Jump to content

Marea Debarasare 2010


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţenii au renunţat la 25 de tone de deşeuri la Marea Debarasare din ianuarie

Românii au renunţat în ianuarie la 77,66 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în cadrul primei campanii Marea Debarasare din acest an, potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Cele mai multe deşeuri de acest fel au fost colectate din regiunea 2 Galaţi (25,2 tone), regiunea 6 Cluj-Napoca (17 tone) şi regiunea 3 Piteşti (9,6 tone). Cele mai mari cantităţi de DEEE au fost colectate în judeţele Constanţa (24,1 tone), Bihor (8,7 tone), Argeş (7,7 tone), iar cele mai mari cantităţi au fost colectate în oraşele Constanţa (12,36 tone), Oradea (8,7 tone) şi Baia Mare (4,5 tone).

Anul trecut, prin campania Marea Debarasare, românii au renunţat la 1.440 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în cadrul a zece etape. România trebuie să colecteze anual 4 kg de DEEE pe locuitor, obligaţie pe care o au şi celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

"Marea debarasare" revine pe 26 şi 27 martie

Ministerul Mediului si Padurilor continua seria campaniilor nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de la populatie, cunoscuta sub numele de „Marea debarasare”. Pentru o mai buna eficienta, in acest an campania se va desfasura semestrial, pe parcursul a doua zile pentru fiecare editie, in zilele de vineri si sambata. Actiunea ofera ocazia fiecarui cetatean din localitatile implicate sa evacueze mai usor din locuinta deseurile de electrice si electronice care nu le mai sunt necesare.

In acest sens, vineri 26 martie si sambata 27 martie se va derula o noua editie a campaniei.

Pentru municipiul Galati, Primaria a pus la dispozitie un numar de telefon, 0336/102112, la care cetatenii pot suna pana in data de 26.03, ora 12, pentru efectuarea unei colectari de la domiciliu.

Link to comment
Share on other sites

Vechiturile gălăţenilor nu se mai termină

* Alte 1,4 tone de deşeuri electrice şi electrocasnice strânse de la locuitorii Galaţiului *

Mulţi dintre noi au renunţat la televizorul de acum de 30 de ani, la radioul cu pick-up pe care îl ştergeam de praf o dată pe săptămână şi care nu mergea nici dacă era împins pe scări. Alţii, mai sentimentali, au rămas din inerţie cu aparatele în casă. Pentru aceştia din urmă, Primăria Galaţi organizează, din timp în timp, colecte de deşeuri electrice şi electrocasnice. Pe care – dacă veni vorba - nu este legal să le aruncăm la ghenă, odată cu foile de ceapă şi cojile de ouă. „La sfârşitul săptămânii trecute, în două zile, am strâns din Galaţi 1,4 tone de deşeuri electrice”, declară Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei gălăţene. S-a acţionat cu o singură maşină, care a reuşit să adune toate obiectele vechi şi nefolosite care ne rămăseseră în case.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vechiturile_galatenilor_nu_se_mai_termina_2.html

Link to comment
Share on other sites

Marea Debarasare a adunat 437 de tone

437 de tone de deseuri de echipamente electrice si electrocasnice (DEEE) au fost colectate in intreaga tara in timpul primei editii a Campaniei "Marea Debarasare" desfasurate sambata si duminica, a anuntat, miercuri, Ministerul Mediului, citat de Mediafax.Conform datelor centralizate de minister, cele mai multe echipamente electrice si electrocasnice vechi au fost colectate din Regiunea Sibiu - 123 de tone. Zona Galati si zona Cluj s-au situat pe locurile doi si, respectiv, trei, cu 73,6 tone si, respectiv, 68,8 tone.

In clasamentul pe judete, primul loc este ocupat de Harghita, de la locuitorii de aici fiind colectate 68,8 tone. Pe locul doi se situeaza judetul Constanta, cu 60,3 tone colectate, iar pe trei Arges, cu 45,3 tone.

Orasul in care s-a colectat cel mai mult a fost Constanta, locuitorii scapand in cele doua zile de aparate vechi in greutate de 15,2 tone.

Urmatoarea editie din acest an a campaniei "Marea Debarasare" se va desfasura, conform calendarului stabilit de Ministerul Mediului, la sfarsitul lunii iunie. Formatul campaniei "Marea Debarasare" a fost schimbat, in anul 2010 urmand sa se desfasoare patru editii, in ultimul weekend al fiecarui trimestru.

http://www.green-report.ro/stiri/pprima-editie-marea-debarasare-din-2010-adunat-437-tone-de-deee-uri-din-toata-tarap

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Zona Galaţi, „campioană" la colectarea de deşeuri

Ultima acţiune de acest gen a fost organizată la sfârşitul lunii iunie şi s-a derulat în 25 de judeţe, pe 74 de trasee din mediul urban şi rural. A rezultat o cantitate de 256 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Din Regiunea 2 Galaţi ­s-au colectat cele mai mari cantităţi de aparatură ieşită din uz - peste 90 de tone, din Regiunea 3 Piteşti, aproximativ 50 de tone, din Regiunea 6 Cluj-Napoca, 27 de tone, iar din Regiunea 4 ­Ilfov, care include şi Capitala, doar 25 de tone.

http://www.adevarul.ro/societate/viata/Tone_de_deseuri_-transformate_0_301770296.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Regiunea Galaţi - lider la a treia ediţie a Marii Debarasări

Bucureştenii din Sectorul 5 al Capitalei nu au renunţat la niciun fel de echipament electric şi electronic vechi sau stricat cu ocazia celei mai recente ediţii a Marii Debarasări, statistica Ministerului Mediului arătând că din această zona nu s-a colectat niciun kilogram de deşeuri. Conform datelor publicate, miercuri, de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP), cu ocazia celei de-a treia ediţii a Marii Debarasări, desfăşurate în întreaga ţară în 1 şi 2 octombrie, a fost colectată o cantitate totală de aproape 358 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEE).

Cele mai multe deşeuri, 129 de tone, mai mult de o treime din întreaga cantitate, au fost colectate de la cei din regiunea Galaţi. Pe locul doi, cu aproape 81 de tone, s-a situat zona Piteşti, iar pe locul trei regiunea Cluj Napoca, unde s-au adunat aproape 74 de tone.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

“Marea Debarasare”, la ultima ediţie din 2010

Vineri, 3 decembrie, si sambata, 4 decembrie, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), impreuna cu asociatiile colective si reciclatorii, va derula ultima editie din acest an a Campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, denumita „Marea Debarasare”. In acest demers vor fi implicate alaturi de producatori, operatorii de salubritate, institutiile de mediu dar si primariile si consiliile locale din mediul rural. Pentru aceasta editie se va organiza colectarea din mai multe localitati rurale, din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati şi Vrancea, pe trasee prestabilite. În judetul Galaţi, colectarea în mediul rural va fi asigurata de catre firma SC Gremlin Computer SRL pe traseul Tecuci - Draganesti - Barcea - Umbraresti - Ivesti - Liesti - Piscu - Slobozia - Schela - Galati. Pentru municipiul Galati, Primaria a pus la dispozitie un numar de telefon, 0336/102115, la care cetatenii pot suna in vederea stabilirii unei colectari de la domiciliu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Va rg frumos pentru debarasarea din ianuarie 2010 anuntai si ora s artieru unde pot gasi masina de reciclare. Am si eu o punga de baterii. Am vazut si eu o data un doumentar cum ca bateriile nu trebuie sa ajunga la groapa de gunoi asa ca imi e mila de mediu . Vreau sa le dau spre reciclare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.