Relu Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Mă enervează când aud fetele zicând: „... în p**la mea”. De parcă ar avea așa ceva O altă vorbă la care mi se pune pata: „mâncați-aș...”. „Aia ... ăla ... ” De parcă „aia” sau ”ăla” n-ar avea nume... „chestie” ... ca mai sus
taxon Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 „mâncați-aș...”aham.sigur ca da.as minca tie ... aham.
AndreiM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 costa x RON sau x RONIPentru că aud din ce în ce mai des majoritatea care confundă moneda națională a României care nu este RON-ul ci este LEUL. M-am certat de multe ori, cu diferite persoane pe această temă.1.Ron - nu există în Dicționarul explicativ al limbii române2.Ron a fost valabil atât timp cât a circulat și Rol-ul pentru a se face diferența.3.Ron nu este noua monedă a României ci este DOAR O CODIFICARE a acesteia.Deci , Leul rămâne moneda națională a României până când vom trece la Euro.
katman Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ce doriti? Struguri... De cit? Decit struguri... )) Am auzit-o la Badea
riaji Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Am observat si eu, katman, ca cei din Muntenia folosesc "decat" in loc de "doar" si de multe ori ajung la exprimari de genul celei expuse de tine. Si, pentru ca tot incepuse Relu lista cu "manca-ti-as".. as adauga fericit "misto" si restul exprimarilor din categoria <da` si mie cinci mii>; la fel de mult ma enerveaza vorbele imprumutate de pe la vestici, cum ar fi "Oh, Jesus!" sau "Oh, c`mon!", nelipsind accentul specific, de parca in limba romana nu mai gasim alte formulari decat cele din prima categorie (aia cu "da si mie" .
AndreiM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Cand eram copil aveam in grupul de prieteni cativa pe care-i strigam " da si mie " .
Relu Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 „pi*dos”, referitor la bărbați „esti ciumete? ... te dai ciumeg?”
AndreiM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 D-le Relu, atentie. Nu ar trebui sa promovati astfel de atitudine. Ne cearta d-nul Legumix. Păi se poate?
Relu Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 las' că domnia sa e avocat de avocat, știe ce spune
Legumix Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 (edited) D-le Relu, atentie. Nu ar trebui sa promovati astfel de atitudine. Ne cearta d-nul Legumix. Păi se poate? relu are dreptate...partial! nu se spune "ciumeg" se spune "zmardoi" pe mine ma irita la culme cei care nu folosesc negatiile, in propozitiile negative, omitand particula specifica "NU" Ex: Am decat 2 lei. Am decat cartofi. Edited February 5, 2010 by Legumix
Relu Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 auzi uneori "justitia e oarba" ... sa tragem concluzia ca justitia e handicapata?
AndreiM Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 justitia e handicapata? La propriu? sau figurat ?
Relu Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Pai cand auzi pe cineva ca se eschiveaza cu vorbele de mai sus, ce concluzie sa tragi?
Legumix Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 auzi uneori "justitia e oarba" ... sa tragem concluzia ca justitia e handicapata? DA..si la propriu, si la figurat
Arkan Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Am cautat după netAm luat cartea după masăAm descoperit o noua locatie in care au ceai bun (locatie inseamna...chirie, taxa!)Daca ultimul exemplu il pot intelege si tolera, data fiind apropierea dintre loc si locatie si dorinta de exprimare (pseudo)elevata, primul ma calca pe nervi.Apropo de asta. Conversatie cu o fosta colega de facultate, ea e braileanca.Ea: după ce înveţi?Eu: după masă
AdiTZA Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Ce doriti? Struguri... De cit? Decit struguri... )) Am auzit-o la Badea Faza geniala si ABSOLUT RELA!!!Eram in Bucuresti, la metrou la Unirii. Ma asez la coada sa iau "covrigi pe banda". Ajung la gemulet, dau 10 lei, si: Eu, amabil: cinci Brasoveni si cinci Dobrogeni, va rog. Ea, cu o fata plictisita: DECAT Brasoveni... Eu, cu o fata tampa: de cinci lei... Ea, cu o fata de bovina: DECAT Brasoveni!!! Eu, enarvat la culme: matematic vorbind, am cerut de cinci lei Dobrogeni si de cinci lei Brasoveni!!! Deci, Brasoveni DE CINCI LEI!!! Ea, vizibil iritata mai zbiara odata la mine: DECAT Brasoveni!!! Eu, flamand si iritat: Bai inteligento!!! DE CINCI LEI!!!! Ea, transfigurata: AM DECAT Brasoveni!!! Eu, calmat brusc: pai in cazul asta, da-mi zece Brasoveni si du-te dreaq de inculta de capitala, tu si tot neamu' tau de vanzatori cu patru clase!!! In spatele meu, aud discutii: ete' si la asta, ne invata pe noi cum sa vorbim, provincial nespalat...du-te la DOCTORA de cap sa te tratezi...
Legumix Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 auzi uneori "justitia e oarba" ... sa tragem concluzia ca justitia e handicapata? NU...era handicapata daca era chioara.
toto Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Faza geniala si ABSOLUT RELA!!!Eram in Bucuresti, la metrou la Unirii. Ma asez la coada sa iau "covrigi pe banda". Ajung la gemulet, dau 10 lei, si: Eu, amabil: cinci Brasoveni si cinci Dobrogeni, va rog. Ea, cu o fata plictisita: DECAT Brasoveni... Eu, cu o fata tampa: de cinci lei... Ea, cu o fata de bovina: DECAT Brasoveni!!! Eu, enarvat la culme: matematic vorbind, am cerut de cinci lei Dobrogeni si de cinci lei Brasoveni!!! Deci, Brasoveni DE CINCI LEI!!! Ea, vizibil iritata mai zbiara odata la mine: DECAT Brasoveni!!! Eu, flamand si iritat: Bai inteligento!!! DE CINCI LEI!!!! Ea, transfigurata: AM DECAT Brasoveni!!! Eu, calmat brusc: pai in cazul asta, da-mi zece Brasoveni si du-te dreaq de inculta de capitala, tu si tot neamu' tau de vanzatori cu patru clase!!! In spatele meu, aud discutii: ete' si la asta, ne invata pe noi cum sa vorbim, provincial nespalat...du-te la DOCTORA de cap sa te tratezi... TARE !!! Proasta vroia sa spuna ca are numai "brasoveni". "DOCTORA" - e prima oara cand aud! PS Raman la parerea ca cea mai corecta limba romana se vorbeste in Dobrogea... Constanta...
AdiTZA Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 TARE !!! Proasta vroia sa spuna ca are numai "brasoveni". "DOCTORA" - e prima oara cand aud! PS Raman la parerea ca cea mai corecta limba romana se vorbeste in Dobrogea... Constanta... "Doctora" am auzit-o peste tot in Bucuresti. Vai draga, du-te la "doctoră" sa-ti dea tratament. Am fost la doamna "doctoră". "Doctora" mi-a zis sa iau astea...si multe alte ciudatenii pe care nu mi le aduc aminte in acest moment dar o sa le postez la un eventual "refresh". Iar despre Constanta...cand luram la DMHI, Mangalia am auzit "e DECÂT cinci ŞĂIBI aicia" de prea multe ori. Identic limbaj ca in Bucuresti...DECÂT ca e alt oras.
toto Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 ... Iar despre Constanta...cand luram la DMHI, Mangalia am auzit "e DECÂT cinci ŞĂIBI aicia" de prea multe ori. Identic limbaj ca in Bucuresti...DECÂT ca e alt oras. Si-acolo? Dar... parca n-au accentul ... celorlalti.
AdiTZA Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 La toate astea se adauga arhicunoscutul AFARA DE: "Avem albe, rosii, AFARA DE verzi". Si urmeaza, in functie de cum imi aduc aminte de deplasarea mea la Bucuresti...
alina25 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Mai este o expresie pe care, din pacate, o aud (inca) la persoane de la care aveam (am) asteptari mari...MAI MĂ..(mai ma ajuti?.., mai ma iubesti?..)...HM!
Recommended Posts