Jump to content

Şofatul ecologic, o nouă probă la examenul auto


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Emoţii şi mai mari la examenul de obţinere a permisului de conducere. Mai ales când vine vorba despre proba de traseu. Modalitatea de testare a fost modificată de la începutul săptămânii şi dacă primiţi mai mult de 20 de puncte penalizare aţi picat examenul.

Accentul se pune pe şofatul "ecologic" adică nu agresiv, pentru ca poluarea să fie minimă.

Dacă nu ştiti să explicaţi aparatura folosită în timpul examenului, veţi fi penalizaţi trei puncte, faţă de şase, cât erau până acum.

Pentru a conduce ecologic trebuie să demaraţi uşor, să nu bruscaţi maşina şi să acceleraţi progresiv. Încercaţi să consumaţi cât mai puţin carburant ca să nu poluaţi. Puteţi să pierdeţi câte 3 puncte pentru fiecare manevră executată necorespunzător.

Iar la categoria A, lucrurile par şi mai complicate. Începând cu 15 martie poligonul va fi mult mai mare, iar candidatul are de parcurs două teste. Cel obişnuit la care se mai adaugă o probă în care trebuie să demonstreze că poate frâna de exemplu fără probleme la viteza de 50 de kilometri la oră.

bd41a13.jpg

http://www.realitatea.net/sofatul-ecologic--o-noua-proba-la-examenul-auto_696659.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.