Jump to content

Electrocentrale Galaţi a schimbat gazul cu păcura


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Electrocentrale Galaţi a schimbat gazul cu păcura

Pentru a se putea asigura alimentarea cu gaze a populatiei o parte din termocentralele apartinand Electrocentrale Bucuresti, Braila si Galati au trecut pe consumul de pacura in locul gazelor. Masura a fost luata pentru ca a crescut foarte mult consumul gazelor in urma temperaturilor scazute din ultimele zile, a anuntat secretarul de stat pe probleme energetice din cadrul Ministerului Economiei, Tudor Serban. "Am luat aceasta masura pentru a nu fi obligati sa crestem importurile de gaze, ceea ce ar fi determinat cresterea preturilor pentru populatie", a subliniat Serban. Consumul de gaze se ridica la 63 de milioane de metri cubi, din care 36 de milioane de metri cubi provin din productie interna, 25 de milioane din depozite, iar din import sunt aduse opt milioane de metri cubi de gaze pe zi.

http://www.ziare.com/business/consumator/01-24-2010/pentru-a-se-asigura-alimentarea-populatiei-cu-gaz-termocentralele-trec-pe-pacura-989897

Link to comment
Share on other sites

Electrocentrale Galaţi împrumută păcură din rezerva de stat

Guvernul a autorizat 21 de companii, printre care şi numeroase CET–uri, să împrumute din rezerva de stat, până la 31 octombrie 2010, 1,9 miliarde tone cărbune energetic şi 172,9 milioane tone păcură. Scoaterea cantităţilor de combustibili de la rezerva de stat a fost autorizată prin ordonanţă de guvern. Pe lista companiilor care vor împrumuta combustibili de la rezervă se află şi Electrocentrale Galaţi (15,5 milioane tone păcură). Pentru cantităţile de combustibili împrumutate sunt percepute dobânzi la nivelul pieţei.

Link to comment
Share on other sites

Electrocentrale Galaţi mai are rezerve de combustibil pentru a încălzi oraşul încă două săptămâni

Producătorul de agent termic Electrocentrale Galaţi a trecut pe funcţionarea mixtă gaze-păcură şi, cu rezervele proprii de combustibil, mai poate încălzi oraşul încă două săptămâni, transmite corespondentul NewsIn. Directorul general al termocentralei de la Galaţi, Eduard Urbanschi, a declarat, marţi, că unitatea a trecut pe funcţionarea mixtă gaze-păcură în urmă cu două zile. "Proporţia este 20.000 de metri cubi de gaz metan pe oră şi 20 de tone de păcură pe oră", a spus Urbanschi. Cu un asemenea consum, rezervele de combustibil ale Electrocentrale se vor epuiza în două săptămâni, iar termocentrala va fi nevoită să-şi completeze stocurile, cumpărând păcură de la furnizorul Petrom. "Avem un contract în derulare şi, dacă va mai fi nevoie, vom mai achiziţiona păcură de la Petrom. Dacă vremea rea ţine mai mult de două săptămâni, o să stabilim ce stoc de păcură achiziţionăm. Chiar acum mă preocup să vedem ce stocuri mai putem să înmagazinăm", a declarat Eduard Urbanschi.

Electrocentrale Galaţi îi furnizează agent termic în exclusivitate societăţii Apaterm, distribuitorul local de căldură. În luna decembrie, Apaterm a cumpărat 106.000 de gigacalorii de la CET, dar a livrat doar 86.000 de gigacalorii populaţiei, şcolilor şi agenţilor economici.

În prezent, circa 82.000 de apartamente din Galaţi sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.