dcp100168 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Fotbaliştii Oţelului pe reţelele de socializare* Jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu există şi pe paginile electronice cu statut de reţea socială şi sunt foarte activi * Cel mai în vogă model autohton, Catrinel Menghia, se află în lista de prieteni a lui Marius Pena, iar Laurenţiu Iorga susţine că n-o place pe Maria Dragomiroiu *Internetul a devenit o a doua natură pentru mulţi dintre noi, iar generaţiile foarte tinere vorbesc despre prieteniile virtuale cu nonşalanţa caracteristică vârstei, convinşi fiind că „Adi_90”, un pseudonim cu care relaţionează poate o dată pe lună, le este mai aproape de suflet decât părinţii sau fraţii. Site-urile cu statut de reţea socială, gen „hi5” sau „facebook”, apropie indivizi aflaţi la mii de kilometri distanţă, creează o lume parţial vizibilă şi, uneori, leagă destine la propriu. Cont pe o asemenea pagină electronică poate deţine şi preşedintele României, dar şi un adolescent care trăieşte din alocaţie şi ajutorul de şomaj al tatălui. Fotbaliştii, fireşte că nici ei nu lipsesc de aici şi a trebuit să navighez câteva zile la rând pentru a le descoperi „culcuşurile” virtuale. Antal are cei mai mulţi amiciIniţial am crezut că numai aluatul tânăr din vestiarul Oţelului se ţine de „bârloguri” pe Internet – îi descoperisem relativ uşor pe Liviu Antal, Laurenţiu Iorga şi Gabriel Abraham, internaţionali de tineret şi juniori – dar apoi am dat şi de pagina lui Gabriel Paraschiv, căpitanul formaţiei gălăţene. Sub sloganul „Voi fi cel mai bun!”, mijlocaşul de 31 de ani al echipei dunărene a adunat numele a 28 de prieteni şi deţine doar şase fotografii din colecţia personală. Recordul de amici pe contul de „hi5” îl deţine Antal, cu 1.280 de bucăţi, printre care, evident, mulţi fotbalişti, dar şi domnişoare chipeşe care te fac să zăboveşti răsfoind. Abraham, ca şi Cornel Râpă (s-a autointitulat Cornelush pe Internet) sau argentinianul Alejandro Viglianti, au profilurile protejate, iar ca să ştiu ce mişcă în lumea lor virtuală ar trebui să exist în lista lor de apropiaţi.Şi Pamela Anderson la Pena?Iorga scrie pe bucăţica sa electronică mai multe lucruri: nu-i plac rock-ul, manelele şi nici Maria Dragomiroiu (bănuiesc că la latura artistică a doamnei se referă!), în schimb se dă în vânt după filmele de groază şi după comedii. „Voi ştiţi despre mine, dar eu ştiu ceva despre voi?”, îşi întreabă mijlocaşul cei 760 de amici. Atacantul Marius Pena este chestionat pe pagina sa dacă mai joacă la Galaţi, iar în loc de „la mulţi ani”, un cunoscut i-a aplicat o fotografie cu vedeta Pamela Anderson în zilele ei bune. Şi dacă tot am adus vorba de fete frumoase, vârful Oţelului se poate lăuda că o are în lista apropiaţilor pe Catrinel Menghia, cel mai bine cotat manechin din România la ora actuală! Maşini (de la Ferrari în sus), căţei şi ipostaze din cantonamente – iată alte elemente care abundă în albumele de fotografii ale „oţelarilor”. Ex-iugoslavii sunt pe „facebook”Adrian Sălăgeanu, care se mândreşte că vorbeşte patru limbi străine (engleza, franceza, italiana şi maghiara), este şi el foarte activ pe „hi5”, acolo unde l-am văzut atât la bustul gol „gâdilat” de tatuaj, dar şi în postura de mire. „Dumnezeu să-mi binecuvânteze familia!”, în varianta englezească, este motoul fundaşului stânga adus de la Satu Mare, Sălă mărturisind anul trecut „Vieţii libere” că este o persoană foarte religioasă. Cei mai mulţi dintre străinii Oţelului au ales siteul „facebook.com” pentru a socializa: Stevo Nikolici (îi plac desenele animate cu Tom şi Jerry), Enes Sipovici (se jură că urăşte ţigările) şi Milan Perendija (îşi doreşte un milion de oameni ca să ridice moralul naţionalei Serbiei la Cupa Mondială din vară). Zicala „prietenul la nevoie se cunoaşte” a fost de mult învinsă. Ai prieteni doar dacă exişti pe site-urile de socializare…http://www.viata-libera.ro/articol-Iata_Otelul_virtual__2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts