Jump to content

Accident Mortal

LucianGL

Recommended Posts

Nu voi da prea multe detalii,dar ma indigneaza faptul ca se musamalizeaza asa ceva.Nu ar strica ca cei in cauza sa culeaga mai multe detalii .

Vineri 29.1.2009 in jurul orelor 16.00 dupamasa la sectia de vopsitorie ( cea facuta de chinezi pentru firma Profiland din cadrul INTFOR ce se afla la capatul autobuzului 15 ) un baiat tanar ( peste 20 de ani ) si-a prins mana intre doua role ( a trebuit sa curate acele role din timpul mersului,rolele antreneaza banda de tabla ce trece prin linia respectiva in vederea vopsirii,uleierii si altor procedee . curatarea rolelor se face in timpul mersului ) si a fost tras cu totul pierzandu-si viata instantaneu . Astazi in jurul orelor 13 se va face inmormantarea lui .

Acum vin si va intreb daca este normal ca asemenea fapte sa se musamalizeze , sa nu fie declarat accident de munca si sa trecem cu vederea peste ele ?????????????.....?????????

Edited by LucianGL

( a trebuit sa curate acele role din timpul mersului,rolele antreneaza banda de tabla ce trece prin linia respectiva in vederea vopsirii,uleierii si altor procedee . curatarea rolelor se face in timpul mersului )

Brrr! Cine a aprobat așa ceva?

Acum vin si va intreb daca este normal ca asemenea fapte sa se musamalizeze , sa nu fie declarat accident de munca si sa trecem cu vederea peste ele ?????????????.....?????????

Nu cred că se mușamalizează cazul și nici că nu a fost declarat accident de muncă, e vorba de viața unui om ... doar că ancheta e de durată ... se cercetează dacă victima trebuia sau nu să fie acolo, dacă a fost instruit, dacă s-au aplicat normele de protecția muncii, etc....

Dumnezeu să-l ierte! Prea tânăr...

Pai e simplu , cum e si normal mortu e vinovat , ca doar nu or sa se dea ei de gol .

Cum s-a intamplat la un alt accident de munca in combinat unde un macaragiu a murit de inima ca a fost fortat sa se urce pe macara ( cu toate ca nu a vrut pt ca se simtea rau ) si bietu om a murit si noroc ca macaraua respectiva nu avea sarcina si s-a oprit in alta macara . Nu stiu exact cine dar a declarat ca va ajuta sotia indoliata cu bani la toata lumea si toti stiu ca biata femeie a primit bani,dar nu a primit nimic nici in ziua de astazi . Partea foarte proasta este ca nu stim ce sa facem atunci cand ne este incalcat dreptul nostru - neavand acces la informatie . Si daca stim si vrem sa facem diferenta e prea mare intre un simplu muncitor si patron , ceva gen : un puric ( muncitoru ) tipa la tine ca de ce nu-l lasi sa se suie pe tine ( patronu ) sa-ti ia o picatura de sange si tu il zdrobesti intre unghii

De aprobat binenteles ca nimeni nu a aprobat , dar daca iese rau tu ( ca angajat ) imediat esti vinovat . Poate in felul acesta ajunge la niste urechi si macar vor ajuta familia cu mai mult de 1000 lei ( c-am atat valoreaza viata unui muncitor,pardon am vrut sa zic baiat tanar muncitor de vreo 21 ani in ziua de azi )

Si inca ceva,daca esti obligat sa muncesti 12 ore pe zi ( sub amenintarea ca esti dat afara daca nu lucrezi ) timp de mai mult de o saptamana , apoi se intampla un asemenea accident...oare cine-i vinovatu ???

Edited by LucianGL