Jump to content

Deşi în apartamente e frig, facturile la căldură cresc


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Deşi în apartamente e frig, facturile la căldură cresc

Mulţi gălăţeni sunt nemulţumiţi în aceste zile de faptul că în ciuda frigului din apartamente, facturile la căldură sunt tot mai mari. Oamenii spun că se întâmplă ca zile în şir caloriferele să nu se încălzească în întregime. Directorul "Apaterm" Galaţi dă vina însă pe asociaţiile de locatari sau pe firmele care se ocupă de repartitoarele din locuinţe. În plus, acesta a mai spus că din cauza instalaţiilor vechi la care nu s-au făcut reparaţii, ar putea să apară mai multe avarii în această perioadă.

Mulţi gălăţeni se văd nevoiţi să facă faţă cu stoicism frigului din apartamente în anumite zile. "Locuiesc într-un apartament cu două camere în spatele Palatului Justiţiei. Câteva zile pe săptămână caloriferele abia se încălzesc, nici nu se simte căldură în casă, iar factura mi-a venit 280 de lei. Eu n-am la cine să mă plâng, am repartitoare astfel că n-am unde să depun vreo contestaţie", ne-a spus o pensionară. O altă tânără nemulţumită spune că preţul căldurii faţă de anul trecut a crescut considerabil. "Până anul trecut am locuit într-un apartament cu două camere. Aveam patru calorifere şi factura nu depăşea 120-130 de lei în condiţiile în care aveam permanent căldură în casă. Anul acesta, la o singură cameră mi-a venit factura de 180 de lei şi am doar un singur calorifer cu zece elemenţi", ne-a spus aceasta.

Directorul Apaterm spune însă că societatea în fruntea căreia se află nu are nicio vină. "Noi emitem o singură factură la nivel de asociaţie, iar aceasta o împarte mai departe la locatari. Dacă punem în calcul şi repartitoarele, deja mai intervine la mijloc o firmă care face nişte socoteli. Dacă sunt oameni care nu primesc căldură, este probabil din cauza unor defecţiuni de care noi nu avem voie să ne atingem pentru că limita noastră este la patru metri de bloc, restul este proprietatea locatarilor", a declarat George Cubasa, directorul Apaterm. Acesta mai spune însă că problemele s-ar rezolva odată cu schimbarea legii. "O lege din 1991 îmi interzice mie să fac ceea ce proprietarii de apartamente oricum nu pot. Când li s-au vândut apartamentele, li s-au vândut cu tot cu instalaţii la care oamenii nu se pricep să umble şi care ar fi trebuit să fie în proprietatea municipalităţii, astfel noi puteam interveni de fiecare dată când erau avarii. În cele mai multe dintre subsoluri este o căldură de nedescris, ies aburi. Aceea e căldură pierdută şi pe care oamenii o plătesc. Dacă ar fi fost în administrarea mea, atunci aş fi fost bun de tras la răspundere", a continuat Cubasa. Acesta a mai spus că există riscul ca Galaţiul să rămână fără căldură din cauza temperaturilor scăzute, după ce angajaţii Electrocentrale Galaţi ar fi "uitat" să mai facă reparaţii la instalaţiile termice în vară.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=7

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.