AndreiM Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Primul SUV produs de Dacia poate fi admirat într-un videoclip de prezentare care durează aproape două minute.Dacia Duster, primul SUV din gama constructorului auto de la Piteşti, apare într-un clip de prezentare oficial.Automobilul, care va fi expus în cadrul celei de a 80-a ediţii a Salonul Auto de la Geneva (2-14 martie), este prezentat atât prin oraş, cât şi în off-road, o trimitere evidentă la ceea ce Dacia doreşte să promoveze – caracterul polivalent al noului său model.http://www.youtube.com/watch?v=qQz0U552YvI&feature=player_embedded
toto Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 http://www.romanialibera.ro/bani-si-afaceri/a175021-cum-arata-dacia-duster-video.htmlnu zice nimic de pret... inca...
katman Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 http://www.romanialibera.ro/bani-si-afaceri/a175021-cum-arata-dacia-duster-video.htmlnu zice nimic de pret... inca...Citisem pe undeva, ieri, ca neoficial ar fi intre 16.000 si 19.500 EUR.Daca e asa, cred ca ramin numai cu exemplarul care va fi expus la Salonul Auto, in conditiile in care Hyundai Tucson si Kia Sportage sint la acelasi pret si stau mult mai bine la partea de securitate pasageri.Poate pretul oficial va fi o surpriza totusi...
toto Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Poate pretul oficial va fi o surpriza totusi...Eu auzisem ca ar fi pe undeva la 14.000 Euro...
AndreiM Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Lansarea noului model SUV Dacia cu denumirea tehnică H79 la începutul lui 2010 nu mai este deja un secret pentru nimeni. Lansarea va avea loc în luna mai. Testele tehnice au început deja în România, încă de la jumătatea anului trecut, la poligonul "secret" de la Merişani. Cu toate că oficial SUV-ul Dacia, derivat din conceptul Steppe, n-a fost prezentat, pe net circulă deja un clip publicitar pentru Duster.Într-o primă etapă nou model al Dacia, SUV-ul Duster, va fi disponibil doar pentru clienţii români. "Românii vor fi primii care vor beneficia de acest model", a declarat pentru „Adevărul" Jacques Chauvet, directorul regiunii Euromed la Renault, din care face parte şi România.Specialiştii auto au plasat SUV-ul Duster în categoria de preţ 13-18.000 de euro, fiind astfel unul dintre cele mai ieftine modele de pe piaţă.România ar putea ocupa prima poziţie în Europa cu vânzările Dacia, după ce ţări ca Germania vor renunţa, în 2010, la programele de stimulare a parcului auto, precum "Rabla", a declarat, într-o conferinţă de presă, Fabrice Cambolive, director comercial al Grupului Dacia-Renault.http://adevarul.ro/financiar/auto/Noul_model_SUV_Dacia_trece_cu_brio_testul_internetului_0_192580921.html
AndreiM Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Motorizari Dacia Duster va fi disponibil, în versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP precum si cu doua motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault. Cu aceste motoare producatorul sustine ca Duster va afisa un consum redus si un bilant ecologic performant având în vedere ca versiunile diesel dCi emit sub 140 g CO2/km în versiunea 4X2 – beneficiind astfel de semnatura Dacia eco² - si mai putin de 150 g CO2/km în versiunea 4X4. Siguranta In planul sigurantei pasive, Dacia Duster beneficiaza, în versiunea de serie, de doua airbag-uri frontale (în functie de piata) si de centuri de siguranta în 3 puncte cu limitator de efort pentru locurile din fata. In functie de versiune sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata. Acestea asigura o protectie suplimentara pentru ocupanti în cazul unui soc lateral. Sistemele de pretensionare pirotehnica pentru locurile din fata (în functie de versiune) îmbogatesc dispozitivul de retinere al Dacia Duster, asigurând o mentinere optima a toracelui si, în caz de soc frontal, limitând deplasarea corpului catre înainte. Interior Daca modelul de top se apropie de 18000 de euro, nu vreau sa ma gandesc ca nici macar clima nu are. Nu mai vorbesc de bi-zone. Interiorul este din acelasi plastic ordinar ca la Loganul de pana acum. Dupa cateva mii de kilometri o sa scartaie si o sa troncane ca un tractor. Cu motorizarile.. deja ne-am invatat. Sa te rogi de masina sa mearga... are 1300 de kg. Cutia de viteze e cu 6 trepte dar nu spune daca pe toate motorizarile; inclin sa cred ca NU! Consumul cred ca e undeva la 8-9.. pai consumul asta il scot cu Citroen C5 2.0hdi 140 Cp. Ma rog. Asta e romanul. Americanii incep incet incet sa le scoata din productie si romanul abia a dat de gust.
katman Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Airbagul cortina, in stilpii din fata, ESP-ul nu sint nici macar ca optiuni.Oare vor doar sa satisfaca dorinta de a avea jeep a unora? In afara de faptul ca va avea optional 4x4, cu ce e mai bun decit batrinul Logan?
AndreiM Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Răspunsul probabil este: „ Domle dar de banii ăștia ce vrei? ” . Mă rog.. să fie mai multe informații și discutăm apoi.
AndreiM Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=FoXH8qztZ9Q
dcp100168 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 SUV-ul Dacia Duster costa in Romania de la 10.500 euro pina la 15.600 euroDacia a anuntat preturile lui Duster, primul sau SUV, care costa de la 10.500 euro (TVA inclusa) in versiunea 4x2, si de la 12.300 euro (TVA inclusa) in versiunea 4x4. Preturile ajung la 15.600 euro pentru versiunea cu dotari maxime, motor diesel de 1,5 l si 110 CP. Comenzile se fac incepind de astazi, iar livrarile vor incepe din luna aprilie.Masina e disponibila in 3 versiuni de echipare: Duster, Ambiance si Laureate. La versiunea de echipare Duster, pretul pentru varianta 4x4 pleaca de la 12.300 euro.In versiunea cu maxime dotari - Laureate - preturile pleaca de la 11.900 euro la motorul de 1,6 litri si 105 CP - 4x2, si 15.600 euro la varianta diesel 110 CP. La aceasta versiune, adaugind toate optionalele disponibile, pretul final maxim este de 17.600 euro.La dieselul de 85 CP, preturile versiunii Laureate pleaca de la 13.050 euro.Masina are 4,31 metri lungime, 1,82 metri latime si cantareste 1.180 kg in versiunea 4X2 si cu 100 kg mai mult in versiunea 4X4. In versiunea 4X2 cu motor diesel de 85 CP consumul mediu mixt anuntat de constructor este de 5,1 litri/100 km. In varianta 4X4 cu motor pe benzina, 105 CP cosnumul mediu mixt anuntat e de 7,5 litri/100 km.In primavara, masina se va lansa in Romania, restul Europei, Turcia, Algeria si Maroc. In iunie masina va ajunge in Ucraina, Israel, Iordania, Siria si Egipt, iar in 2011 SUV-ul va ajunge, sub sigla Renault, in Brazilia, Rusia si tarile Golfului Persic.http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-6979424-video-suv-dacia-duster-costa-romania-10-500-euro-pina-15-600-euro.htm
AndreiM Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Dotări:Prima versiune a SUV-ului Dacia vine, în echipare de serie, cu:Airbag şofer şi pasagerABS şi AFU (asistare la frânarea de urgenţă)Direcţie asistatăOglinzi cu reglaj manualProiectoare dubleGeamuri cu acţionare manuală faţă/spatePre-echipare radioBanchetă spate rabatabilă 1/1Trei tetiere spate reglabile în înalţimeTrei centuri de siguranţă, în trei puncte, pe bancheta din spateLunetă spate cu degivrareInstalaţie de recirculare a aeruluiJante oţel de 16’Decor interior carbonApărători vopsiteAmbianceGeamuri electrice faţăÎnchidere centralizată cu telecomandăBare de culoare neagră pe plafonAirbag-uri laterale cap şi toraceDecor interior gri etoileLaureateCalculator de bordOglinzi electrice şi încălziteAer condiţionat manualProiectoare de ceaţăApărători vopsite în două tonuri negru/culoarea caroserieiMânere în culoarea caroserieiJante oţel de 16’ stilizateDecor interior Brun shinyPrestigeUltima versiune, Prestige, are, în plus faţă de LaureatePack look exterior (bare cromate, jante de aluminiu, geamuri cu tentă, etc)Pachet piele (tapiţerie de piele, volan şi schimbător îmbrăcate în pieleRadio CD cu mp3 Lista completă de preţuri şi versiuni pentru Dacia Duster Duster 1.6 16V 105 CP 4x2 10500 EUR 43321.95 RONDuster 1.6 16V 105 CP 4x4 12300 EUR 50748.57 RONAmbiance 1.6 16V 105 CP 4x2 11000 EUR 45384.90 RONAmbiance 1.5 dCi 85 CP 4x2 12150 EUR 50129.69 RONAmbiance 1.6 16V 105 CP 4x4 12800 EUR 52811.52 RONAmbiance 1.5 dCi 110 CP 4x2 12900 EUR 53224.11 RONAmbiance 1.5 dCi 110 CP 4x4 14700 EUR 60650.73 RONLaureate 1.6 16V 105 CP 4x2 11900 EUR 49098.21 RONLaureate 1.5 dCi 85 CP 4x2 13050 EUR 53843.00 RONLaureate 1.6 16V 105 CP 4x4 13700 EUR 56524.83 RONLaureate 1.5 dCi 110 CP 4x2 13800 EUR 56937.42 RONLaureate 1.5 dCi 110 CP 4x4 15600 EUR 64364.04 RONLista opţionalelor disponibile pentru Dacia Duster Bare de pavilion longitudinale negre 75 EUR 309.44 RONJante de aluminiu 16" 300 EUR 1237.77 RONVopsea metalizata 255 EUR 1052.10 RONASR/ESP (disponibil cu motorul 1.5 dCi 110 CP) 250 EUR 1031.48 RONProiectoare ceata 100 EUR 412.59 RONGeamuri electrice spate 100 EUR 412.59 RONAer conditionat manual 750 EUR 3094.43 RONRadio CD MP3 4x15 W cu satelit de comanda pe volan 50 EUR 206.30 RONPack Modularitate: bancheta spate rabatabila 1/3-2/3, scaun sofer reglabil pe inaltime, centuri de siguranta fata reglabile pe inaltime, volan reglabil pe inaltime. 150 EUR 618.89 RONPack Look: oglinzi retrovizoare exterioare cu aspect crom satinat, bare de pavilion longitudinale cu aspect crom satinat, scut de protectie fata/spate cu aspect crom satinat, protectie praguri cu aspect crom satinat, jante de aluminiu 16", geamuri usi spa 600 EUR 2475.54 RONPack Piele: tapiterie Piele/Tep, volan si ornament schimbator de viteze imbracate in piele. 400 EUR 1650.36 RONVolan imbracat in piele 100 EUR 412.59 RONGaranţie extinsă 12 luni, dar nu mai mult de 100.000 km 140 EUR 577.63 RONGaranţie extinsă 24 luni, dar nu mai mult de 100.000 km 210 EUR 866.44 RON
toto Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Sa ne facem o mica idee: http://www.automarket.ro/stiri/video-off-road-cu-dacia-duster-pe-intelesul-tuturor-28753.html
AndreiM Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Laser Frate. Virtual pare super masina. Ramane sa o vad si pe viu, dar sigur nu ma va dezamagi.
toto Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Si altele... prin noroaie.http://www.automarket.ro/stiri/video-vezi-cum-se-descurca-dacia-duster-in-noroaie-28980.html
AndreiM Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Cineva nu e mulţumit de Dacia DusterDacia Duster nu este prietenoasă cu mediul. Cel puţin aşa crede o organizaţie franceză care a făcut un pic de "show" la standul Dacia de la Salonul Auto de la Geneva, unde mai mulţi reprezentanţi ai Greenwashers au venit să "înverzească" SUV-ul "poluant".Activiştii au adus la standul Dacia afişe cu imaginea lui Claude Allègre, mentorul lor, dar şi cu mesaje luate din discursurile lui Sarkozy, cum ar fi ""Da, creşterii (economice n.r.) verzi". Militanţii pentru mediu au fost îndepărtaţi de lângă maşina expusă, de către cei care păzeau standul. Aceştia au creat un site numit duster.fr unde au postat tot felul de mesaje ironice şi acuzatoare la adresa noului model Dacia.Aceştia acuză producătorul auto Renault că a finanţat proiectul Dacia Duster cu bani de la stat, pe care guvernul francez i-a pompat pentru salvarea industriei auto şi care s-au dus în proiecte contra-climatice.Conform unei statistici a organizaţiei, Dacia vrea să vândă în Franţa 20.000 de unităţi Duster, ceea ce este echivalentul a 50.000 de tone de CO2 anual.Conform site-ului oficial al Dacia, cantitatea de emisii degajate de Duster este, în funcţie de capacitatea motorului, de carburant şi de tracţiune, de la 135 g/km pentru 1.5 dCi 85 4X2 Diesel la 185 g/km pentru 1.6 16V 105 4X4 pe benzină.http://www.capital.ro/articol/cineva-nu-e-multumit-de-dacia-duster-133816.html
toto Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Am fost in dimineata asta la Nalba. Tocmai ce descarcasera niste masini printre care si cateva Dacia Duster. Fata de poze arata mult mai bine, si portbagajul chiar e incapator. Nu au adus 4x4 caci toate merg la export. Am vazut ca fac si un poligon offroad in spate.
Gabbiano Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 si eu am fost din intamplare astazi la nalba.am vazut (cred ca prima testare pentru ca erau si muncitorii lor afara) o duster culoare maro in poligon.inscriptionarea off road de pe dacia aia era de toata jena.)pot sa inteleg ca este primul suv...pot sa inteleg ca nu are cum sa fie la nivelul marcilor cu traditii si ca este nevoie de timp...pot sa inteleg ca pana la urma este vorba si de pret...dar sa incerci sa pari altceva decat esti...in timp ce incercau poligonul au montat si balansoarul din barne.pacat ca nu am avut inspiratia sa filmez coborarea pe balansoar...era de pus pe youtube ))sa fiu sincer nu m-a impresionat cu nimic.habar nu am ce varianta era aia pe care incercau sa o prafuiasca in poligon dar...parca era condusa de o scolarita care invata sa conduca prin curte cu grija sa nu o prinda parintii:))).am vrut sa incerc si eu poligonul lor dar eram cu cineva care se grabea super tare si oricum nu stiu daca mi-ar fi permis.da' ma mancau talpile un pic...)
AndreiM Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Pare destul de „ fâșneț ” pe teren accidentat. Vezi video de mai sus
Gabbiano Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 (edited) andrei,intotdeauna cand vezi un film publicitar tine seama ca sunt masini special preparate si ceea ce este mai important incearca sa observi pozitia copacilor fata de teren.un alt truc este filmarea din pozitie joasa astfel incat terenul pare foarte accidentat dar de fapt masina merge pe drum relatin fara denivelari dar in filmare apar si bolovanii sau pietrele din camp.despre trucuri putem sa vorbim mult si bine.eu am vazut cum tragea sa urce o panta care nu ar fi pus probleme deosebite nici macar unei dacii din anii 80.adica mie mi-a facut impresia ca urca la fel hai sa facem o comparatie asa de la publicitate la publicitate si de la SUV la SUV http://www.youtube.com/watch?v=4U-yFmnu0sY&feature=player_embedded si nici macar astea nu au pretentii de off road.sunt doar SUV-uri.de asta am zis ca inscriptionarea unei dacii cu off road este cel putin ridicola. Edited April 12, 2010 by Gabbiano
toto Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Gabbiano, ai dreptate, sunt doar SUV-uri. Oricum astea aduse nu-s 4x4. Cat priveste succesul de piata al unei masini - timpul va decide.As vrea totusi sa conduc una zilele astea. In weekend cred ca va fi foarte aglomerat.http://www.automarket.ro/stiri/de-maine-dacia-pune-cinci-duster-in-joc-la-operatiunea-porti-deschise-29728.html
AndreiM Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Astăzi la ora 17:00 am programare la APAN. Mi-au spus să mă îmbrac în trainig... Cred că fac ceva off-road
Gabbiano Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 toto, din punctul meu de vedere succesul de piata nu are nicio legatura cu calitatea.pana la urma cea mai buna masina este cea care-ti satisface nevoile personale si pe care ti-o permiti.de regula un 4x4 se adreseaza unui segment de piata format din aceea categorie de clienti care are nevoie de masina in zone unde asfaltul lipseste.dar sa platesc o multime de bani (pentru ca un 4x4 chiar nu este ieftin in exploatare) doar sa ma plimb cu "autobuzul" prin oras....sau sa-mi achizitionez un suv care are dezavantajele unui 4x4 dar niciunul din avantajele autoturismului(sa faci off road cu un suv este o gluma proasta)....ma rog...exista aceea categorie de clienti care locuiesc intr-un apartament de 30000 euro dar au masina in fata blocului de 70000...si pun carburant la pompa de 30 ron...achizitionarea unui 4x4 necesita ,poate,ceva mai multe cunostinte si va spun din experienta pentru ca pana acum am avut 4 off-road-uri pur sange si 2 suv-uri.habar nu am daca dacia duster este ok sau nu.nu am facut nicio analiza.dar nu pretul de achizitie este cel mai important.am vazut un duster o singura data incercand sa urce o panta si nu m-a impresionat cu nimic.ba chiar....din ceea ce stiu eu renault este destul de scump la piese de schimb si piesele de suv sunt mult mai scumpe decat cele de autoturisme in cadrul aceleiasi marci.daca mai tii seama de faptul ca renault nu are niciun fel de traditie sau experienta in materie de 4x4...iar colaborarea dintre nissan si renault a coborat mult calitatea masinilor nissan(la segmentul 4x4)....ma rog....nu vreau sa fiu carcotas si pana la urma fiecare face ce doreste cu banii lui
AndreiM Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Partea cu off-road și SUV mi se pare și mie o tampenie întradevăr. Majoritatea românilor nu știu să facă diferența între Jeep ( GIP ), SUV și Mașină de teren ( off-road ). Păi când spui uite ce „ GIP ” mișto și te referi la un Santa Fe deja nu ai habar ce vorbești și la fel când spui SUV la un Discovery 3 nu știi ce vorbești. Gip vine de la Jeep adică de la mama lui, Firma JEEP care nu are absolut nicio treabă cu Hyundai, Land Rover, Nissan etc. SUV vine de la Sport Utility Vehicle și aici intră un X5, un Touareg, un Santa Fe, un Sportage, Duster și așa mai departe. Cei care încearcă să facă „ OFF-ROAD ” cu un x5 care are garda foarte jos de exemplu, fac același lucru cu un Logan Van de exemplu, doar că nu are 4 x 4 Așa și la români, încearcă să facă cu un SUV ceea ce s-ar putea face cu un discovery 3. Ce m-a uimit pe mine este că Duster-ul ăsta în filmulețe s-a comportat chiar foarte bine. Rămâne după 5 să văd ce știe dacă nu plouă. Cu siguranță voi face poze și voi filma. Astea sunt de ieri, din trafic.
AndreiM Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Din păcate nu mă mai duc la Test driver... trebuie să-mi pun scuterul la punct că vine vara
toto Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 (edited) Gabbiano, dar iti dau dreptate 100%. - Asa este, o masina de teren este pentru teren accidentat. - Exista si multi snobi care chiar daca nu-si permit isi cumpara masini scumpe dar stau in garsoniere confort 3 si fac foamea! Iar explicatia consta tot in saracie si educatie (lipsa acesteia). Sunt oameni pentru care imaginea reprezinta totul chiar daca e o simpla spoiala. Asta-i societatea.Revenind la SUV ... Acesta n-a aparut pe piata ca o cerinta de ordin practic. Cu ceva timp in urma am vazut un documentar pe "Discovery Science" despre istoria SUV, cum a aparut... etc. Dar banuiesc ca multa lume a vazut documentarul caci l-a reluat de mai multe ori. In fine... pe scurt, ideea este ca SUV-urile nu-s nici macar masini sport, se rastoarna repede insa ele sunt preferate de multi deoarece le ofera un "statut". In plus da "impresia" de siguranta, de "stapani ai soselelor".Am gasit un articol care face referire exact la acel documentar, vis-a-vis de cererea mare de SUV-uri, portretul social al posesorilor de SUV.Daca aveti timp - merita citit.http://traficulmasii...si-soferii-lor/ Edited April 14, 2010 by toto
Recommended Posts