Jump to content

Conflict de interese în ceaţă la ArcelorMittal Galaţi


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Declaraţiile de război pe care conducerea sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi le-a făcut după încheierea negocierilor contractului colectiv de muncă s-au mai ponderat.

Preşedintele structurii sindicale ne-a declarat că nu a fost luată deocamdată o decizie fermă în acest sens şi că se aşteaptă încă un răspuns al administraţiei în ce priveşte posibilitatea declanşării procedurilor legate de acest conflict.

„Nu vrem ca o eventuală declanşare a conflictului de interese să fie o decizie pripită. Pe de altă parte, nici nu dorim să se înţeleagă că această poveste va fi lungită la nesfârşit fără un rezultat”.

„Aşteptăm răspuns din partea administraţiei la notificările pe care le-am făcut în trecut referitoare la o eventuală declanşare a conflictului de interese”.

„În momentul în care vom avea aceste răspunsuri vom şti ce avem de făcut", a declarat Gheorghe Tiber (FOTO), preşedintele sindicatului.

Acesta a precizat că a cerut la Direcţia Muncii înregistrarea obiecţiunilor pe care Solidaritatea le-a avut în timpul negocierilor şi care au rămas nerezolvate.

Tot Tiber a mai explicat şi că legalitatea documentelor încheiate la finele negocierilor care au avut loc la sfârşitul anului trecut este o chestiune de interpretare şi că afirmaţia managerului combinatului siderurgic, Thierry LeGall, referitoare la faptul că actualul contract este perfect legal este o opinie.

Precizăm că negocierile de la combinat nu au adus decât conservarea contractului de anul trecut, inclusiv a capitolului salarizare.

În schimb, patronatul a oferit acordarea în două tranşe a unui bonus care să reprezinte cinci la sută din salariul anual al fiecărui angajat.

Singurul sindicat care s-a opus acestei formule şi care a insistat cerând o creştere a salariilor a fost Solidaritatea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Conflict_de_interese_in_ceata_la_ArcelorMittal_Galati.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.