Jump to content

Judecat, la Brăila, pentru dublu omor


dcp100168

Recommended Posts

Judecat, la Brăila, pentru dublu omor

* Autor al unui terifiant accident rutier petrecut pe Soseaua-dig, soldat cu doi morti si doi raniti, galateanul Romică Darie a fost trimis in judecata * Anchetatorii spun ca drama putea fi evitata in totalitate de catre invinuit, care s-a angajat intr-o depasire fara sa se asigure * Familia uneia dintre victime solicita peste 10 miliarde de lei vechi daune civile si morale *

In virsta de 39 de ani, Romică Darie, din municipiul Galati, individ implicat intr-un adevarat carnagiu rutier petrecut in august 2006 pe Soseaua-dig Braila-Galati, a fost pus oficial sub acuzatie si trimis in judecata, pentru ucidere din culpa (doua infractiuni) si vatamare corporala din culpa (doua infractiuni). Desi se considera nevinovat, Darie este indicat drept singurul vinovat de producerea accidentului. El a circulat cu 115 km/h, angajindu-se intr-o depasire riscanta si intrind in coliziune frontala cu o "Dacie" care se deplasa regulamentar din sens opus, omorind doi dintre ocupanti si ranindu-i grav pe alti doi, precizeaza reprezentantii acuzarii. Inculpatul insa a declarat ca avea doar 80 km/h si ca, de fapt, "Dacia" pe care a spulberat-o "se deplasa sinuos".

Potrivit dosarului penal, in ziua de 25 august 2006, in jurul orei 14.30, Romică Darie conducea auto "Peugeot 206" cu numarul de inmatriculare B-39-MKK pe DN 22 B (Soseaua-dig), deplasindu-se dinspre Braila catre municipiul Galati. Concomitent, din sens opus, venea "Dacia" GL-37-PMV, condusa de Aurel Toniţa. Tot in "Dacie", pe "locul mortului", se afla Mihai Pletoianu, iar pe bancheta din spate, Valentin Ştefănescu si Mihai Toader. In acel moment, era trafic intens din ambele sensuri, timpul era favorabil, iar carosabilul uscat. In locul in care s-a produs accidentul - aproape de km. 6 - soseaua este in linie dreapta, iar de-o parte si alta sint parapete. La un moment dat, pasagerii din "Dacie" au observat cu groaza cum, din coloana de masini care veneau din sens opus, a iesit una, cea condusa de Romică Darie, care intentiona sa intre in depasire. Sesizind pericolul, atit Darie cit si conducatorul "Daciei" au incercat sa evite coliziunea, actionind frina si efectuind manevra de ocolire catre dreapta. Cu toate acestea, impactul nu a putut fi evitat. Anchetatorii precizeaza: "Urmare a impactului, cei aflati in Dacia au fost proiectati si comprimati de partile dure ale caroseriei, suferind leziuni care, in cazul celor aflati pe partea stinga, anume soferul Toniţa Aurel si ocupantul banchetei din spate, Valentin Ştefănescu, a dus la decesul acestora". Ceilalti ocupanti, Mihai Pletoianu si Mihai Toader, au suferit leziuni ce au necesitat intre 30 si 40 de zile de ingrijiri medicale. La scurt timp, "Dacia" facuta zob a luat foc. Anchetatorii precizeaza ca, in momentul coliziunii, "auto "Peugeot" circula cu 115 km/h, in timp ce "Dacia" se deplasa regulamentar, cu 40-45 km/h. Expertiza tehnica auto si suplimentul de expertiza au fost contestate de catre invinuit, astfel ca a fost efectuata o noua expertiza. Intrucit si aceasta ii era nefavorabila, galateanul a contestat-o din nou, insa anchetatorii i-au respins obiectiunile, pe 13 februarie a.c.

Concluzionind, anchetatorii precizeaza ca "accidentul putea fi evitat in totalitate de catre invinuit, daca nu se angaja in depasirea unui autoturism fara sa se asigure si fara sa observe din timp autoturismul GL-37-PMV, care se deplasa regulamentar". Cazul va fi analizat, pe larg, de catre instanta de judecata. Mai trebuie precizat ca familia uneia dintre vicitme ii solicita inculpatului 11.000 de lei daune civile si 1.000.000 de lei daune morale. Celelalte parti vatamate au precizat ca vor solicita daune pe parcursul derularii cercetarii judecatoresti.

http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... eniu=Local

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.