „afacerea" pusă pe picioare de Şlepac iar când au tras linie, a ieşit la iveală o realitate stupefiantă. Individul datora bugetului de stat TVA în valoare de 41 de miliarde de lei vechi şi peste 50 de miliarde reprezentând impozit pe profit.

În urma anchetei penale declanşată în acest caz s-a descoperit că Valentin Şlepac şi Istvan Kertesz, asociat în cadrul firmei SC Dezmembrări Impex SRL, au depus declaraţii şi deconturi false în perioada martie 2003-aprilie 2004. În urma unui alt control al Gărzii Financiare, comisarii descoperă o altă evaziune fiscală de peste 27 de miliarde de lei prin neplata TVA-ului şi impozitului pe profit doar prin relaţiile comerciale pe care firma administrată de Şlepac le-a avut cu o singură societate: SC Rexactiv SRL. Cazul a fost preluat de secţia de combatare a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Valentin Şlepac a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul total creat de locotenentul lui Băhăian se ridică la peste 121 de miliarde de lei.

Parchetul a dispus trimiterea în judecată a lui Valentin Şlepac pentru evaziune fiscală, dar şi a asociaţilor şi acoliţilor săi Istvan Kertesz, Marcel Liga şi Marian Apostu pentru complicitate la evaziune fiscală.

Direcţia Finanţelor Publice Galaţi a cerut instanţei de judecată să îl oblige pe Valentin Şlepac şi firma pe care acesta a administrat-o la plata banilor. Finanţele doresc şi instituirea sechestrului pe bunurile lui Valentin Şlepac, în încercarea de a mai recupera din paguba produsă bugetului de stat.

Firmele cu care Şlepac a făcut afaceri sunt SC SCM Recycling SRL Constanţa, SC Tobia SRL Constanţa, SC Rexactiv SRL Bucureşti, SC Metal Process SRL Constanţa, SC Romserv SRL Năvodari, SC Vectra Steel SRL Constanţa şi SC VMB Lux Sonor SRL Constanţa şi SC Itif SA.

Interesant este că în comuna Cuza Vodă, de unde este originar Valentin Şlepac, toată lumea fentează statul. Procurorii au constatat cu stupefacţie că peste 80 de persoane din sat au fost trimise în judecată pentru evaziune fiscală.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Protagonistul_celei_mai_mari_evaziuni_fiscale_din_Galati_este_suspect_intr-un_alt_caz_de_omor_0_406759826.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tergiversare în procesul lui Valentin Şlepac

Magistraţii de la Judecătoria Galaţi au acordat nu mai puţin de 15 termene de judecată pentru audierea lui Valentin Şlepac, dar nici până acum nu s-a reuşit transferarea acestuia.

Valentin Şlepac este judecat la Galaţi pentru prejudicierea bugetului de stat cu aproape trei milioane de euro prin firma SC Dezmembrări Impex SRL, care se ocupa cu achiziţionarea de resturi metalice reciclabile.

Judecătorii au stabilit deja un record nedorit în acest caz, acordând 15 termene de judecată pentru audierea lui Şlepac, dar nu au reuşit să îl aducă la Galaţi. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 7 martie 2011.

Şlepac a vândut mii de tone de fie vechi, fără să plătească TVA şi impozit pe profit.

Judecătorii de la Tribunalul Ialomiţa au decis recent să conexeze dosarul în care Şlepac este acuzat de omor calificat la un dosar ce vizează infracţiuni privind patrimoniul. În acest ultim caz, asasinul la comandă a lui Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată pentru uciderea lui Lucian Cernat, care a fost aruncat, în 2006, de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche. Bărbatul a fost administratorul unei firme fantomă din judeţul Ialomiţa, iar după ce a împrumutat diverse sume de bani care au ajuns la Băhăian, acesta din urmă l-a eliminat. Victimele erau, de obicei, oameni ai străzii , care încheiau contracte cu păgubiţii în numele unor societăţi înfiinţate de Băhăian, iar apoi erau sedaţi şi îngropaţi de vii sau aruncaţi în canalul Dunăre Marea Neagră.

Băhăian şi Şlepac au escrocat nu mai puţin de 35 de societăţi comerciale din România, printre acestea numărându-se şi firmele gălăţene SC Grestroof SRL şi SC Legato SRL.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Tergiversare_in_procesul_locotenentului_lui_Sergiu_Bahaian-judecat_pentru_o_evaziune_de_aproape_trei_milioane_de_euro_0_421757848.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Asasinul tocmit de Băhăian nu poate fi audiat

Instanţa a cheltuit mii de lei pe citaţii, dar, nici după trei ani nu a reuşit să-l transfere pe Valentin Şlepac la Galaţi. Procesul celui mai mare evazionist din istoria postedembristă a Galaţiului bate pasul pe loc de trei ani. Nici măcar un singur act de cercetare judecătorească nu s-a efectuat în dosar, cu toate că până astăzi au fost acordate 18 termene de judecată. Cazul este în acelaşi stadiu ca şi în 2008, când a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Galaţi.

Valentin Şlepac este judecat la Galaţi pentru o pagubă produsă bugetului de stat de aproape trei milioane de euro prin firma SC Dezmembrări Impex SRL, care se ocupa cu achiziţia de resturi metalice reciclabile. Şlepac a vândut mii de tone de fie vechi, fără să plătească TVA şi impozit pe profit.

Valentin Şlepac este judecat şi la Tribunalul Ialomiţa pentru uciderea lui Lucian Cernat, care, în 2006, a fost aruncat de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche. Victima fusese convinsă să devină administratorul unei firme fantomă din judeţul Ialomiţa, iar după ce a împrumutat diverse sume de bani care au ajuns la Băhăian, a fost eliminat.

Mai mulţi oameni ai străzii, care încheiau contracte în numele unor societăţi prin care Băhăian trăgea ţepe, erau apoi sedaţi şi îngropaţi de vii sau aruncaţi în canalul Dunăre Marea Neagră. Băhăian şi Şlepac au escrocat nu mai puţin de 35 de societăţi comerciale din România, printre care se numără şi firmele gălăţene SC Grestroof SRL şi SC Legato SRL.

Judecătoria Galaţi a stabilit un nou termen de judecată în cazul Şlepac pe 6 iunie 2011 după ce, la ultima analiză a dosarului, a constatat din nou că evazionistul nu a fost transferat în vederea audierii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sergiu Băhăian condamnat la 26 de ani de detenţie şi un complice al său la detenţie pe viaţă

Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare, iar unul dintre complicii săi, Valentin Şlepac, la detenţie pe viaţă, în dosarul în care sunt acuzaţi, alături de alte persoane, pentru înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals, a decis Tribunalul Constanţa.

"Joi, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus condamnarea inculpaţilor: Şlepac Valentin la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, Băhăian Sergiu la o pedeapsă de 26 de ani închisoare, Grigoraş Adrian la o pedeapsă de 22 de ani închisoare, Mărculescu Edward Marian la o pedeapsă de 13 ani şi 6 luni închisoare, Iovan Dan Liviu la o pedeapsă de 13 ani închisoare, Oprea George Florian la o pedeapsă de 5 ani închisoare", precizează DIICOT.

Îa iunie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward Mărculescu, Dan Iovan, George Oprea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav.

Băhăian a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine beneficii materiale importante, prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing. În această modalitate a fost cauzat un prejudiciu total de peste 2.700.000 lei (aproximativ 650.000 de euro).

De asemenea, în sarcina inculpaţilor Şlepac şi Grigoraş s-a reţinut şi faptul că, la instigarea liderului grupului infracţional organizat - inculpatul Băhăian - cu premeditare şi, pentru a se sustrage de la urmărirea penală, au procedat la uciderea victimelor Leonte, Ulezu şi Captalan.

Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată cu apel.

Alte procese, la Tribunalul Ialomiţa

Într-un alt proces, Sergiu Băhăian este judecat de Tribunalul Ialomiţa, alături de alte 13 persoane, pentru înşelăciune, omor, instigare la omor calificat, fals în înscrisuri, precum şi fals privind identitatatea. Cei 14 au fost trimişi în judecată, la începutul lunii noiembrie 2010, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa. Următorul termen în acest proces este în 18 august, la Tribunalul Ialomiţa.

Procurorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007, Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

Procurorii au reţinut şi faptul că inculpaţii Valentin Şlepac şi Nicolae Mîrşu, instigaţi de Băhăian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunăre de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligat să bea alcool, ajungând astfel în imposibilitate de a se apăra.

Lucian Cernat a fost ucis în anul 2006, fiind aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emil Leonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul acestuia fiind aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul său a fost găsit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă de aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind pusă o placă din beton astupată cu pământ.

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au recunoscut faptele comise şi au susţinut că au comis crimele la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică de acesta, potrivit anchetatorilor.

Totodată, pe rolul Tribunalului Ialomiţa se mai află un proces al lui Sergiu Băhăian. În această cauză, în 9 iunie, Sergiu Băhăian, împreună cu alte 14 persoane, a fost trimis în judecată pentru că ar fi înşelat 35 de firme din Bucureşti şi din ţară, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - era căutat de DIICOT pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive, în 17 ianuarie el fiind arestat de către Tribunalul Ialomiţa, după ce a fost prins de anchetatori.

... şi din nou Constanţa

Într-un alt dosar, la începutul lunii iulie 2010, procurori DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis în judecată pe Sergiu Băhăian pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul de a induce în eroare mai multe firme cu ocazia încheierii unor contracte de leasing, prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei, precum şi pentru instigare la uciderea a trei persoane.

Alături de Băhăian, în dosarul de la Constanţa au fost trimişi în judecată Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward-Marian Mărculescu, Dan-Liviu Iovan şi George-Florian Oprea, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav.

Procurorii au stabilit că aceştia, în perioada decembrie 2007 – mai 2008, la iniţiativa lui Băhăian, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, cu scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante, prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing.

De asemenea, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş sunt acuzaţi că, la instigarea lui Sergiu Băhăian, cu premeditare şi pentru a se sustrage de la urmărirea penală, i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, foşti membri ai grupului infracţional.

În acest dosar se va pronunţa Tribunalul Constanţa.

Dosar şi la Bucureşti

În 28 februarie 2011, Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un nou dosar, de această dată fiind acuzat, alături de alţi cinci complici, de înşelăciune, fals şi uz de fals, grupului infracţional fiindu-i imputat un prejudiciu de 700.000 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată în acest nou dosar în care este implicat Sergiu Băhăian şi pe Dan Negureanu, Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Vasilache, Călin Mircea Roşu şi Fluture Ţene. Cei şase sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Dosarul este judecat la Tribunalul Bucureşti.

Condamnare în 1998

Sergiu Băhăian a fost condamnat, în 2 decembrie 1998, la cinci ani de închisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic şi administrator la SC Sabina Product SRL, Băhăian a indus în eroare aproximativ 5.000 de persoane, încasând ilegal peste şapte miliarde de lei vechi.

În 1995, Băhăian a fugit din România, împreună cu trei colaboratori, după ce a constatat că nu poate să-şi respecte obligaţiile contractuale. În decembrie 1995, Băhăian a fost arestat în Ungaria, iar câteva luni mai tîrziu a fost extrădat, pentru a fi judecat de autorităţile române. La 19 septembrie 1997, Băhăian a fost eliberat, după ce făcuse un an şi nouă luni de închisoare.

La scurt timp, Băhăian a fost dat în urmărire şi învinuit că, împreună cu Laura Petrov, l-ar fi înşelat pe cetăţeanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de mărci. Băhăian şi Petrov au încheiat două contracte de împrumut cu cetăţeanul german, garantînd cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator şi care, în realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar aceştia ar fi cheltuit în interes personal banii împrumutaţi.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Valentin Şlepac, unul dintre complicii lui Sergiu Băhăian, a murit

Valentin Şlepac, principalul martor al acuzării din dosarul Băhăian, a murit! Şlepac a fost tocmit de Sergiu Băhăian să comită cele trei crime în perioada 2006-2008. Şlepac Valentin era singurul care şi-a mărturisit faptele, şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. El a murit în Spitalul Penitenciar Jilava.

În acelaşi dosar, Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare, fiind acuzat că le-a cerut locotenenţilor Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş să ucidă cu sânge rece trei bărbaţi. Victimele au fost folosite ca administratori ai unor firme fantomă prin intermediul cărora au fost comise fraude de milioane de euro, în toată ţara.

realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cel mai mare evazionist din istoria Galaţiului nu scapă nici mort de judecată

Valentin Şlepac este în continuare inculpat într-un proces penal, cu toate că a murit la sfârşitul anului trecut. Acesta a fost mâna dreaptă a lui Sergiu Băhăian, cunoscut în România pentru că a omorât mai mulți oameni ai străzii, după ce le-a furat identitatea, pentru a face credite la bănci sau a înființa firme fantomă, astfel încât să țepuiască statul prin neplata taxelor. Un viciu de legislație a băgat în ceaţă judecătorii gălăţeni, care au luat cea mai proastă decizie posibilă în cazul lui Valentin Şlepac. „Procesul s-a disjuns după moartea inculpatului Valentin Şlepac. Faţă de el s-a dispus încetarea procesului pe latură penală, dar pe latură civilă procesul continuă, iar acesta va fi citat până când vor fi găsiţi moştenitorii săi legali, pentru ca statul român, prin ANAF, să îşi recupereze prejudiciul”, ne-a declarat judecătorul Răzvan Dicu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi.

Ţeapă de 12,1 milioane de lei

Originar dintr-o mică localitate din Constanța, Valentin Șlepac a intrat în atenția Fiscului gălățean după ce s-a descoperit că a prejudiciat bugetul de stat cu o sumă record: 12,1 milioane de lei. Şlepac a înfiinţat, la Galaţi, firma SC Dezmembrări Impex SRL, care se ocupa cu achiziţionarea de resturi metalice reciclabile. El a vândut mii de tone de fie vechi, fără să plătească TVA şi impozit pe profit. Comisarii Gărzii Financiare Galaţi au constatat că individul datora bugetului de stat TVA în valoare de 4,1 milioane de lei şi peste 5 milioane lei reprezentând impozit pe profit. Valentin Șlepac și-a recunoscut crimele comise, în complicitate cu Sergiu Băhăian, și a fost condamnat la închisoare pe viață, în 2011. Ucigașul suferea de o boală incurabilă, iar la sfârșitul anului trecut a murit în Penitenciarul Jilava.

Nu l-au audiat nici când trăia

În aceste condiții, Valentin Șlepac va continua să apară ca inculpat și să fie citat pe bani publici până când autoritățile vor reuși să îi identifice pe moștenitorii acestuia. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, ceea ce este foarte probabil, statul român va rămâne cu paguba. Culmea absurdului este că magistraţii de la Judecătoria Galaţi au cheltuit deja mii de lei din bani publici pe citaţii şi adrese trimise timp de trei ani la Penitenciarul Constanţa, unde era încarcerat Şlepac, pentru a-l audia în dosarul de evaziune fiscală în care era inculpat, dar nu au reuşit nici măcar acest lucru să îl ducă la bun sfârşit.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Gaură de 46 de miliarde pentru fiscul gălăţean

Omul de încredere al lui Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, asasin al cerşetorilor băgaţi la înaintare în firme fictive, a lăsat Finanţelor gălăţene o datorie de peste 46 de miliarde de lei vechi, instituţia pierzând o primă rundă a procesului.

După ce Şlepac a murit în puşcărie, răpus de o boală incurabilă, procesul penal de la Judecătoria Galaţi a încetat, rămânând în schimb acţiunea civilă prin care Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a încercat să scoată datoria de la firma acestuia, Dezmembrări Impex. Judecătoria a respins acţiunea, iar Curtea de Apel a fixat recursul celor de la Finanţe pentru octombrie.

La Galaţi, omul lui Băhăian avea doar acest dosar, al unei evaziuni fiscale de 46.819.746.625 de lei vechi. Ziarul nostru a arătat încă din octombrie 2011 că procesul penal va înceta şi că datoria va fi greu de recuperat, cu atât mai mult cu cât instituţiile abilitate au comunicat instanţei că Şlepac nu are nimic pe numele lui. Aşa cum era firesc, judecătorul a pus punct dosarului penal din cauza morţii inculpatului, dar a disjuns pe latură civilă, dând posibilitatea DGFP Galaţi să-şi recupereze debitul. Judecătoria Galaţi a respins de curând acţiunea civilă a Finanţelor împotriva inculpatului decedat Valentin Şlepac, „ca fiind exercitată împotriva unei persoane lipsite de capacitatea de folosinţă”. Rămâne de văzut dacă magistraţii Curţii de Apel vor avea o altă viziune asupra acestui subiect.

„Viaţa liberă” a prezentat pe larg povestea penală a lui Şlepac, cel care a ucis cu sânge rece patru oameni, în numele lui Sergiu Băhăian. Acesta din urmă era implicat în scandalul unei evaziuni de peste două milioane de euro. Deschidea firme pe numele unor oameni ai străzii, pe care-i asasina ulterior, ca să se asigure de tăcerea lor veşnică. Şlepac a fost condamnat la detenţie pe viaţă, iar Băhăian la 26 de ani de puşcărie. Deciziile au fost date de magistraţii din Ialomiţa.

În Galaţi, firma lui Şlepac, Dezmembrări Impex, a derulat afaceri cu deşeuri metalice. „Născută” în martie 2003, societatea îi avea ca acţionari şi administratori pe Şlepac şi Marian Apostu. În august 2003, Apostu se retrage, rămânând doar Şlepac. În martie 2004, pleacă oficial şi Şlepac şi vine un anume Dorel Ene, iar pe 22 aprilie 2004, Ene se retrage şi apare un anume Kertesz Istvan, dar societatea era deja în faliment, în prezent fiind radiată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.