Jump to content

ATENŢIE la Internet Explorer 6! Virusul care a spart conturile Google în China este la liber


AndreiM

Recommended Posts

Codul pe care hackerii l-au folosit pentru a sparge conturile Gmail din China este acum pe Internet, experţii în securitate sfătuind utilizatorii să fie foarte atenţi până când va fi dezvoltat un nou patch, scrie Foxnews.

Vulnerabil este Internet Explorer 6, browserul care a fost livrat împreună cu Windows XP, sistemul învechit fiind folosit de milioane de utilizatori casnici sau business ale căror calculatoare ar putea fi compromise.

Joi, codul, care a fost folosit pentru a compromite conturile Gmail din China şi a determinat compania să ameninţe că va închide magazinele de acolo, a fost postat ca un raport de analiză pe site-ul Wepawet. A doua zi, site-ul de securitate Metasploit a postat o demonstraţie care arată cât de uşor poate fi folosit pentru a câştiga controlul complet asupra computerului.

Metasploit intenţiona să lase profesioniştii din domeniul să testeze ameninţările la adresa securităţii.

"În mod normal, aceste cadre sunt proiectate de către băieţii buni pentru evaluarea noastră. Problema este că este o sursă deschisă şi disponibilă oricui", a afirmat Michael Gregg, şeful Solutions Inc., o bază de consultanţă cibernetică, cu sediul în Houston.

"Şi chestia înfricoşătoare despre Metasploit este că fiecare o poate trage în jos şi lansa. Nu este mâna hackerului care lucrează pentru guvern, ci este copilul de alături", mai spune el.

Lansarea publică pentru exploatarea codului a mărit posibilitatea unor atacuri la scară largă utilizând vulnerabilităţile Internet Explorerului, este de părere George Kurtz, de la firma de securitate McAfee. "Aceste atacuri sunt mortale în special pentru sistemele mai vechi pe care rulează XP şi Internet Explorer 6".

Din cauza vulnerabilităţilor Internet Explorerului 6, Franţa şi Germania au sfătuit populaţia să nu-l mai folosesacă, în ciuda faptului că Microsoft a anunţat că dezvoltă un patch de securitate pe care îl va lansa în 9 februarie.

Până la lansarea patchului, experţii sfătuiesc la vigilenţă, nu doar agenţiile guvernamentale, ci şi companii mari, precum Google.

"Acest lucru afectează atât întreprinderile din SUA, precum şi persoanele fizice. Internetul nu cunoaşte graniţe", a mai averizat Gregg.

Acesta a precizat că dacă în urmă cu câţiva ani companiile de software aveau timp câteva luni să rezolve defectele de securitate, acum au doar câteva ore, astfel că este mult mai greu să ofere protecţie.

4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Internet Explorer este sigur din nou, spune Microsoft

Utilizatorii Internet Explorer sunt sfătuiţi de Microsoft să aplice cât mai repede update-ul care rezolvă problemele de securitate ale browser-ului.

Microsoft a rezolvat problemele de securitate din browser-ul Internet Explorer, făcute publice recent, în urma atacului cibernetic asupra Google şi a altor cel puţin 30 de companii, precizează un comunicat al Microsoft România.

"Microsoft a publicat pe 21 ianuarie 2010 Buletinul de Securitate MS10-002, pentru a răspunde vulnerabilităţilor din Internet Explorer. Toţi utilizatorii care folosesc versiuni ale sistemului de operare Windows şi browser-ul Internet Explorer trebuie să aplice acest update cât mai curând posibil. Odată realizat acest lucru, utilizatorii sunt protejaţi împotriva acestor atacuri despre care s-a discutat atât de mult în ultima vreme. Pentru utilizatorii care folosesc update-uri automate, acest update se va aplica automat imediat ce va fi lansat", precizează compania.

Compania de securitate McAffee a detaliat, vineri, într-un raport, asaltul cibernetic de proporții asupra Google și a altor cel puțin 30 de companii de tehnologie, sub numele de "Operațiunea Aurora". Compania a oferit sfaturi şi persoanelor juridice pentru protejarea business-urilor conduse de acestea. Atacul a speculat o “gaură“ de securitate existentă în toate versiunile de Internet Explorer care permite hackerilor “să studieze conținutul și ulterior să preia controlul sistemului compromis“.

http://www.money.ro/internet/internet-explorer-este-sigur-din-nou-spune-microsoft.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.