Jump to content

Se caută muncitori pentru agricultura daneză


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Se caută muncitori pentru agricultura daneză

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în data de 10 martie 2010, la Ploieşti, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Sunt oferite circa 200 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, cepei şi dovlecilor. Vor exista şi câteva posturi pentru şoferi de tractor/camion/autobuz şi de motostivuitori care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară 2010. Un grup de angajatori şi consilieri EURES vor veni în Ploieşti pentru a intervieva candidaţii care au aplicat online, în limba engleză, pe website-ul www.seasonalwork.dk.

Perioadele de lucru

* Recoltarea căpşunilor: de la sfârşitul lunii mai/mijlocul lunii iunie până la sfârşitul lunii iulie (5-10 săptămâni)

* Recoltarea mazării: de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii august (8-10 săptămâni)

* Recoltarea dovlecilor/cepei: de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii octombrie (2 săptămâni de pauză în august)

* Recoltare zmeură/căpşuni în sere: din aprilie până în noiembrie, perioade de timp diferite.

Cazare: În cazul recoltării căpşunilor şi mazării, din luna mai până în luna august, în cele mai multe dintre ferme, aplicanţii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete şi baie. Taxa pentru cazare (corturi în aer liber) este între 2 şi 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apă etc. Uneori angajatorul poate oferi cazare în spaţii acoperite (contra-cost). În cazul în care contractul începe înainte de luna mai şi se termină după luna august angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit. Această cazare se poate face fie în alte spaţii puse la dispoziţie de angajator, fie în rulote cu facilităţi (2 camere, toalete şi duş). De asemenea, la unele ferme şi corturile pot fi plasate în spaţiu acoperit (hale).

Transport: Aplicanţii trebuie să îşi planifice şi plătească ei înşişi transportul către Danemarca şi înapoi, în România.

Salarizare: Plata muncii la recoltatul căpşunilor şi mazării se efectuează întotdeauna în funcţie de cantitate - 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro pe oră). Aplicanţii trebuie să culeagă 17 kg/oră, astfel încât să câştige 14 euro/oră. Dacă nu îndeplinesc acest nivel, aplicanţii pot să-şi piardă locul de muncă după 2 săptămâni! Pentru alte tipuri de locuri de muncă se plăteşte conform contractelor de muncă, în jur de 14 euro/oră (plus bani de concediu) sau conform cantităţii recoltate (lucrătorii trebuie să fie capabili să câştige salariul minim pe oră).

Programul de lucru: Se lucrează 30-37 ore/săptămână, uneori câteva ore peste program. Deseori munca începe la ora 5 dimineaţa şi se lucrează până în jurul prânzului - 6 zile pe săptămână.

Impozitarea: Candidaţii care vor fi acceptaţi trebuie să aducă în Danemarca un formular special (certificat de rezidenţă fiscală pentru aplicarea Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiată între România şi Danemarca, pentru persoane fizice române) care se eliberează de către administraţia finanţelor publice din fiecare judeţ.

Cerinţe

* Vârstă minimă - 18 ani;

* Cunoştinţe de limba engleză nivel mediu;

* Muncă fizică grea, pe perioade lungi de timp;

* Experienţă în munca manuală;

* Pentru candidaţii pe posturile de şoferi se solicită: pentru şoferii de camioane, autobuze se solicită experienţă, carnet de conducere C, D atestat ARR; pentru şoferii de tractor - experienţă, carnet de conducere categoria F şi/sau calificarea de "Mecanic agricol" (experienţă în lucrări de întreţinere a culturilor: arat şi grăpat, semănat, erbicidat-maşini de stropit prin pulverizare etc.), de asemenea, şoferii de tractor trebuie să facă dovada calificării/experienţei lor în pulverizarea erbicidelor (act solicitat de guvernul danez) printr-un certificat/o recomandare care se poate obţine de la direcţiile agricole judeţene, primării, loc de muncă anterior (acest certificat/recomandare trebuie tradus în limba engleză, dar nu este necesară legalizarea); pentru motostivuitori - calificare în domeniu, autorizaţie ISCIR, experienţă 1 an; pe lângă munca propriu-zisă (conducerea camionului/tractorului), aplicanţii trebuie să şi culeagă fructe/legume.

Cum se aplică pentru aceste locuri de muncă

Este obligatoriu ca fiecare candidat să îşi înregistreze online CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru muncă sezonieră, www.seasonalwork.dk. Data ultimei aplicaţii pe acest site este 1 martie 2010!

Selecţia persoanelor care vor fi invitate să participe la interviu, în data de 10 martie 2010, la Ploieşti, aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi! Persoanele care nu se înregistrează pe acest site sau care nu completează corect CV-ul nu vor fi invitate să participe la selecţie.

Înştiinţarea persoanelor selectate de către angajatorii danezi care vor participa la interviu se va face de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţul de domiciliu al candidatului. În înştiinţare, consilierii EURES vor preciza detaliile referitoare la locaţia şi programul bursei.

Recomandări pentru completarea CV-ului

1. Date personale: Toate datele personale trebuie completate corect (inclusiv nr. de telefon fix sau mobil şi adresa de e-mail). Nu uitaţi să vă înregistraţi o adresă de e-mail validă, pe care ulterior veţi primi electronic contractul de muncă, în cazul în care sunteţi selectat de către angajatorii danezi. Toate datele care vor fi trecute în contract vor fi preluate din informaţiile înregistrate de candidat, prin urmare corectitudinea lor este esenţială. O adresă de e-mail este acceptată de sistemul informatic danez o singură dată. Nu se poate folosi o adresă de e-mail de către mai mulţi prieteni sau rude, pentru fiecare persoană în parte trebuie menţionată o altă adresă de e-mail. Dacă v-aţi înregistrat în anii anteriori pe acest site, nu este nevoie să vă creaţi un alt CV. Pe baza parolei şi a numelui de utilizator pe care le-aţi stabilit în anii trecuţi, trebuie însă să vă actualizaţi CV-ul cu alte informaţii (de ex. ultimul loc de muncă sau perioada de timp în care vreţi să lucraţi în Danemarca în cursul anului 2010).

2. Perioada de lucru: Trebuie să menţionaţi perioada de timp din anul 2010 în care sunteţi disponibil pentru a munci în Danemarca.

3. Abilităţi/educaţie:

- carnetul de conducere pentru o anumită categorie (autobuz, tractor, camion), în cazul candidaţilor care vor să obţină un post de şofer;

- calificările pe care le deţine aplicantul (instituţia de învăţământ, calificarea obţinută) � ex. calificare de motostivuitor, autorizat ISCIR;

- carnet de conducere, în general.

4. Experienţă anterioară

- înregistraţi experienţa de muncă dobândită, în sectorul agricol, în România, dar şi în alte state europene. Trebuie să precizaţi cel puţin ultimele 3 perioade/locuri de muncă (dacă aţi avut atâtea locuri de muncă).

5. Limbi străine: menţionaţi cunoştinţele dvs. de limba engleză.

6. Dacă doriţi să veniţi la fermă împreună cu altă persoană, trebuie să bifaţi acest lucru în câmpul aferent, prin precizarea numelui acelei persoane sau a codului numeric pe care acesta l-a primit în urma înregistrării.

7. După completarea CV-ului veţi primi un anumit cod numeric.

Completarea aplicaţiei nu înseamnă obţinerea automată a unui loc de muncă, este doar o condiţie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu!

Actele necesare în ziua interviului

- înştiinţarea scrisă de la AJOFM din judeţul dvs. de domiciliu

- copie a CV-ului (aplicaţiei) efectuat în limba engleză pe site-ul www.seasonalwork.dk

- buletin/carte de identitate/paşaport - original şi o copie

- cazierul judiciar în original

- în cazul persoanelor care candidează pe un post de şofer/motostivuitor - actele menţionate la cerinţe

- adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea "apt pentru muncă".

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Economic&articol=11

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Gălăţenii pot munci în Danemarca

Gălăţenii care doresc să muncească în Danemarca în domeniul agricol au posibilitatea să facă acest lucru. Aceştia trebuie să depună până la data de 1 martie la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi o cerere în acest sens. "Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi anunţă că până la data de 1 martie primeşte înscrieri pentru ofertele de muncă în Danemarca, posibilităţi oferite prin reţeaua serviciilor publice de ocupare europene Eures.

Prima ofertă vizează 10 locuri de muncă de grădinar sau asistent grădinar în sere, condiţiile fiind vârsta cuprinsă între 18- 30 de ani, absolvent al unui liceu sau al unei facultăţi cu profil agricol, cunoştinţe foarte bune de limba engleză, dorinţa de a munci în Danemarca pe o perioadă de 2- 4 ani, experienţă în munca agricolă. De asemenea, se asigură cursuri de formare profesională, suportate de guvernul danez, durata cursurilor fiind de 3 ani şi 8 luni pentru grădinar şi de 2 ani pentru ajutor de grădinar", a declarat directorul coordonator al AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

Cea de-a doua ofertă vizează 10 locuri de muncă ca stagiari în ferme agricole, condiţiile fiind vârsta cuprinsă între 18 - 30 de ani, absolvirea unui liceu agricol terminat în urmă cu maxim un an sau a unei facultăţi cu profil agricol absolvită în urmă cu maxim un an sau să fie student la o facultate cu profill agricol. Durata contractului de muncă este de 4 - 8 luni, iar salariul oferit de cele 2 oferte este de minim 1.270 euro brut lunar, angajatorul ajutând stagiarul să îşi găsească o locuinţă sau oferind cazare contra cost.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Economic&articol=12

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.