Jump to content

Drepturi pentru cei care lucrează în frig


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Potrivit legislaţiei, angajatorii sunt obligaţi să ofere salariaţilor care lucrează în ger ceai cald, să asigure pauze şi condiţii pentru refacerea capacităţii de termoreglare a angajaţilor sau să reducă programul de lucru, în caz contrar putând fi amendaţi cu până la 2.500 de lei.

Astfel, fiecare angajat trebuie să primească între jumătate de litru şi un litru de ceai fierbinte pe schimb şi echipament individual de protecţie, iar pentru refacerea capacităţii de termoreglare trebuie asigurate spaţii fixe sau mobile în care salariaţii să stea în pauze.

"Angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor ori cu reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsurile dispuse în Ordonanţa de urgenţă nr. 99/2000. Acestea se referă la reducerea programului de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă potrivit prevederilor legale", preciza Inspecţia Muncii într-un comunicat de vineri.

De asemenea, pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiţii cu temperaturi extreme, angajatorii trebuie să asigure examenul medical la angajare şi controlul medical periodic al salariaţilor. De asemenea, în caz de îmbolnăviri, angajatorii sunt obligaţi să acorde salariaţilor primul ajutor şi să îi transporte la cea mai apropiată unitate sanitară.

Pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme, angajatorii trebuie să asigure trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului.

http://www.mediafax.ro/social/vezi-aici-ce-drepturi-ai-daca-lucrezi-in-ger-5439413/

Link to comment
Share on other sites

Bafta noatră că la serviciu avem o plită pentru încălzirea rulmenților, zilnic ne facem ceai sau cafea. Din cauza frigului, unii se apropie prea tare și începe să miroasă a cârpă arsă :d

În seara asta, am clătit ceainicul, am aruncat zoaiele pe jos, m-am întors să-mi mai iau ceva de pe masă și când m-am îndreptat spre dulăpior, era să alunec pe zoaiele înghețate instantaneu #:-S

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.