Jump to content

Telefoanele smart ar putea lua locul calculatoarelor în 2011


AndreiM

Recommended Posts

Telefoanele smart devin instrumentele de căutare ale acestui an, iar, până în 2011, se estimează că vânzările de telefoane mobile vor ajunge la 400 milioane de unităţi şi le vor depăşi pe cele de calculatoare.

Acesta este una dintre concluziile celui mai recent raport al specialiştilor în tehnologie, media şi telecomunicaţii din cadrul Deloitte. Până în 2012, livrările de telefoane smart ar putea depăşi pragul de 500 de milioane de unităţi. De asemenea, o serie de aspecte ale căutării pe telefoane mobile s-ar putea dovedi superioare celei tradiţionale, pe calculator, până la sfârşitul lui 2010.

De exemplu, utilizatorul poate primi nu doar sugestii privind locul unde poate servi masa sau de unde poate cumpăra un cadou, ci şi indicaţii pas cu pas specifice sistemelor de navigare GPS. Valoarea acestei funcţii pentru publicitari şi furnizori va fi foarte importantă, iar producătorii de calculatoare ar putea să se extindă în producţia de mobile.

Experţii Deloitte mai estimează că, în 2010, utilizatorii şi rata de utilizare a serviciilor mobile Voice over Internet Protocol (VoIP) se vor dezvolta de la o simplă nişă la o tendinţă principală, iar numărul utilizatorilor se aşteaptă să crească la câteva zeci de milioane. Aceste servicii oferă convorbiri la cost redus şi noi funcţionalităţi.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/884181/Telefoanele-smart-ar-putea-lua-locul-calculatoarelor-in-2011/

Link to comment
Share on other sites

exista deja aceasta tehnologie disponibila pe iphone si symbian.chiar eu am testat-o pe N95 8GB . se bazeaza pe camera aparatului si pe senzorul GPS , va prelucra imaginea si o va asocia cu baza de date ce e inca la inceput cei drept,apoi daca va coincide iti va da detalii si o ruta catre ce cauti .de exemplu pozezi un afis a unui film,iti va arata orele la care ruleaza si unde il poti vedea,plus cum ajungi acolo .

interesant nu :d.faza e ca romania e ca de obicei codasa si o sa fim mult timp in urma

iar faza cu smartphoneurile este ca sunt cu mult mai "periculoase" decat un laptop,avand mult mai multe avantaje fata de repet un laptop ( oricat de "laptop" ar fi ) ,spun asta din punctul meu de vedere dar si ca foarte bun cunoscator al ambelor

daca ar fi sa stie toata lumea ce stiu eu,si-ar vinde toti laptorile a doua zi si ar cumpara smartphoneuri :)

pt cine vrea sa testeze serviciul pe nokia smartphone s60 v3 : http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-point-and-find

, nu sunt sigur daca trebuie sa ai hackerit telefonul ( eu il am )

Edited by LucianGL
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.