Gabbiano Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 (edited) multumesc mult pentru articol.cat despre reportajul de pe discovery...l-am ratat...curios pentru ca stau aproape numai pe posturile discovery.super articolul.eu fac o distinctie clara intre off road si SUV.impresionant crash testul din clipul din articol...oricum la cum se circula pe drumurile patriei...si la calitatea asfaltului...un 4x4 nu pare o alegere chiar atat de proasta:)))))ai o responsabilitate foarte mare cand conduci un animal din asta.cu asta chiar faci victime... Edited April 14, 2010 by Gabbiano
AndreiM Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 O reclamă la Dacia Duster, interzisă în Franţa pentru că este mincinoasăJuriul pentru deontologie în publicitate din Franţa a cerut companiei Renault să pună capăt unei campanii în care prezintă autovehiculul SUV Dacia Duster drept un model "care respectă mediul", informează site-ul cartech.fr.Modelul Dacia Duster a fost vizat de o plângere din partea asociaţiei Agir pentru mediu, care a fost acceptată de Juriul pentru deontologie în publicitate.Acest juriu a publicat un comunicat în care afirmă că sloganul folosit în reclama la Dacia Duster - "Noul Dacia 4x4: respectuos cu mediul la un preţ nemaivăzut" - este de natură să inducă în eroare utilizatorii de Internet şi încalcă prevederile Recomandării Dezvoltare durabilă a ARPP (Autoritatea de reglementare profesională în publicitate).Juriul argumentează prin emisiile medii de dioxid de carbon ale modelului Duster (159 de grame/km în versiune 4x2 şi 172 grame/km în versiune 4x4), superioare mediei franceze actuale (133 grame/km).Chiar şi noul slogan - "Mai respectuos cu mediul" - este considerat mincinos, iar campania actuală pentru Duster va trebui astfel suprimată.Juriul notează însă că Duster rămâne "un Diesel 4x4 de familie bine poziţionat în termeni de emisii de CO2", care sunt mai puţin importante decât cele ale unui Volkswagen Tiguan, unui Ford Kuga sau chiar ale unui Lada Niva GPL.http://www.capital.ro/articol/o-reclama-la-dacia-duster-interzisa-in-franta-pentru-ca-este-mincinoasa-136189.html
Legumix Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Partea cu off-road și SUV mi se pare și mie o tampenie întradevăr. Gip vine de la Jeep adică de la mama lui, Firma JEEP care nu are absolut nicio treabă cu Hyundai, Land Rover, Nissan etc. a doua afirmatie este corecta. prima este eronata, prin falsitatea ei. Mai intai americanul de la firma Willys a creat un autovehicul pentru armata lor, care sa fie "bun la toate" - General Purpose, prescurtat GP. apoi, alt american, datorita succesului de pe piata (din timpul razboiului) a schimbat porecla in renume, devenind Jeep (cu aceeasi pronuntare in limba lui obama) pis
AndreiM Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 pai e vorba de a face off-road cu un SUV si am explicat ca SUV-ul nu are nicio legatura cu o masina de off-road.SUV prin traducere inseamna sport utility vehicle. Un citat din wikipedia zice asa:De obicei SUV-urile au tracţiune 4x4, şi deşi unele dintre ele au şi capacităţi pentru terenuri grele, SUV-urile nu sunt vehicule off-road.http://ro.wikipedia.org/wiki/SUVCu alte cuvinte, cand vedem toti cocalarii cu x5-uri, infiniti si mai stiu eu alte modele facand ` off-road ` e clar ca aia fac figuri si isi arata muschii de furnica.
meseriashu Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Am facut un drive test cu Duster din curiozitate. Mi-a placut cum se descurca pe off-road, dar are motoare cam mici pentru autostrada
mambo Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 ieri am fost la o reprezentanta dacia si vad in showroom un suv . DUSTER scria pe el. ok, ii dau tarcoale vreo 5 min apoi intru si inauntru. frumusel, cam primitiv, cu secvente copiate din logan si solenza. ma uit la pret si imi zic: "raport calitate-pret nemaintalnit". am ramas incantat. dau sa plec dar imi arunc ochii pe haion si vad scris DACIA. si astfel raportul calitate-pret s-a dus naibii si plec de acolo dezamagit.
Recommended Posts