Jump to content

80 la sută din maşinile jandarmilor gălăţeni sunt stricate


dcp100168
 Share

Recommended Posts

80 la sută din maşinile jandarmilor gălăţeni sunt stricate

Din cauza dificultăţilor materiale, jandarmii gălăţeni ar putea fi obligaţi să renunţe la maşini şi să patruleze pe jos. Din cele 100 de maşini din parcul auto al Jandarmeriei Galaţi, numai 20 mai sunt în stare de funcţionare, din lipsă de bani, celelalte fiind trase pe dreapta. Colonelul Mircea Olaru, inspectorul şef al instituţiei, a declarat: „Din 100 de maşini pe care teoretic le-am avea la dispoziţie, numai 20 mai sunt funcţionale. Situaţia este foarte gravă, deoarece noi trebuie să asigurăm reparaţiile în regie proprie".

De altfel, dacă în perioada imediat următoare se va strica vreo dubă, aceasta va fi trasă pe dreapta, deoarece niciun service nu mai acceptăsă repare maşini ale Jandarmeriei pe datorie. „Deja avem datorii către cei care ne-au făcut reparaţii în trecut şi nu mai acceptă nimeni să lucreze pe datorie. În acest moment nu mai avem bani pentru reparaţii", a mai declarat colonelul Olaru. De altfel, chiar şi maşinile care mai funcţionează sunt foarte uzate din punct de vedere fizic şi moral. „Aceste maşini circulă aproape non-stop, sunt predate la un final de tură, după care sunt luate de următoarea tură ca fiind noi. Sunt foarte uzate şi este imposibil să nu cedeze la un moment dat", a mai declarat inspectorul şef al IJJ Galaţi. Din această cauză, jandarmii gălăţeni vor fi forţaţi să facă din ce în ce mai multe patrule pedestre.

Chiar dacă jandarmii au lucrat la deszăpezire în această iarnă alături de Poliţie şi de angajaţii ISU, aceştia şi-au pus vieţile în pericol, toate maşinile jandarmilor fiind „încălţate" cu cauciucuri de vară. „Din cauza problemelor bugetare nu au fost luate cauciucuri de iarnă", a mai spus colonelul Olaru.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Jandarmeria_a_ramas_fara_masini_de_patrulare_0_199180115.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.