Jump to content

Se mai vinde o clădire a Regionalei CFR


dcp100168

Recommended Posts

Se mai vinde o clădire a Regionalei CFR

Timpurile grele par a fi departe de a fi trecut la Regionala CFR Galaţi. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a scos la licitaţie un nou imobil aparţinând regionalei, în contul uriaşelor datorii pe care Compania de Căi Ferate CFR SA le-a acumulat la bugetul consolidat al statului. De această dată este vorba chiar de clădirea din str. Gării, nr.1 (vizavi de fosta staţie de autobuz), un imobil cu o suprafaţă construită la sol de 587 mp. Preţul de pornire a licitaţiei, programată pentru data de 3 februarie, este de 432.796 lei. Bunul nu este grevat de sarcini, dar DGFP Galaţi precizează că eventualele persoane care pretind vreun drept asupra clădirii trebuie să informeze organul de executare silită înainte de data vânzare.

Clădirea scoasă acum la licitaţie se adaugă pe „lista neagră” Corpului Administrativ al Clubului CFR, vândut la sfârşitul anului trecut, către o firmă din Brăila, pentru suma de 426.500 lei.

Chiar şi prin vânzarea clădirii de pe str.Gării, suma obţinută de DGFP Galaţi acoperă doar în parte datoriile ce trebuie recuperate. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Transportului, compania acumulase, după primul semestru al anului trecut, datorii de peste 2,8 miliarde lei, din care 830 milioane lei la bugetul statului şi 1,2 miliarde lei la Electrica.

http://www.viata-libera.ro/articol-Regionala_CFR_executare_cu_repetitie_2.html

Link to comment
Share on other sites

asta e a treia licitatie pt imobilul respectiv. precedentele au fost in ultima parte a lui 2009. se pare ca nimeni nu vrea sa se lege la cap cu gramada aia de moloz si caramida.

Nu, mambo :) Motivul pentru care s-a ajuns aici e pentru a-l putea da pe si mai putin, dupa cele 3 incercari de licitatie publica..

Link to comment
Share on other sites

Fostul „Muzeu CFR”, vândut la licitaţie

* Imobilul din str. Gării nr.1 a fost vândut de fisc pentru recuperarea datoriilor pe care Regionala CFR le avea la bugetul de stat *

Încă un imobil aparţinând Regionalei CFR Galaţi a fost vândut, ieri, la licitaţie de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi în contul datoriilor pe care Compania de Căi Ferate CFR SA le-a acumulat la bugetul consolidat al statului. De această dată este vorba chiar de clădirea din str. Gării, nr.1, care pe timpuri a găzduit „Muzeul CFR”, un imobil cu o suprafaţă construită la sol de 587 mp.

La licitaţia organizată de Fisc s-au prezentat, ieri, trei posibili cumpărători, imobilul fiind în cele din urmă adjudecat de o persoană fizică pentru preţul de 454.755 de lei, cu 21.959 de lei mai mult decât preţul de pornire.

Suma obţinută din vânzarea clădirii va acoperi doar în parte datoriile acumulate de Compania de Căi Ferate CFR SA – Regionala Galaţi, dat fiind faptul că DGFP Galaţi are de recuperat peste 1,3 milioane lei. Clădirea vândută ieri se adaugă Corpului Administrativ al Clubului CFR, adjudecat la licitaţie la sfârşitul anului trecut, pentru suma de 426.500 lei, de către o firmă din Brăila.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fostul_%E2%80%9EMuzeu_CFR%E2%80%9D__vandut_la_licitatie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.