Jump to content

Pericolul din băuturile carbogazoase


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Multe băuturi carbogazoase conţin o concentraţie de benzen, ce poate determina apariţia unor tipuri de cancer al sângelui, indică un studiu

Studiul a fost realizat pe mai multe mărci de băuturi din Marea Britanie şi Franţa, comercializate în întreaga lume, şi a indicat că o mare parte dintre ele au o concentraţie de benzen de opt ori mai mare decât limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De asemenea, studiile de specializate au arătat că unele produse dacă sunt consumate pentru o perioadă mai lungă de timp, au un efect nociv, din cauza aditivilor alimentari.

Printre aditivii alimentari trecuţi pe lista celor care distrug sistemul imunitar şi produc cancer cel mai periculos este E 211 (benzoatul de sodiu). Fiind folosit ca un conservant alimentar, dar şi pentru a oferi aromă unor produse, E 211 poate provoca şi alergii.

Benzoatul de sodiu este folosit pe scară largă în industria băuturilor răcoritoare.

Acesta apare în băuturile răcoritoare prin combinaţia acidului ascorbic (vitamina C) şi benzoatul de sodiu (conservant), reacţia devastatoare fiind stimulată de lumină şi căldură.

http://libertatea.ro/stire/pericolul-din-bauturile-carbogazoase-273334.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.