Jump to content

Funcţionarii publici din Galaţi n-au făcut grevă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Funcţionarii publici din Galaţi n-au făcut grevă

Activitatea instituţiilor bugetare din municipiul Galaţi s-a desfăşurat fără întreruperi deşi, astăzi, peste 44.000 de funcţionari publici din alte judeţe ale ţării au organizat grevă de avertisment, între 08.30 - 10.30. Şi asta pentru că cei aproximativ 3.000 de gălăţeni plătiţi din bugetul statului au mers la serviciu refuzând să se alăture colegilor din ţară. „Galaţiul nu a participat niciodată la protestele organizate la nivel naţional. Ei au nemulţumiri doar la nivel de declaraţie. Cel puţin aceasta este părerea mea având în vedere că nouă nu ne-au cerut ajutorul", a declarat Romică Gârneaţă, liderul sindicatului Cartel Alfa Galaţi la care sunt afiliaţi mii de funcţionari publici.

Pe de altă parte, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a declarat că funcţionarii publici au alte probleme de rezolvat. „În Primărie nu a fost niciun protest. Avem alte probleme mai mari. Oamenii sunt îngrijoraţi că-şi pot pierde locurile de muncă, mai ales de când ni s-a spus că trebuie să disponibilizăm 100 de oameni. Greşeala sindicaliştilor este că luptă doar pentru a obţine salarii mari, nu şi pentru a ţine oamenii în funcţie", a adăugat Dumitru Nicolae.

Amintim că funcţionarii publici au cerut creşterea salariilor mici, păstrarea locurilor de muncă şi respectarea dreptului autorităţilor locale de a-şi stabili propriul necesar de personal.

Peste o săptămână, sindicaliştii vor picheta sediile Ministerului Muncii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar pe 12 februarie funcţionarii publici intenţionează declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Functionarii_publici_din_Galati_au_boicotat_protestul_0_200980131.html

Link to comment
Share on other sites

Oamenii sunt îngrijoraţi că-şi pot pierde locurile de muncă, mai ales de când ni s-a spus că trebuie să disponibilizăm 100 de oameni. Greşeala sindicaliştilor este că luptă doar pentru a obţine salarii mari, nu şi pentru a ţine oamenii în funcţie", a adăugat Dumitru Nicolae.

Subscriu! din pacate, aceste doua lucruri se autoexclud.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.