Jump to content

Focare de rabie la Vânători şi Tuluceşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Focare de rabie la Vânători şi Tuluceşti

„În judeţ s-au înregistrat, în ultimele zile, două focare de rabie”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea. „Unul dintre ele este la Vânători, unde a fost găsită o vulpe moartă, purtătoare a bolii. Un altul, la Tuluceşti, unde o vulpe bolnavă a fost sfâşiată de câini. orbim despre un număr de sub 10 persoane care au intrat în contact cu animalele moarte. Cu toţii au fost trimişi la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru investigaţii. Nu s-a înregistrat, însă, nici o îmbolnăvire la om, iar persoanele care prezenatu risc de îmbolnăvire vor fi în continuare monitorizate de medicii de familie”, a mai spus directorul DJSP.

http://www.viata-libera.ro/articol-Focare_de_rabie_la_Vanatori_si_Tulucesti_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Al treilea focar de rabie, în două săptămâni

Autorităţile sanitare au identificat un nou focar de rabie, de această dată în localitatea Tudor Vladimirescu. Alte două astfel de focare au fost raportate, în cursul săptămânii trecute, la Vânători şi Tuluceşti.

Detalii despre cel mai recent focar ne-a oferit directorul Direcţiei judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea. „Este vorba, în această situaţie, despre o vulpe care a intrat în curtea unui localnic şi a omorât o gâscă. Cinci membri ai familiei acestuia au manipulat pasărea moartă, iar acum trebuie să urmeze o vaccinare completă antirabică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Proprietarul păsării este vânător, astfel încât a putut să ucidă animalul. La analize, s-a confirmat prezenţa rabiei. Pe durata vaccinării, dar şi în perioada următoare, starea de sănătate a acestor cinci persoane va fi monitorizată prin intermediul medicului de familie”, a precizat dr. Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Al_treilea_focar_de_rabie_in_doua_saptamani___2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.