Jump to content

"Nu trageţi domn Profesor ... sunt eu, Spăgărică"


AndreiM

Recommended Posts

Liga Studenţilor din Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi a lansat miercuri campania intitulată “Nu trageţi domn Profesor…sunt eu, Şpăgărică”. Studenţii speră că în acest fel vor fi descurajate actele de corupţie în sesiunea de examene. ”Oficial nimeni nu recunoaşte amplitudinea pe care acest fenomen o are în societatea românescă în general şi în mediul universitar în particular. Dar toţi ştim că el există; îl vedem în jurul nostru şi de cele mai multe ori alegem să îl ignorăm sau să îl “suportăm”. Nu ne place dar este aproape în “tot şi în toate”. Anul acesta, campania de monitorizare a sesiunii va fi însoţită de o campanie de conştientizare a faptului că transformăm şpaga într-o tradiţie nefericită a societăţii româneşti”, a declarat liderul Ligii Studenţilor din Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi , Dorin Coteţ.

Orice student care sesiseză un caz de corupţie poate contacta Liga Studenţilor la email office@lsgalati.ro sau la numărul de telefon 0740.669.553.

http://impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=10

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şpăgărică n-a dat nimic din casă

Odată cu sesiunea de iarnă s-a încheiat şi campania „Nu trageţi, domn’ profesor! Sunt eu, Spăgărică”, iniţiată de Liga Studenţilor din Galaţi şi sprijinită de Senatul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Conducerea universităţii nu a primit însă nicio reclamaţie sau sesizare din partea studenţilor, referitor la acordarea sau primirea de foloase necuvenite, după cum se precizează într-un comunicat de presă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Spagarica_n-a_dat_nimic_din_casa_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Studentul “Şpăgărică” s-a topit de frică

* Puţinele sesizări primite de la studenţi s-au dovedit, în cele din urmă, nefondate, după principiul viaţa bate bârfa.

Campania demarată, în timpul sesiunii de iarna, de Liga Studenţilor din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, în colaborare cu portalul www.politicipublice.ro - "Nu trageţi, domn' profesor, sunt eu Şpăgărică" - a ajuns la final. Un final nu tocmai fericit, dacă ţinem cont că scopul declarat era demascarea corupţiei, iar rezultatul final este zero prinşi.

Vorbe, doar vorbe

„În decursul sesiunii, au fost sesizate de către studenţi câteva cazuri de fraudă - nedovedibile, însă - motiv pentru care membrii LSG au fost la examenele suspecte incognito", a declarat preşedintele Ligii, Dorin Coteţ. Părerile despre această campanie au fost împărţite. „E bine că au făcut o astfel de acţiune, dar nu ştiu cine e prost să recunoască. Dacă cineva dă şpagă, nu se laudă în stânga şi în dreapta", ne-a spus A.P., student la Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică. "Nu ştiu dacă va da rezultate această campanie. Lumea vorbeşte că se dă şi se ia şpagă, dar nimeni nu vine cu un caz concret", a fost de părere E.D., studentă la Facultatea de Litere.

De frică să nu fie vânat şi denunţat, "şpăgărică" sau studentul cu dare de mână pentru obţinerea de note necuvenite nu şi-a mai scos faţa în sesiunea de iarnă. S-a topit! Tradiţia şpăgii la români din timpul sesiunii nu a mai făcut valuri de această dată. Rezultatul campaniei a fost zero, adică niciun caz de şpagă raportat în urma sesiunii de iarnă. Acest lucru i-a bucurat pe organizatori, chiar dacă se ştie că dacă nu-l vezi nu înseamnă că el, şpăgarul, nu există. „Campania declanşată de Liga Studenţilor din Galaţi şi sprijinită de către Senatul Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi s-a încheiat cu succes", a declarat purtătorului de cuvânt al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, Luiza Şerbănescu.

Campania continuă

În afară de scopul principal, de a eradica şpaga la examene, acţiunea a avut şi efecte colaterale. Membrii LSG au fost mulţumiţi şi de faptul că s-a diminuat vizibil limbajul necorespunzător şi batjocurile aduse la adresa studenţilor. Organizatorii anunţă că nu se vor opri aici, iar campania va avea loc şi în sesiunile următoare. Să vedem cu ce rezultate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Studentul_-Spagarica-_s-a_topit_de_frica_0_221378190.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.