Jump to content

Symbian Master

LucianGL

Recommended Posts

Voi incerca sa abordez o ramura a viitorului in acest topic si sa ofer cateva din cunostintele mele,compatriotilor mei.

Se stie prea bine ca aceste telefoane inteligente vor lua locul calculatoarelor si a televizoarelor si alte sisteme digitale in viitorul apropiat,internetul va fi portat aproape in totalitate pe telefoane,urmand ca folosirea internetului pe PCuri sau laptopuri sa fie de domeniul trecutului in viitorul apropiat.Este ceva ce se va intampla si se lucreaza intens in acest domeniu.

Totusi o foarte mare problema o reprezinta faptul ca foarte multi pe care ii vad sunt cu mult in urma cu aceste informatii,fiind cu siguranta "victime" in viitorul apropiat cand se vor "lovi" de asa ceva.Vor avea multe probleme si vor fi multe pareri,insa vor fi impinsi cu siguranta la folosirea lor intr-un mod sau altul.Eu personal am acumulat ceva experienta din 2006 pana in prezent folosind sistemele de operare symbian de la nokia.e drept ca sunt si altele,dar eu m-am axat pe asa ceva pt ca posed asemenea sa-i zicem gadget mobil.oricine poate folosi platformele windows mobile,android,iphone,maebo si altele ; nu e nici o problema.Odata familiarizat cu una din aceste platforme i-ti va fi mult mai usor sa treci la alta,dar nestiind nici una va fi foarte greu sa te familiarizezi cu una din ele.Telefoanele inteligente se comporta ca niste laptopuri in miniatura,avand unele din ele functii mai avantajoase ca majoritatea laptopurilor existente pe piata,si in viitorul apropiat chiar vor depasi vizibil piata calculatoarelor prin complexitatea lor.Printr-un simplu telefon inteligent in ziua de azi ai acces la peste 95% din informatia necesara oricui,putant face aproape orice ,s-a enumar cateva avantaje :

-radio

-player audio performant

-player video performant ce poate porta imaginea pe alte sisteme ( audio sau video )

-navigator GPS performant

-functii voIP performante ce ofera posibilitatea convorbirilor mult mai ieftine fata de ce ofera operatorii nationali

-functie foto si video din ce in ce mai avantajoasa

-tot ce tine de chat ( yahoo,gtalk,skype,msn,etc ) cu tot suportul adecvat pt voce sau video inclusiv scris

-recorder apeluri sau reportofon

-playerere auxiliare ce pot reda filme intregi si diverse fisiere online exact ca un PC

-posibilitatea vizionarii posturilor tv si ascultarea oricarui post radio

-blocarea de apeluri.smsuri,mmsuri nedorite

-dictionar international , inclusiv roman

-scanarea textului ( adica scoaterea textului dintr-un document direct prin camera aparatului )

-afisarea online prin camera video gen webcam live prin diverse aplicatii si siteuri

-vizionarea fisiereleor pdf,office si arhivelor rar si zip

-calculatoare cu functii stiintifice sau simplificate

-functii ceas,alarma,cronometru diversificate

-convertor diverse unitati internationale ( kg in grame,byte in megabyte,etc )

-parolarea fisierelor sau a intregului telefon,ori functia de avertizare prin sms daca se schimba sim-ul in telefon

-jocuri diverse destul de bine realizate multe din ele

-functii download si upload,download manager cu functia de resume,multitab,etc

-conectare prin wireless si posibilitatea shararii conexiunii din telefon pe alte device-uri

-functie de remote control pt PC,TV,telefoane, si alte aparate

-functie de webcam la PC ( de ce sa dai o gramada de bani pe un jaf de webcam ce are un obiectiv vga de calitate josnica,cand poti folosi camera telefonului de 5MP ( megapixeli ) gratis si la o calitate exceptionala

-functie microfon la PC prin bluetooth

-functie headset ( casti cu microfon ) la PC,vorbesti pe yahoo mesenger folosind microfonul si difuzorul telefonului

-functie de vizionare prin bluetooth a ceea ce alt telefon filmeaza ( prin ScreenCamS60 )

-descarcarea torrentilor sau conectarea la HUBuri ( gen clienti dc++ )

-functii complexe de navigare pe internet asemanatoare cu un PC

si ar mai fi,dar astea mi-au venit acum in cap pt a va arata cateva din numeroasele avantaje ce vi le poate oferi un telefon inteligent.Multe din aceste functii nu sunt implementate in majoritatea device-urilor si trebuiesc instalate,si chiar daca ele costa ( cum e si normal ) noi suntem destepti si le gasim gratis

Edited by LucianGL