Jump to content

Statul trebuie să le plătească ceferiştilor primele restante


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Statul trebuie să plătească ceferiştilor prime restante de 312 miliarde de lei

* Cei 26.000 de angajaţi ai Regionalei CFR Galaţi au câştigat în instanţă primele de ziua lor pe ultimii trei ani.Tribunalul Galaţi a acordat fiecărui ceferist din judeţele Galaţi, Vrancea şi Buzău, în medie, suma de 1200 de lei.

Decizia justiţiei de a acorda primele de Ziua Feroviarului pune în serioasă încurcătură Ministerul Transporturilor şi Guvernul. Vorbim de 26.000 de angajaţi la calea ferată din cadrul Regionalei CFR Galaţi, care au de primit o sumă record pentru România: 312 miliarde de lei vechi! Banii reprezintă primele neîncasate trei ani la rând (2006, 2007, 2008) de către ceferiştii angajaţi la CFR Marfă şi CFR Infrastructură din cadrul regionalei de la Galaţi. „Am înţeles un an că nu se pot plăti aceşti bani şi apoi încă un an. Dar nu puteam concepe să fim ignoraţi de administraţia feroviară şi Ministerul Transporturilor la infinit. Ne-au tot amânat cu plata acestor prime iar apoi nu au mai spus nimic de bani, aşa că am apelat la instanţele judecătoreşti", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Mişcare Comercial Galaţi, Viorel Istrate. Până la sfârşitul acestei săptămâni obţinuseră primele de Ziua Feroviarului angajaţii din cadrul CFR Marfă şi Infrastructură de la Galaţi, Buzău şi Vrancea, iar la începutul lunii februarie urmează ca şi Tribunalul Brăila să îşi spună cuvântul pe acest subiect.

Ministerul Transporturilor şi Guvernul trebuie să se supună hotărârilor judecătoreşti şi să plătească colosala sumă, pentru că deciziile instanţelor sunt executorii. Sumele pe care cei 26.000 de feroviari gălăţeni le au de recuperat de la CFR variază în funcţie de anii când acest drept salarial s-a acordat. În 2006 un ceferist ar fi trebuit să încaseze 3,1 milioane lei, în 2007 suma a crescut la 4,07 milioane, pentru ca în 2008 valoarea primei să ajungă la 5 milioane. În cazul în care autorităţile nu vor discuta cu lucrătorii de la calea ferată posibilitatea plăţii primelor de Ziua Feroviarului măcar în tranşe, aceştia pot trece la executarea silită.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Statul_are_de_platit_ceferistilor_312_miliarde_de_lei_0_199180121.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.