Jump to content

Intrebare privind Facultatea de Stiinta Calculatoarelor

alexix

Recommended Posts

Salut, sunt elev in clasa a 12a profil real mate-info si m-ar interesa sa urmez facultatea de stiinta calculatoarelor de la universitatea Dunarea de jos. As vrea sa stiu daca este pe undeva pe vrun site o lista cu mediile generale+bacalaureat a inscrisilor din anii precendenti deoarece am cautat atat pe site-ul facultatii cat si pe altele degeaba.

Daca nu este nici o lista, este cineva in cunostinta de cauza care mi-ar putea spune o medie aproximativa care mi-ar trebui pentru a avea o sansa sa ma inscriu?

@imi cer scuze daca nu am postat la o sectiune buna, asta mi s-a parut cea mai potrivita

Edited by alexix

Salut, sunt elev in clasa a 12a profil real mate-info si m-ar interesa sa urmez facultatea de stiinta calculatoarelor de la universitatea Dunarea de jos. As vrea sa stiu daca este pe undeva pe vrun site o lista cu mediile generale+bacalaureat a inscrisilor din anii precendenti deoarece am cautat atat pe site-ul facultatii cat si pe altele degeaba.

Daca nu este nici o lista, este cineva in cunostinta de cauza care mi-ar putea spune o medie aproximativa care mi-ar trebui pentru a avea o sansa sa ma inscriu?

@imi cer scuze daca nu am postat la o sectiune buna, asta mi s-a parut cea mai potrivita

Buna, eu sunt studenta la Facultatea de Stiinta Calculatoarelor, pot sa-ti raspund la intrebare. In primul rand media de intrare la facultate este media dintre media de la bacalaureat si media (din toti anii de liceu,la alegere) la una dintre disciplinele urmatoare: matematica, fizica, informatica sau TIC(tehnologia informatiei),cum e firesc, vei alege discipina la care ai media cea mai mare. In al doilea rand, cu o medie peste 7.20 .. ai sansa sa intrii la aceasta facultate..dar la taxa. Pentru buget...peste 8.30. Acuma depinde de la an la an...si de specializarea pe care ti-o alegi (sunt 2 specializari: CTI -Calculatoare si Tehnologia Informatiei si IS - Ingineria Sistemelor).

Inca ceva.. site-ul Facultatii de Stiinta Calculatoarelor este: www.fsc.ugal.ro

Sper ca ti-am fost de ajutor. Daca mai ai intrabari, iti voi raspunde cu placere. Pa pa

0

în Iași la „ George Matei Cantacuzino ” nu este așa 3.gif că ai bani sau nu stai la coadă ca oricare. Ești bun intri, nu ești bun la revedere. Asta ca o mică paranteză.

Andrei... a fost o gluma!!! Cu o anumita conotatie... 21.gif stii tu... Adaptata zilelor noastre!

Pe vremea mea (Doamne... ce fel suna!!!) se dadea examen - pe bune! Intelegi?... nu conta notele de peste ani, din liceu! Eu, intamplator, am facut aceeasi facultate (la vremea aceea se numea "Facultatea de Nave si Inginerie Electrica, Sectia Automatica si Informatica Industriala". Era prin 1992 si nu exista Windows pe vremea aceea. Laboratorele de informatica se faceau in salile LP-ur (1, 2, 3, 4) de la Universitate.

Existau calculatoare 2x86. Ca sa compilezi un program, simplut, C sau Pascal iti lua 5 minute!

Calculatorele erau primite, dupa revolutie, ca ajutoare din Turcia. Monitoare mici, mici, alb-negru!

Grupa mea (de Automatica) a fost al 2-lea an de la infiintare. Mancam matematica si fizica "pe paine".

Examenul a constat din toata matematica din liceu (2 parti: 1 Algebra si Analiza ; 2 Geometrie si Trigonoetrie) si fizica claselor 9, 10, 11, si primele 2 capitole de-a 12-a !

Mate si fizica "PE PAINE!". Nu uita ca am prins si Treapta II.

Media ce nai mica, de intrare, a fost in jurul notei 8. De la 8 la 10. Eram "elita" de la Galati.

Pe vremea aceea nu exista sa nu stii ce e aceea un element integrator, derivator, etc... Dinainte de facultate toti stiam ca "derivata spatiului e vitezai" sau ca "derivata vitezei e acceleratia"... pe demonstrate.

Intamplator am intalnit absolventi recenti de la aceasta facultate ... si n-ai vrea sa afli gradul de superficialitate!!!! E o chestie generalizata!

Dar nu eram stresati sa "obtinem" note mari la toate obiectele, nu conta media multianuala si nici media de la BAC. Fiecare isi alegea calea de urmat.

Examenul era : examen!

A... si nu se intra cu bani.

S-au schimbat vremurile, asta am vrut sa spun... cel putin la Galati. E un model "hibrid".

Pentru ca am avut si am rude directe in invatamant stiu precis cum functioneaza sistemul in acest moment. E varza, din an in an se degradeaza mai tare.

106.gif

Edited by toto

• 4 months later...

Salut, spuneti-mi va rog care mai exact e diferenta dintre cele 2 specialitati: CTI -Calculatoare si Tehnologia Informatiei si IS - Ingineria Sistemelor ?

adica ce se studiaza la una si ce la cealalta?

Multumesc!