dcp100168 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A început pescuitul la copcăFrigul din ultimele zile a făcut şi câţiva români fericiţi. Pescarii pasionaţi au aşteptat un an întreg să vină gerul şi să poată pescui la copcă. Înarmaţi cu haine groase, unelte speciale şi multă răbdare, pescarii au îndurat ore întregi temperaturi siberiene pentru câţiva peşti.pescuit la copcaTemperaturile scăzute nu i-au speriat pe pasionaţi. ”În mod normal aici sunt zero grade. Ce e cu roşu e pe plus, da? Iar noi suntem undeva la minus 14 grade. Asta înseamnă condiţii de muncă dificile şi pasiunea devine maximă în condiţii extreme”, a declarat unul dintre împătimiţi.Experienţa i-a învăţat să se îmbrace adecvat, astfel încât gerul să nu-i oprească din pescuit. ”Mi-am luat şi o cagulă, fără cagulă nu se poate, haine lejere, dacă se poate goretex, să nu pătrundă vântul şi totuşi să respire corpul, bocanci, şosete de lână în picioare, nu bumbac, că bumbacul transpiră şi îngheaţă. Lâna îşi păstrează calităţile termice chiar şi udă”, a povestit un pescar.Pe vremuri, gheaţa se spărgea cu o bară de fier sau cu un topor. Acum în magazinele de specialitate se comercializează unelte speciale. Atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, apa din copcă îngheaţă în cel mult o oră. Pentru a putea scoate capturile, pescarii apelează la topoare.Ziua de pescuit se termină de obicei cu un grătar făcut chiar pe malul apei îngheţate.http://www.ecomagazin.ro/in-galati-impatimitii-pescuitului-prind-peste-la-copca/
Recommended Posts