AndreiM Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Telefoanele smart devin instrumentele de căutare ale acestui an, iar, până în 2011, se estimează că vânzările de telefoane mobile vor ajunge la 400 milioane de unităţi şi le vor depăşi pe cele de calculatoare.Acesta este una dintre concluziile celui mai recent raport al specialiştilor în tehnologie, media şi telecomunicaţii din cadrul Deloitte. Până în 2012, livrările de telefoane smart ar putea depăşi pragul de 500 de milioane de unităţi. De asemenea, o serie de aspecte ale căutării pe telefoane mobile s-ar putea dovedi superioare celei tradiţionale, pe calculator, până la sfârşitul lui 2010.De exemplu, utilizatorul poate primi nu doar sugestii privind locul unde poate servi masa sau de unde poate cumpăra un cadou, ci şi indicaţii pas cu pas specifice sistemelor de navigare GPS. Valoarea acestei funcţii pentru publicitari şi furnizori va fi foarte importantă, iar producătorii de calculatoare ar putea să se extindă în producţia de mobile.Experţii Deloitte mai estimează că, în 2010, utilizatorii şi rata de utilizare a serviciilor mobile Voice over Internet Protocol (VoIP) se vor dezvolta de la o simplă nişă la o tendinţă principală, iar numărul utilizatorilor se aşteaptă să crească la câteva zeci de milioane. Aceste servicii oferă convorbiri la cost redus şi noi funcţionalităţi. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/884181/Telefoanele-smart-ar-putea-lua-locul-calculatoarelor-in-2011/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 A face o paralelă între un calculator și un telefon, oricât de smart ar fi, e ca și cum ai face o paralelă între un televizor și un radio Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucianGL Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 (edited) exista deja aceasta tehnologie disponibila pe iphone si symbian.chiar eu am testat-o pe N95 8GB . se bazeaza pe camera aparatului si pe senzorul GPS , va prelucra imaginea si o va asocia cu baza de date ce e inca la inceput cei drept,apoi daca va coincide iti va da detalii si o ruta catre ce cauti .de exemplu pozezi un afis a unui film,iti va arata orele la care ruleaza si unde il poti vedea,plus cum ajungi acolo . interesant nu .faza e ca romania e ca de obicei codasa si o sa fim mult timp in urma iar faza cu smartphoneurile este ca sunt cu mult mai "periculoase" decat un laptop,avand mult mai multe avantaje fata de repet un laptop ( oricat de "laptop" ar fi ) ,spun asta din punctul meu de vedere dar si ca foarte bun cunoscator al ambelor daca ar fi sa stie toata lumea ce stiu eu,si-ar vinde toti laptorile a doua zi si ar cumpara smartphoneuri pt cine vrea sa testeze serviciul pe nokia smartphone s60 v3 : http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-point-and-find , nu sunt sigur daca trebuie sa ai hackerit telefonul ( eu il am ) Edited January 29, 2010 by LucianGL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts