Jump to content

Jaf armat la o bancă din Galaţi


taxon
 Share

Recommended Posts

Jaf armat la o bancă din Galaţi

* Atacatorul a plecat cu 8.000 de lei şi 2.000 de euro.

Jaf armat la o bancă din Galaţi. În jurul orei 14.15 o persoană mascată şi înarmată a intrat într-o flilală Bancpost din Galaţi şi a ameninţat-o pe casieră cu o armă. Nu au fost trase focuri de armă. Nu există răniţi.

http://www.realitatea.net/jaf-armat-la-o-banca-din-galati_695925.html

chit ca nu a fost cu pac, pac.

Jaf armat la o bancă din Galaţi: Hoţul a plecat cu 8.000 de lei şi 2.000 de euro

Un nou jaf armat a avut loc, luni, în Galaţi. Este vorba despre o sucursală a băncii Bancpost. Incidentul s-a produs în jurul orei 14:15 - 14:30. Un bărbat înarmat şi cu o cagulă pe faţă a intrat în sediul băncii şi a ameninţat-o pe casieră cu un pistol. Hoţul a reuşit să fugă cu 8.000 de lei şi 2.000 de euro. Deocamdată nu se ştie câte persoane se aflau în sediul băncii la momentul producerii jafului.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/jaf-armat-la-o-banca-din-galati-hotul-a-plecat-cu-8000-de-lei-si-2000-de-euro_89766.html

Edited by dcp100168
Completat informaţii
Link to comment
Share on other sites

ce moderatori simpatici si iuti de mina, bre !

pac, pac, mi-au schimbat titlul topicului si continutul postarii... bravos, natiune, frumos va sade!

sorry, am considerat ca este o informatie care merita adusa in atentie cu un titlu de stire, nu cu "pac, pac-uri"

Poliţia verifică amprentele şi izolează locul

În jurul orei 14.15 o persoană mascată şi înarmată a intrat într-o filială Bancpost din centrul oraşului Galaţi şi a ameninţat-o pe casieră cu o armă.Din primele informaţii se pare că atacatorul nu a tras niciun foc de armă şi nu există răniţi. Poliţiştii au început o anchetă pentru identificarea autorului. În acest moment 15 jandarmi sunt prin cartier şi pe străzile din zona băncii pentru a afla detalii despre atacator.

http://adevarul.ro/locale/galati/Jaf_armat_la_o_banca_din_Galati-_Atacatorul_a_plecat_cu_8-000_de_lei_si_2-000_de_euro_0_191981153.html

Link to comment
Share on other sites

De la sucursala Bancpost din Galaţi au fost furaţi aproximativ 2.000 de euro şi 8.000 de lei

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, subcomisarul Ştefan Gohoreanu, a declarat că individul care a jefuit o agenţie Bancpost de pe strada Siderurgiştilor a reuşit să fure 2.000 de euro şi 8.000 de lei, transmite corespondetul NewsIn. Iniţial, s-a anunţat că hoţul ar fi fugit cu 3.000 de lei şi 2.000 de euro.

Jaful armat s-a produs la o agenţie Bancpost de pe strada Siderurgiştilor - o arteră extrem de circulată din municipiul Galaţi. "Un individ mascat şi înarmat a pătruns în agenţie în jurul orei 14:15, a ameninţat-o pe casieră cu arma şi a sustras din seif 2.000 de euro şi 8.000 de lei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Ştefan Gohoreanu. Potrivit aceleiaşi surse, casiera unităţii bancare a apăsat butonul de panică, dar atacatorul a fugit cu banii printre blocuri. Poliţia a securizat perimetrul şi a demarat investigaţiile.

În jurul aceleiaşi ore, o poştăriţă din comuna gălăţeană Frumuşiţa a fost atacată de doi indivizi, care i-ar fi sustras 20.000 de lei.

Link to comment
Share on other sites

Agenţia Bancpost jefuită la Galaţi nu avea paznic, ci doar sistem de supraveghere video

Agenţia Bancpost din Galaţi care a fost ţinta unui jaf armat luni nu avea pază umană, ci doar camere de supraveghere, iar în momentul atacului în sucursală se aflau doar două casiere, hoţul reuşind să fugă cu circa 7.000 de lei şi 1.250 de euro, transmite corespondentul NewsIn.

"În bancă nu erau clienţi, ci doar două casiere. Atacatorul a ameninţat-o cu arma doar pe casiera care se afla în apropierea seifului. El a sustras 7.000 de lei şi 1.250 de euro. Agenţia nu are paznic, ci este dotată doar cu sistem de supraveghere video", a declarat, luni, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, comisarul-şef Ştefan Căpătan.

Jaful armat s-a produs la ora 14.15, la agenţia Bancpost de pe strada Siderurgiştilor - o arteră extrem de circulată din municipiul Galaţi - şi nu s-a soldat cu victime. Autorul jafului, un bărbat mascat şi înarmat, a reuşit să fugă cu banii printre blocuri. La ora difuzării acestei ştiri, poliţiştii adună amprente şi le iau declaraţii martorilor.

De asemenea, Poliţia Rutieră şi Poliţia Transporturi au instituit filtre la toate ieşirile din localitate. "Filtrele au fost instituite la toate ieşirile din municipiu: pe DN 25, spre Tecuci; pe DN 26, spre Târgu Bujor; pe şoseaua-dig Galaţi-Brăila; pe DJ 251, spre comuna Pechea; la Trecere Bac, spre judeţul Tulcea; în Staţia CFR Galaţi. Filtrele vor sta acolo până când echipa de cercetare ordonă retragerea lor", a declarat, luni, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, subcomisarul Mitică Petcu.

Ultimul jaf armat asupra unei bănci din Galaţi s-a produs tot într-o zi de luni, pe 5 octombrie 2009, şi tot la orele prânzului. Doi bărbaţi, purtând cagule pe faţă, au sustras atunci 100.000 de lei dintr-o agenţie BRD din sud-estul municipiului Galaţi, din strada Portului. Unul dintre atacatori era înarmat cu un pistol, despre care nu se ştie dacă era adevărat sau de jucărie. După ce au luat banii, cei doi au fugit, iar angajaţii băncii au sunat imediat la 112. Autorii acelui jaful armat nu au fost identificaţi nici acum.

În 2009, la Galaţi au mai fost jefuite o casă de schimb valutar şi o casă de amanet. Jaful la casa de schimb valutar, situată într-o zonă ultracentrală a Galaţiului, a avut loc pe 2 mai 2009, în jurul orei 9.00. Doi indivizi mascaţi au ameninţat-o pe casieră cu un baston cu electroşocuri, au sustras din seif 933 de lei, 942 de dolari americani şi 2.640 euro (în total 15.000 de lei) şi au plecat cu o maşină condusă de o a treia persoană. Ulterior, cei trei au fost prinşi în urma unei informaţii primite de un poliţist de frontieră. O lună mai târziu, în iunie, ei au fost trimişi în judecată. Cei care au pătruns în casa de schimb valutar, Marius Adrian Sava şi George Alexandru Ion, au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie, iar şoferul lor, Dan Cojocaru, pentru complicitate la tâlhărie. Poliţiştii nu au reuşit să recupereze 13.168 de lei dintre cele 15.000 de lei sustrase din unitate.

Al treilea jaf armat, asupra casei de amanet, s-a produs pe 27 ianuarie 2009, în cartierul periferic Micro 40. Doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu bastoane cu electroşocuri au ameninţat-o pe casieră şi au sustras 16.500 de lei. Ei nu au fost prinşi nici până astăzi.

Link to comment
Share on other sites

Autorul jafului are 25-30 de ani

Autorul jafului armat comis luni asupra agenţiei Bancpost din Galaţi are 25 - 30 de ani, conform descrierii făcute de cele două casiere, şi, atunci când a intrat în bancă, purta mănuşi chirurgicale, transmite corespondentul NewsIn. "Din descrierea oferită de cele două casiere care se aflau în bancă în momentul producerii jafului, atacatorul are 25-30 de ani, 1,75 m înălţime, constituţie astenică şi, în momentul în care a intrat în bancă, purta mănuşi chirurgicale, o geacă bleumarin cu mâneci şi glugă gri, iar faţa îi era acoperită de o cagulă din material textil, negru, cu fantă în dreptul ochilor", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, subcomisarul Ştefan Gohoreanu. Potrivit lui Gohoreanu, cele mai noi date indică faptul că hoţul a intrat în bancă la ora 13.59.

Potrivit şefului Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, comisarul-şef Ştefan Căpătan, agenţia Bancpost din strada Siderurgiştilor nu avea paznic, ci doar sistem de supraveghere video. În momentul producerii jafului armat, în bancă nu erau decât două casiere. Potrivit lui Căpătan, atacatorul a ameninţat-o cu arma pe cea care se afla în apropierea seifului, de unde a sustras 7.000 de lei şi 1.250 de euro. "Suma exactă care a fost sustrasă va fi comunicată oficial de reprezentanţii băncii", a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, subcomisarul Ştefan Gohoreanu.

Bancpost anunţă că s-au furat 7.762 lei şi 2.200 euro

Bancpost precizează că suma furată de hoţul care a jefuit luni agenţia Ţiglina din Galaţi, după ce a ameninţat casiera băncii cu un pistol, se ridică la 7.762 lei şi 2.200 euro, se arată într-un comunicat de presă. "Casiera Bancpost a acţionat conform procedurilor interne de securitate şi, în plus, s-a comportat astfel încât nu a produs panică în rândul clienţilor şi al celorlalţi salariaţi care se aflau în acel moment în agenţie", susţine Bancpost în comunicat.

Link to comment
Share on other sites

cred că tipul ăsta de infracțiune începe să cadă în derizoriu. măsurile de securitate sunt scumpe, băncile sunt asigurate și-și instruiesc angajații să fie docili, fără acte de eroism, tembeli sunt destui, foamea e mare, arme de jucărie ce par mai reale decât multe arme cu glonț se găsesc pe toate drumurile etc.

Edited by gabi
Link to comment
Share on other sites

Casierele sunt suspectate de complicitate

După mai multe ore de interogatorii, cele două femei care s-au aflat în bancă în momentul jafului nu au fost excluse din cercul de suspecţi. „Încă facem cercetări pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat acolo", a declarat subinspector Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

În momentul jafului, în zona sucursalei bancare nu se afla niciun martor, strada respectivă fiind forte rar circulată. De asemenea, nici angajaţii societăţilor care au sedii în apropiere nu au reuşit să-l identifice pe autorul jafului. „În momentul în care a intrat în bancă, hoţul avea un rucsac prins pe burtă, rucsac în care de altfel a şi pus banii. A ameninţat una dintre casiere cu pistolul, a luat cheia de la seif şi s-a servit cu tot ce era înăuntru", a mai declarat subinspectorul Gohoreanu.

Cele două femei nu au avut nicio şansă în faţa atacatorului, singurul sistem de pază cu care era protejată banca fiind sistemul de supraveghere video.

Sucursala Bancpost nu mai avea paznic încă din anul 2008.

Este suspect faptul că în urmă cu câteva zile, chiar la sucursala cu pricina a avut loc o simulare a unui jaf armat, condusă chiar de Poliţie. Atunci, cele două angajate ale băncii s-au comportat perfect, acţionând imediat butonul de panică.

La aproximativ cinci ore după ce s-a produs jaful, una dintre angajatele băncii şi-a amintit că hoţul avea mânuşi, aşa că prelevarea de amprente a devenit inutilă.

În acest moment, poliţiştii analizează probele video, pentru a obţine mai multe detalii despre hoţ.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/In_jaful_armat_de_la_Bancpost-casierele_sunt_suspectate_de_complicitate_0_192580926.html

Link to comment
Share on other sites

Autorul jafului de la Bancpost s-a lovit în fugă de o maşină

Autorul jafului armat comis, luni, la agenţia Bancpost din Galaţi s-a lovit de o maşină în timp ce se îndepărta, în fugă, de sediul băncii, iar Poliţia a prelevat probe ADN de pe autovehicul, au declarat, marţi, surse apropiate anchetei, transmite corespondentul NewsIn. Conform surselor citate, autorul jafului a ieşit din agenţia Bancpost cu banii şi a luat-o la dreapta, spre intersecţia dintre strada Siderurgiştilor (pe care se află şi banca) şi strada Brăilei. Intersecţia, care se află la circa 50 de metri de sediul băncii, este cunoscută sub denumirea "Ultimul leu" şi reprezintă un important nod de trafic din Galaţi. În intersecţie se afla atunci un echipaj al Poliţiei Rutiere, aşa că hoţul s-a întors. În timp ce încerca să se reorienteze rapid, el s-a lovit de o maşină, pe care este posibil să fi lăsat probe ADN: salivă, păr sau piele. După ce s-a ridicat, individul a traversat strada Siderurgiştilor şi s-a îndreptat către Şcoala Generală nr. 7 din zonă. În apropierea şcolii se afla, însă, un poliţist comunitar, aşa că hoţul a deviat din nou de la traseu şi s-a îndreptate către blocurile "D". În momentul în care s-a lovit de maşină, bărbatul a fost văzut de paznicul unei alte bănci, aflate în imediata apropiere a agenţiei Bancpost jefuite. Paznicul a alertat firma de pază a băncii. Un echipaj mobil al firmei de pază a încercat să îl urmărească pe hoţ, însă i-a pierdut urma printre blocurile "D". Între timp, maşina de care s-a lovit autorul jafului armat a devenit proba-cheie în această anchetă. Poliţiştii au prelevat probe ADN de pe autoturism. Probele vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală din Capitală, unde se va stabili structura ADN. Aceasta va fi confruntată apoi cu informaţiile din baza de date a Poliţiei sau cu materialul ADN al eventualilor suspecţi, pentru identificarea şi incriminarea autorului.

Link to comment
Share on other sites

Recompensă de la Bancpost pentru prinderea autorului jafului de la Agenţia Ţiglina

„Bancpost anunţă că oferă recompensă pentru orice informaţie referitoare la jaful de la Agenţia Ţiglina care, în urma verificărilor făcute de către Poliţie, va conduce la prinderea făptaşului. Dacă deţineţi asemenea informaţii vă rugăm să sunaţi la Poliţia Judeţului Galaţi la nr. de telefon 0764 / 44.02.36. Vă mulţumim pentru sprijin”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Recompensa_de_la_Bancpost_pentru_prinderea_autorului_jafului_de_la_Agentia_Tiglina_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.