Jump to content

Profesorul Theodor Buhăescu s-a stabilit în SUA


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Profesorul Theodor Buhăescu s-a stabilit în SUA

Sala de intalniri a bisericii Sfantul Ioan Evanghelistul din Toronto a gazduit duminica, 24 ianuarie, dupa slujba din duminica "Vamesului si a fariseului", adunarea membrilor si a invitatilor cenaclului "Observatorul, transmite Romanian Global News, care citeaza publicatia romaneasca din Canada. Evenimentul a fost moderat, ca de obicei, de catre fondatorul cenaclului si editorul revistei, Dumitru Puiu Popescu.

Ca semn de permanenta, de legatura cu viitorul, prin generatiile care vin, spectacolul a debutat cu momentul muzical al elevei Lili Cojocaru, interpretat vocal si la pian, care, la doar 11 ani, a aparut ca o adolescenta inalta, supla, dar si cu o stapanire a vocii si a pianului. Dupa interpretarea vocala, in propriul acompaniament la pian, a binecunoscutului cantec de iarna in lumea anglo-saxona "Quiet night" - "Noapte linistita", a urmat Fur Elise de Beethoven, Polka de Chopin, si o melodie din filmul spaniol "Cuand tu no estas" - "Cand tu nu mai esti".

Au urmat interventii sustinute de septuagenarul profesor de matematica de la Universitatea din Galati, Theodor Buhaescu, stabilit in SUA, de profesoara de pian Tatiana Grigorescu, indrumatoarea lui Lili Cojocaru, si Eliza Ghinea, cea care a citit poezia „Randuri pentru Luceferi", inchinata lui Mihai Eminescu.

O colectie de carte si ziare vechi romanesti, unele referitoare la Unirea Principatelor, a fost prezentata de moderator. A fost expusa, de asemenea. o interesanta expozitie de pliante, fotografii, documente despre personalitati din istoria Canadei.

Carti si reviste romanesti primite, recent, pe adresa Observatorului au fost la dispoztia participantilor.

http://www.rgnpress.ro/content/view/41376/28/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.