AndreiM Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 În urma analizei a câtorva zeci de milioane de conturi de pe Internet, o companie, care se ocupă cu securitatea datelor, Imperva, a întocmit o listă a celor mai folosite parole de pe Internet care ar trebui evitate de utilizatoriAnaliza a fost făcută, după ce în decembrie anul trecut un hacker a trecut de securitatea site-ului RockYou şi a intrat în posesia listei de utilizatori şi parole a celor 32 de milioane de abonaţi ai site-ului.De asemenea, reprezentanţii companiei avertizează asupra necesităţii alegerii unei combinaţii mai complicate în ce priveşte parolele, dar şi sfătuieşte utilizatorii de internet să folosească parole diferite pentru fiecare cont în parte.Lista celor mai folosite şi "slabe" parole (în cazul site-ului RockYou):12345612345123456789Passwordiloveyouprincessrockyou123456712345678abc123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Vă dau 1000 (o mie) de încercări să-mi ghiciți parola de pe forum. Indiciu: are doar 7 litere Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted January 22, 2010 Author Share Posted January 22, 2010 ok, și dacă nu nimerim după 1000 ne-o spui tu, ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 ok, da' pe aia, a doua, chiar că n-o mai ghicește nimeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted January 22, 2010 Author Share Posted January 22, 2010 pe cât pariu că eu o aflu în maxim 5 secunde ? treaba mea cum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 păi ... ca la alte competiții ... staff-ul nu participă Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted January 22, 2010 Author Share Posted January 22, 2010 Hai să vedem cum ar trebui să arate cea mai sigură parolă. De exemplu după mine ar trebui să conțină numere, litere normale și majuscule . Îmi ghiciți parola ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts