AndreiM Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 O echipă de la Comitetul Naţional Italian al Patrimoniul Cultural, o asociaţie de oameni de ştiinţă şi istorici de artă, au cerut aprobare pentru deschiderea mormântului lui Leonardo da Vinci, care a murit îm 1519. Cercetătorii care vor să exhumeze rămăşiţele lui Leonardo da Vinci intenţionează să reconstruiască faţa sa pentru a descoperi, dacă opera cea mai cunoscută, Mona Lisa, este de fapt un autoportret. Antropologul Giorgio Gruppoioni a declarat că proiectul ar putea arunca o lumină nouă asupra celei mai cunoscute opere a italianului. „Dacă reuşim să îi găsim craniul, vom putea să reconstruim faţa lui Leonardo şi să o comparăm cu a Mona Lisei”, a declarat antropologul. Identitatea Mona Lisei este dezbătută de mai multe secole, speculaţii mergând de la mama lui Leonardo, Lisa Gherardini şi până la soţia unui comerciat florentin. Unii chiar au sugerat că presupusa homesexualitate a artistului şi dragostea pentru sa pentru enigme l-au determinat să se picteze pe sine ca o femeie, potrivit timesonline.co.uk. Recrearea feţei lui Leonardo este ocazia potrivită pentru testarea teoriei lui Lillian Schwartz, un expert american care a pus în evidenţă, pe computer, mai multe similarităţi între trăsăturile Mona Lisei şi al unui autoportret al artistului. Discuţiile cu oficialii francezi şi cu proprietarii castelului unde este îngropat au ajuns la un acord de principiu, proiectul putând primi permisiune oficială în această vară. http://www.realitatea.net/cercetatorii-vor-sa-il-dezgroape-pe-leonardo-da-vinci-pentru-a-rezolva-misterul-mona-lisei_696872.html
katman Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 (edited) Sint curios, daca nu ar fi fost celebritatea cu care a fost acoperita Mona Lisa de catre mass media ultimului secol, cu ce ochi ne-am fi uitat la ea?Femeia din tablou nu e o frumusete, zimbetul e ceva ghidus-reprimat, in rest... ce?De ce e Mona Lisa cea mai cunoscuta pictura din lume? Edited January 25, 2010 by katman
floriano Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 De ce e Mona Lisa cea mai cunoscuta pictura din lume?Pentru ca intr-o vreme era singura pictura fara evaluare din lumea asta si daca asta nu s-a schimbat intre timp, inca este!
floriano Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Evaluare a pretului, valorii.. cum se cuantifica valoarea la picturi? Ceva pe limba tuturor?
AndreiM Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Autor, tehnica, suport, Perioada in care a fost realizata . Pretul nu este dat doar pentru ca este realizata de autorul x . Si in primul rand Gioconda este evaluata la 642 milioane de dolari, pe cand opera lui Michelangelo ` Capela Sixtina ` este evaluata la 780 de milioane de dolari.Gioconda este in mod sigur cea mai celebra pictura din lume, dar este pentru ` aerul ` misterios care se invarte in jurul ei si pentru discutiile si controversele ce i-au fost aduse.
floriano Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Autor, tehnica, suport, Perioada in care a fost realizata . Pretul nu este dat doar pentru ca este realizata de autorul x . Si in primul rand Gioconda este evaluata la 642 milioane de dolari, pe cand opera lui Michelangelo ` Capela Sixtina ` este evaluata la 780 de milioane de dolari.Fara discutie, eu spuneam doar ca pretul este evaluarea pe intelesul tuturor ca nu cred eu ca suntem toti niste priceputi in ale picturii si nu numai. Unde ai aflat de evaluarea asta? Eu imi amintesc ca in 2000 cand am vazut Gioconda la Louvre, chiar cel ce ne-a condus prin tot muzeul ne-a spus cum ca nu ar fi evaluata. Acum nu stiu ce sa iti spun, dar tind sa il cred pe ala care de aia era pus acolo, sa deschida niste ochi!
AndreiM Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Preturile sunt pe mai multe siteuri in Google.. ce sa zic, eu am terminat liceul de arta si am inghitit de-a DaVinci, Michelangelo si multi altii de-mi vine rau si acum.... pentru ca Istoria Artei am facut cu D-na Cocos, critic de arta la Muzeu.l.e : am vazut o chestie interesanta : The Mona LIsa (by Leonardo DaVinci) is one of the paintings in this world that is considered 'priceless' because it has been held by a museum for so long and it can't be 'sold' on the open marketSi tind sa-ti dau dreptate atat tie cat si tipului de la muzeu.
toto Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 ... eu am terminat liceul de arta si am inghitit de-a DaVinci, Michelangelo si multi altii de-mi vine rau si acum.... pentru ca Istoria Artei am facut cu D-na Cocos, critic de arta la Muzeu.Off topic: Foarte bine a facut doamna Cocos! Ai sa vezi ca, chiar daca ti-a fost greu, o sa-ti prinda bine.
floriano Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Preturile sunt pe mai multe siteuri in Google.. ce sa zic, eu am terminat liceul de arta si am inghitit de-a DaVinci, Michelangelo si multi altii de-mi vine rau si acum.... pentru ca Istoria Artei am facut cu D-na Cocos, critic de arta la Muzeu.Pe google se gasesc si multe porcarii.. in afara de tutoriale si alte chestii eu nu m-as baza pe google asa mult. Nici wikipedia nu este o sursa 100% de incredere, dar'mite google. Inteleg si ca ai studiat arta de-ti vine rau, dar la un liceu de arta de obicei nu faceti evaluari din astea, contrazi-ma daca gresesc. Oricum, impresia generala printre critici este ca desi s-ar putea evalua pictura asta dupa criteriile deja prezentate de tine, nici unul dintre ei, ma refer la ai' mai mari, nu-si asuma intaietatea acestei evaluari tocmai pentru ca sunt atatea necunoscute legate de pictura asta. Inca n-au reusit sa isi explice daca ce vedem pe fata ei e un zambet sau nu...
AndreiM Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Off topic: Foarte bine a facut doamna Cocos! Ai sa vezi ca, chiar daca ti-a fost greu, o sa-ti prinda bine.Tinand cont ca imi continui studiile tot pe acest fir, da imi sunt de folos acele lectii + toate caietele care le am.
toto Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 ...... Inca n-au reusit sa isi explice daca ce vedem pe fata ei e un zambet sau nu... Eu zic ca e un zambet... Uite-te si la expresia ochilor... in ansamblu.
floriano Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Pai si eu pot sa cred lucrul asta, si multi altii, dar daca nu se numesc critici de arta, de preferat cu un anumit renume in domeniu, ce credem noi este = 0 in cazul de fata
Recommended Posts